Érdemes felfedezni a várost gyalog, és elkalandozni a sikátorokban, élvezni a finomságokat egy éjszakai élelmiszerpiacon, vagy ellátogatni az alábbi főbb nevezetességek...

Kína fővárosa, bár korszerűsítésen esett át, de ennek ellenére megtartotta dicső múltjára jellemző vonásait. Érdemes felfedezni a várost gyalog, és elkalandozni a sikátorokban, élvezni a finomságokat egy éjszakai élelmiszerpiacon, vagy ellátogatni az alábbi főbb nevezetességek egyikéhez Peking városában...

 

 

Gulou és Zhonglou

Gulou és Zhonglou (angol nevén a Drum és Bell Tower), avagy a Dob- és Harang Toronya, a Yuan és Ming-dinasztia idején Peking hivatalos időmérői voltak. Ma már turisztikai látványosságok, a hagyományos kínai építészet meghatározó alkotásai. A Gulou, - a dobtorony -, a Gulou és Di'anmen utcák kereszteződésében áll, 1272-ben a Kublai Khan építtette. Azok a látogatók, akik megmásszák a meredek lépcsőket, Peking csodálatos panorámájában gyönyörködhetnek. Zhonglou, - a harangtorony -, mindössze egy rövid sétára található a dobtorony mögött. Mindkettő Peking még megmaradt sikátorainak egyikén található.

798 Art District

Még azok az emberek is, akik nem szeretik a művészeteket, miután ellátogatnak Peking avantgarde művészeti negyedébe, elismerik annak különlegességét. A 798 Art District negyed, egy régi villamos erőmű helyén található, amely a művészi tevékenység méhkasa. A látogatók megtekinthetik a művészeket alkotás közben a stúdiókban, vásárolhatnak művészeti alkotásokat és művészeti vonatkozású ajándéktárgyakat, de beülhetnek pihenni kávéházakba és megcsodálhatják a szabadban, az utcákon fellelhető szobrok százait is. Ahhoz, hogy teljes képet kaphasson az idelátogató a művészeti negyedről, érdemes legalább egy egész napot eltölteni itt, hiszen annyi látnivaló van, hogy pár óra alatt lehetetlen felfedezni mindent.

Nanluoguxiang

Nanluoguxiang, Peking yuppie utcája. A divatos éttermek és bárok éjszakai élete vonzza a fiatalokat, mint a mágnes. Néha az utcákon is folytatódik az éjszakai élet. Az utcák napközben csendesebbek, hiszen a vásárlók a legújabb divat szerinti darabokat keresgélik a butikokban. Kiindulva a Kelet Gulou utcáról, Nanluoguxiang egy rövid sétára található a Dob Toronytól, így tökéletes helyet nyújt a sikátorok felfedezésére, amelyek a keskeny utcákon lévő hagyományos házairól ismertek. A Gulou körzet egyike azon kevés területeknek Pekingben, amelyek még sikátorokkal rendelkeznek, habár sok ilyen négyszög alakú piros ajtós otthont már korszerűsítettek.

Lama Temple

A Yonghe Lama Temple (A Béke és Harmónia Palotája), Peking északkeleti részén található, az egyik legnagyobb tibeti buddhista kolostor a világon. A templomot a kínai császárok építtették, akik ezzel tisztelegtek a buddhizmus tibeti változata előtt. Az évek során sok tibeti és mongol szerzetes élt és tanított itt, és még manapság is lakóhelyet ad a templom szerzeteseknek. A templom különlegessége az egy darab fehér szantálfából kifaragott, 26 méteres magas, Maitreya Buddha szobor.

Beihai Park

A Peking központjában lévő, népszerű Beihai Parkot öröm meglátogatni az év bármely szakában, hiszen itt télen lehetőség nyílik korcsolyázni a tavon, tavasszal pedig, amikor a fák virágba borulnak pihentető sétákat lehet tenni a parkban. A Qionghua szigetén található, tibeti stílusú White Dagoba Templom egy mérföldkő Pekingben, mivel olyan közel van a Tiltott Város, hogy a park egykor királyi játszótér is volt. Hétvégéken reggelente érdemes meglátogatni a parkot, ahol tánc, karaoke vagy pekingi opera vagy vonósnégyes előadások, illetve tollaslabda lehetőség is van. A park a szórakozás valóságos svédasztalát kínálja a látogatóknak.