London az egyik legnagyobb város a világon, amelynek lakossága mintegy 8,5 millió fő. A világ egyik vezető városa a kultúra, a divat, a pénzügy, a politika és a kereskedelem szempontjából és továbbra is...

London az egyik legnagyobb város a világon, amelynek lakossága mintegy 8,5 millió fő. A világ egyik vezető városa a kultúra, a divat, a pénzügy, a politika és a kereskedelem szempontjából és továbbra is az a világ egyik leglátogatottabb városnak számít turisztikai szempontból is. A város számos látnivalóval büszkélkedik és könnyű körbe járni. A híres londoni metró, más néven a „Tube” az egyik legkiterjedtebb földalatti hálózat a világon. Az alábbi lista áttekintést nyújt London legnépszerűbb turisztikai látványosságairól.

 

 

London Eye

A Temze partján található a „London Eye”, vagy Milleneumi Kerék, amely egy hatalmas, 135 méter (443 láb) magas óriáskerék, amely 32 külső, üvegfalú kapszulával rendelkezik. Ez fantasztikus kilátást nyújt London központjában! Az óriáskerék általában nem áll meg, hogy az utasok felszállhassanak, mivel elég lassú a forgási sebessége, így a gyalog be és kiszállás a mozgó kapszulából megoldható talajszinten. Ez a legnépszerűbb díjköteles turisztikai látványosság az Egyesült Királyságban, amelyet évente több, mint 3,5 millió ember látogat meg.

Buckingham-palota 

A Buckingham-palota a fő rezidenciája II. Erzsébet Királynőnek. A palota tulajdonosa a brit állam, a palota nem az uralkodó személyes tulajdona. A Buckingham-palota udvarán látható az Őrségváltás, amely fontos ceremónia és turisztikai látványosság is egyben. Május és július között az őrségváltás minden reggel megtekinthető, míg az év többi részében csak minden második napon. 1993. óta a palota fogadótermei látogathatóak augusztusban és szeptemberben.

British Museum

1753-ban alapították a londoni British Múzeumot, amely az emberi történelem és a kultúra múzeuma. A gyűjteményei, mintegy hétmillió tárgyat ölelnek fel, amelyek a legnagyobbak és legátfogóbbak a világon, és minden kontinensről származnak, és kiválóan illusztrálják és dokumentálják az emberi kultúra történelmét a kezdetektől napjainkig. A tárgyak közé tartozik a Rózsakő, amely a hieroglifák megfejtésének kulcsa, valamint itt található Egyiptomon kívül, a múmiák legnagyobb gyűjteménye.

Tower-híd  

A Tower-híd egy kombinált, nyitható függőhíd Londonban a Temze folyó felett. Ez közel van a londoni Tower-hez, amelyről a nevét is kapta. A híd London ikonikus jelképe is egyben. 1886-ban kezdték el építeni és a munkálatok nyolc évig tartottak. A híd két toronnyal rendelkezik, amely tornyokat egy felsőbb szint köt össze, amelyen két gyalogsétány is található. Ennek az összeköttetésnek a célja, hogy statikailag ellenálljon híd felfüggesztett részeinek.

Big Ben

A 150 éves a „Big Ben” óratorony az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságnak számít Londonban. A név a „Big Ben” valóban nem az óratoronyra utal, hanem a 13 tonnás harangra a toronyban, amely arról az emberről kapta a nevét, aki először megrendelte a harangot, Sir Benjamin Hall-ról. A mai „Big Ben” 1858-ban épült, miután az első 16 tonnás harang elrepedt, javíthatatlanná vált két évvel korábban. Az óra népszerű látnivaló Londonban és számos filmben is feltűnt. A „Támad a Mars!” című. filmben például, a „Big Ben” egy UFO támadás miatt elpusztul.