Prága

"Az Arany Város"

Az 1989. novemberi "bársonyos forradalom" óta, amikor le kellett köszönniük a kommunista vezetőknek, Prága (Praha) látványosan változik. Lett légyen szó az egészen egyedülálló építészeti értékek gondos helyreállításáról, vagy a modern építészet megújulásáról, a Cseh Köztársaság fővárosa joggal büszkén viselheti az "Arany Prága" titulust.
Az európai nagyvárosok között egyedülálló módon egyszerre láthatjuk itt az eredeti formájában fennmaradt középkori városmagot és a világ legnagyobb zárt várnegyedét. A Bedŕich Smetana által zenében megénekelt Moldva partján fekvő 1,3 milliós főváros kontinensünk legjelentősebb vonzerővel rendelkező városai közé tartozik.
Mindenfelé érzékelhető a feltörekvés - és ez nem magától értetődő. Bár az utcák, templomok, nemesi paloták és polgárházak a II. világháborút csaknem sértetlenül vészelték át, a szocialista korszakban azonban elhanyagolták az átfogó városrekonstrukciót. Ma Prága az egész világ fiatalságának találkozóhelye. Még annak sem kerülheti el a figyelmét, hogy a világ egyik legszebb városában van, aki kizárólag az itt főzött sör élvezetéért kereste fel a várost.


Városok

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Prága