London, a királyság és a hatalom arculatát idézi. Történelmi városrésze a Temze partján található és helyszíne volt sok jelentős események. Igaz, sok látnivaló akad a fővárosban is, számos...

London, a királyság és a hatalom arculatát idézi. Történelmi városrésze a Temze partján található és helyszíne volt sok jelentős események. Igaz, sok látnivaló akad a fővárosban is, számos érdekes hely található London közelében, amelyeket érdemes meglátogatni egy párnapos rövid utazás során. Az alábbi lista a legkedveltebb helyeket mutatja be:

 

 

Oxford

Oxford körülbelül 100 km-re található Londontól. Amellett, hogy az Oxfordi Egyetemnek otthont ad, számos múzeum található itt, mint például az Ashmolean Művészeti és Régészeti Múzeum valamint a Pitt Rivers Múzeum. Azoknak az utazóknak, akik szeretnék élvezni a kilátást a városra, mindenképpen érdemes ellátogatni a Szent Szűz Mária Egyetemi Templomhoz. Egy kis belépődíj ellenében a látogatók felmehetnek a templomtoronyba ahonnan - sokan úgy vélik -, hogy az egyik legszebb kilátás nyílik a városra.

 

Stratford-upon-Avon

Ez a hangulatos város, amely a vidéki Warwick megyében található, körülbelül 2 óra autóútra van Londontól, és ez a szülővárosa a történelem egyik leghíresebb szerzőjének, William Shakespeare-nek. Stratford-upon-Avon jogosan büszke a kapcsolatra a hallhatatlan költővel, és ma is láthatók a színdarabok a Royal Shakespeare Társaság előadásában a városi Királyi Shakespeare Színházban. Shakespeare szülőhelye - a félig fával burkolt ház -, amely ma már múzeum, szintén egy népszerű látnivaló a városban.

 

Római fürdők

Bath város egy rövid másfél órás vonatútra található Londontól, így egy nagyon népszerű egynapos kirándulás. Ez egy nagyon szép, történelmi város, amely krémszínű mészkőből épült és a természetes melegvízű forrásairól híres. A város római kori fürdőit tartják az egyik legjobb állapotban fennmaradt római kori fürdőnek Európában. Az első időszámításunk után 70 körül épült, és ezek lettek a város legnépszerűbb turisztikai látványosságai.

Windsor- Kastély

A Berkshire-ben található Windsor Kastély közvetlenül London mellett található, ez a hivatalos rezidenciája az angol Királynőnek, és még ma is a királyi család használatában van, hétvégi rezidenciaként. Mindemellett számos állami bankett és egyéb hivatalos esemény helyszíne a Windsor Kastély. Az idelátogatók számára, a világ legnagyobb és legrégebbi lakott kastélya bőven ad látnivalót. Ha az időjárás engedi, akkor a látogatók megtekinthetik a híres őrségváltást, vagy részt vehetnek a Szent György-kápolna napi istentiszteletén. Mivel ez a vár egy még máig működő palota, az utazóknak szükséges meggyőződni arról, hogy a tervezett látogatáskor nyitva van-e, hiszen a nyitvatartási idő változhat.

 

Stonehenge & Avebury

Az egyik legnépszerűbb kirándulás Londonból, a körülbelül 2 órás útra, Wiltshire megyében található Stonehenge, amely egy őskori emlékmű. Időszámításunk előtt 2500-tól, az újkőkori és bronzkori ember kezdte ezeket a gigantikus köveket Walesből és a Marlborough Downs bányáiból Stonehenge-be hozni, és nem egészen időszámításunk előtt 1600-ban fejezték be az „építkezést”. A Stonehenge-be tett utazást érdemes összekapcsolni a tőle északra fekvő Avebury településre való látogatással. Itt még nagyobb őskori emlékek – kő körök (egy nagy kőgyűrű és két kisebb kő kört magába foglaló őskori emlékmű) tekinthetőek meg, kevesebb korlátozás mellett és kisebb tömegben.