A Moldva folyó partján található a Cseh Köztársaság fővárosa, amely történelmi városról többek között azt tartják, hogy Európa legjobb állapotban fennmaradt városa. Gyakorlatilag érintetlenül maradt a XX. század pusztító háborúi során, így Prágában fennmaradt számos történelmi épület...

A „száz tornyú városnak” is nevezett Prága sok felfelé magasodó aranycsúcsú toronnyal és középkori templomtoronnyal bővelkedik, azonban ezt a várost mindemellett a „hidak százai” városának is lehetne nevezni. A Prague.net szerint több, mint háromszáz híd található a városban. Ezek közül tizennyolc a Moldva folyón, míg több száz másik kisebb folyókon, patakokon és völgyeken ível át.

A leghíresebb híd a Károly-híd, amely építését 1357-ben kezdték, IV. Károly király égisze alatt és a XV. században fejezték be. Ez a híd nem Károly-hídként volt ismert 1841-ig, eredetileg Kőhídnak vagy Prágai-hídnak nevezték. Az egykori híd helyett a régi, úgynevezett Judit-híd épült 1158-1172 között, amely súlyosan megsérült egy árvíz során 1342-ben. Több mint 450 éven át, egészen 1841-ig ez volt az egyetlen, a Moldva folyó két partját összekötő híd. Ma a hídnak külön múzeuma van.

A Légió-híd egy gránit híd a Nemzeti Színház és Újezd között. A hídról lehet eljutni a Moldva folyó közepén álló Strelecky-szigetre.

A Manes-híd nevét Josef Mánes Cseh festőről kapta, akinek a szobra a Rudolfinumnál található, a híd a Kisoldalt és az óvárost köti össze.

A Vasúti hídnak Vytonban (közvetlenül Vysehradnál) nincs hivatalos neve, azonban gyakran nevezik Vysehrad Vasúti Hídnak.

A Palacky-híd a harmadik legöregebb, még működő hídnak számít Prágában, amit 1986-ban az ipari fellendülés alatt építettek Smichovnál.

A Svatopluk Cseh Híd Holesovice kerületeit kapcsolja össze az Óvárossal. Ez a legrövidebb híd (169 m) Prágában.

A Troja-híd a legfiatalabb és a legmodernebb híd Prágában, amely 2014-ben készült el. A híd villamos és autós forgalmat is kiszolgál valamint a gyalogosok részére fenntartott járdák és a biciklis közlekedést biztosító utak is találhatóak mindkét oldalon.