London az egyik legnagyobb város a világon, amelynek lakossága mintegy 8,5 millió fő. A világ egyik vezető városa a kultúra, a divat, a pénzügy, a politika és a kereskedelem szempontjából és továbbra is...

London az egyik legnagyobb város a világon, amelynek lakossága mintegy 8,5 millió fő. A világ egyik vezető városa a kultúra, a divat, a pénzügy, a politika és a kereskedelem szempontjából és továbbra is az a világ egyik leglátogatottabb városnak számít turisztikai szempontból is. A város számos látnivalóval büszkélkedik és könnyű körbe járni. A híres londoni metró, más néven a „Tube” az egyik legkiterjedtebb földalatti hálózat a világon. Az alábbi lista áttekintést nyújt London legnépszerűbb turisztikai látványosságairól.

 

 

Westminster Apátság (Westminster Abbey)

Westminster Apátság egy nagy, főként gótikus templom, amely a Westminster-palotától nyugatra található. Ez az egyik legjelentősebb egyházi épület az Egyesült Királyságban és a hagyományosan ez a koronázási és temetkezési helye az angol, majd később a brit uralkodóknak. Legtöbb jelenlegi épület 1245-1272 időszakból származik, amikor III. Henrik angol király úgy döntött, hogy újjáépítik a régi apátságot gótikus stílusban. Az épület később jelentősen kibővült: a kápolnát VII. Henrik 1503 és 1512 között építette hozzá, míg a két nyugati elülső torony 1745-ből származik.

Westminster Palota (Westminster Palace)

A Westminster-palota (szélesebb körben úgy ismert, mint a parlament épülete) ad otthont a Parlamentnek az Egyesült Királyságban. A jelenlegi épület nagyrészt a XIX. századból származik, amikor egy tűzesetet követően, átépítették, és egy csodálatos példája a viktoriánus neo-gótikus építészetnek. Az Alsóház (megválasztott parlamenti képviselők) épület északi részében kapott helyet, amely zöld bőrkárpittal van díszítve, míg a Lordok Háza a déli részében található, amely vörös bőr kárpit díszít.

Szent Pál Székesegyház (St. Paul’s Cathedral)

A Szent Pál Székesegyház a XVII. században épült, London egyik leghíresebb és legismertebb nevezetessége. A katedrálist hősiesen védték a tűzoltók, amikor a második világháború során bombázás alá került. Az impozáns kupoláját, a Rómában található Szent Péter Bazilika ihlette, a katedrális 118 méter magas a csúcsán lévő keresztig. Ez volt a legmagasabb épület a Londonban 1710-től 1962-ig és a kupolája jelenleg is az egyik legmagasabbak közé tartozik a világon.

Trafalgar-tér (Trafalgar Square)

Trafalgar-tér egy nagy városi tér, amely Lord Horatio Nelson admirális győzelme emlékére (Napóleon hadjai elleni vívott Trafalgar-csata 1805-ben) épült. A tér központi emlékműve egy kimagasló oszlop, amelyen Nelson admirális szobra áll, Londonra tekintve. Az emlékmű körül négy hatalmas oroszlán található és nagy szökőkút. A hely sokkal több, mint egy köztér, a Trafalgar-tér az egyik leghíresebb városi tér a világon, és egyben társadalmi és politikai helyszínné is vált az idők során mind a turisták, mind a londoniak számára egyaránt.

Londoni Tower (Tower of London)

Jelenleg a brit koronázási ékszereknek ad otthont a „Tower of London”, amelyet Hódító Vilmos építtetett 1078-ban. Az épületegyüttes börtönként szolgált 1100-tól a XX. század közepéig. Emiatt is terjedt el a „sent to the Tower” kifejezés, amely jelentése „börtönbe vele”. Híres foglyokat tartottak itt, úgy, mint Sir Thomas More, VI. Henrik, Boleyn Anna és Catherine Howard (Henrik felesége) és Rudolf Hess. Ma a londoni Tower az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságnak számít.