Pár praktikus utazási tipp és tanács

Csomagoljon kevesebbet!

Legyen cél a csak kézipoggyásszal történő utazás (legfőképp fapados járatoknál, ahol a csomagfeladásért jelentősen többletköltségeket számítanak fel).
Valóban szükség van 6 pár zoknira, több törülközőre vagy vasalóra?
Vigyen kevesebbet, utazzon olcsóbban, utazzon gyorsabban (nem kell a csomagfelvételnél várakozni), és utazzon könnyebben (egy csomag = kevesebb cipekedés).

   

Hagyja otthon az útikönyveket!

Teljes útikönyvek helyett csak azokat az oldalakat vigye magával (fénymásolva, okos telefonon, Ebook stb.) amelyekre valóban szüksége lehet. Ezzel helyet, időt és súlyt spórolhat.

   

Ne viseljen Flip-Flops papucsot (repülőn)!

Azon kívül, hogy azt kockáztatja, hogy megfázhat a repülőgépen még a nyaralóhelyre történő érkezés előtt, komoly biztonsági kockázata (pl. lépcsőzés) is van a papucs viselésének. Továbbá váratlan vészhelyzeti esemény során, a gyors eljutást gátolja illetve balesetveszélyes is lehet (zárt cipő védi a lábat).

   

Viseljen kapucnis pulóvert (repülőn)!

Lehet, hogy a fiatalabb korosztály kedvelt ruhadarabja azonban meg fog lepődni mennyire kényelmes viselet hosszabb repülőút alatt. Fejre húzva kizárhatjuk az utazási zaj, a fény nagy részét is (a huzatról nem is beszélve) és... finom jelezhetjük a mellettünk ülőknek, hogy nem vágyunk társalgásra.

   

Tanuljon nyelvet, használjon testbeszéded!

Idegen országba utazik?
Keressen és jegyezzen meg pár hasznos kifejezést, bátran használjuk majd azokat!
Meg fog lepődni, hogy a helyiek mennyire értékelik ezt a gesztust, mellyel sok esetben jelentős előnybe kerülhet a többi turistával szemben (kiszolgálás gyorsasága, minősége stb.).

Valamit nem tud szavakkal elmondani?
Attól, hogy hangosabban beszél, valószínűleg nem jut előbbre. Használja a testét, gesztikuláljon, próbálja elmutogatni mit is szeretne (legyen játékos).

   

Vigyázzon értékeire!

Kávézó, bár vagy éttermi fogyasztás után (repülőtéren vagy bárhol) mielőtt elindulna, forduljon meg és nézzen vissza! Győződjön meg, hogy nem hagyott hátra semmit az asztalon vagy a széken.

   

Kössön utasbiztosítást!

Mindig kössön utasbiztosítást!
Számtalanszor elmondott jó tanács azonban nagyon sok utazó egyszerűen nem foglalkozik vele (mi történhet?). Sajnos, ha a dolgok rosszra fordulnak, jelentős anyagi veszteség érheti az érintettet utasbiztosítás hiányában.

   

Ne tervezzen meg mindent előre!

Kényelmesnek és előrelátónak tűnhet az, hogy minden lépésünket előre megtervezzük, azonban ne feledjük gyakran a legkedvesebb és legmaradandóbb emlékeink a spontaneitásból születnek.