Érdemes felfedezni a várost gyalog, és elkalandozni a sikátorokban, élvezni a finomságokat egy éjszakai élelmiszerpiacon, vagy ellátogatni az alábbi főbb nevezetességek...

Kína fővárosa, bár korszerűsítésen esett át, de ennek ellenére megtartotta dicső múltjára jellemző vonásait. Érdemes felfedezni a várost gyalog, és elkalandozni a sikátorokban, élvezni a finomságokat egy éjszakai élelmiszerpiacon, vagy ellátogatni az alábbi főbb nevezetességek egyikéhez Peking városában...

 

 

Tiananmen square

A szovjet stílusú műemlekkel és kormányzati épületekkel körülvett Tienanmen tér (Mennyei Béke tere) a legnagyobb városi tér a világon. Ez az elképesztő, monumentális hely vonzza a látogatókat Kína minden tájáról, sokan elsőként látogatják meg ezt a kultikus helyet a fővárosban. Hajnalban és alkonyatkor, a tér északi részében a zászló felemelésének és leeresztésének ünnepi szertartása zajlik. Jelenleg 4 márvány oroszlán található Tiananmen kapu bejárata előtt, az északnyugati oroszlán hasán egy golyó ütötte lyuk található, az 1989. évi Tienanmen téri mészárlás nyomaként.

Summer Palace

A Summer Palace (Nyári Palota) 15 km-re található Peking központjától, és látványával uralva a Longevity hegyet és a Kunming-tavat. Mint a neve is mutatja, a Summer Palace-t, mint egy nyári rezidenciát használták Kína császári uralkodói a Tiltott Városból való visszavonulás során. A császári kerteket lényegesen kibővítették 1750-ben, reprodukálva Kína számos kastélyának és kertjeinek különböző stílusát. A Kunming tavat, amely egy mesterséges tó, a Hangzhou városban található Xihu-tó, vagy más néven West Lake tó mintájára alakították ki.

Temple of Heaven

A Temple of Heaven-t avagy az Ég Oltára templomot taoista templomnak tartják, habár a kínai univerzalizmus megelőzte a taoizmust. A templom Yong császár uralkodása alatt épült 1406-1420. között, akinek a nevéhez fűződik még a Tiltott Város építése is, Pekingben. Nem csak a templom szép látványosság, de a templomot körülvevő hatalmas, nyilvános park is népszerű reggelente és hétvégenként, főként a tai chi-t gyakorló, helyi lakosok körében.

Badaling

Badaling a legegyszerűbb hely a Kínai Nagy Fal megtekintéséhez egy Pekingi tartózkodás során, így az egyik legzsúfoltabb kirándulóhely is. Megközelíthető busszal a Deshengmen-ből a pekingi Második Ring Road-on. Badaling az a hely, ahová a kínai kormány is elviszi a hivatalos látogatóit. A Kínai Nagy Falnak, mint a világ leghosszabb szabadtéri múzeumának a látványa lenyűgöző, és egyben félelmetes, ahogy átgyűrűzik a hegygerincen. Badaling otthont ad az építmény diorámáit őrző, mesés Nagy Fal Múzeumnak. Badaling egyes részei kerekesszékkel közlekedők számára is megközelíthető.

Forbidden City

A Tiltott Város a világ egyik legnagyobb palotaegyüttese, a Kreml, a Buckingham-palota és a Versailles palotákkal együtt. Ez vitathatatlanul a legnépszerűbb turisztikai látványosság Pekingben, ennek bizonyítéka, hogy tömegek látogatják. Ez volt a székhelye a kínai kormánynak is évszázadokon át, és így a közemberek számára nem volt lehetőség bejárni. Természetesen, ma már mindenki számára nyitva áll, aki szeretné jobban megismerni a Középbirodalom eme örökségét, azonban nincs mód arra, hogy a palotakomplexum meglátogatásakor elkerüljék tömegeket. Ahhoz, hogy az idelátogató többet tudjon meg az országról, a palotaegyüttes minden oldalán lévő csarnokot érdemes megtekinteni. Tapasztalatok szerint ugyanis, a legtöbb ember egyből a komplexum közepén sétál fel a nagy csarnokokhoz, és figyelmen kívül hagyja az oldalsó, szintén pompás, kincseket rejtő termeket.