Néhány látogató nem tud betelni az ételekkel, amely köszönhető annak, hogy a sanghaji konyha az egyik legjobb a kínai konyhák közül. Valóban, Kína pénzügyi tőkéje itt, a Jangce-folyó deltáján található. Ez egy nyüzsgő város...

A látogatók többnyire vagy szeretik, vagy gyűlölik Sanghajt. Sokan nem kedvelik az embertömegek és az irritáló dugók miatt, amely elkerülhetetlen velejárója Kína legnagyobb, 24 millió lakosú városának. Mások pedig áradoznak a kanyargó Huangpu-folyó által két részre osztott (régi, és az új Sanghaj) városról. Vannak, akik irigykednek rá az innovatív építészete, valamint mesés múzeumai és kertjei miatt, amelyek egyben Sanghaj legnépszerűbb turisztikai látványosságai közé tartoznak. Néhány látogató nem tud betelni az ételekkel, amely köszönhető annak, hogy a sanghaji konyha az egyik legjobb a kínai konyhák közül. Valóban, Kína pénzügyi tőkéje itt, a Jangce-folyó deltáján található. Ez egy nyüzsgő város, de mégis a látogatók számos ókori kulturális látványosságot találhatnak itt, emellett megismerhetik ennek a városnak a báját is, amely igazán vonzóvá teszi ezt a várost!

 

 

Shanghai Múzeum

Párizsban található a Louvre, Amszterdamban a Rijksmuseum és Sanghajnak is van egy saját világszínvonalú múzeuma a Shanghai Múzeum. Az Emberek-terén, egy modern épületben található a Shanghai Múzeum, amelynek öt emelete az ősi kínai történelem legjobbjait tartalmazza: régi érméket, felbecsülhetetlen festményeket és kerámiákat, bonyolult faragású, hagyományos lakkozású bútorokat és régi bronz- és drágakőből készült tárgyakat. Mindent összevetve, a múzeum több, mint 120.000 darab műtárggyal rendelkezik a 11 galériájában. Még maga az épület is egy műalkotás: a kerek kupolája a Mennyet, míg a négyzetalap a Földet szimbolizálja. Mindezeken túl, a múzeum minden nap díjmentesen fogad 8.000 embert.

Sanghaj Pénzügyi Világközpont

Mivel Sanghaj a globális gazdaságban jelentős szerepet képvisel, nem meglepő, hogy rendelkezik saját pénzügyi világközponttal. Ez a pénzügyi központ azonban nem egy zömök, régi épület, hanem egy innovatív kialakítású felhőkarcoló, amely eléri a 492 métert. A 101 emeletes épület otthont ad 20 multinacionális pénzügyi intézménynek, bevásárlóközpontnak és nagy szállodának is. Azoknak a látogatóknak, akik félnek a magasságtól nem javasolt kimenni a kilátóba, amely ennek a csodás látványosságnak a tetejénél található. Azok, akik a felvonón feljutnak a kilátóba, Sanghaj csodás panorámájában gyönyörködhetnek.

Nanjing-út

A Nanjing-út Sanghajban egy bevásárló utca. Valójában az egyike a világ legnagyobb és leghíresebb útjainak, amely napi egy millió vásárlót vonz. Az 1845-ben létrehozott út keleti és nyugati részre oszlik. A keleti szakasz az elsődleges bevásárló terület. A Nanjing-úton egykor a napi szükségleteket kínáló hagyományos kínai üzletek voltak, ma bámulatos üzletek, éttermek és szállodák találhatók itt. A keleti szakasz egy hosszú gyalogos bevásárlóközpont, így a vásárlóknak nem kell aggódniuk, hogy az autók elütik őket. Mindazonáltal érdemes figyelemmel lenni a mozgó utcai árusokra.

Yu-kert

A Yu-kert Sanghaj látványosságának számít a XVI. század óta. Ekkor a Ming-dinasztia egy tisztviselője szeretett volna létrehozni egy nyugodt kertet a szülei számára, hogy ott tölthessék öreg éveiket. Ma, ez Kína egyik leghíresebb klasszikus kertje. Yu jelentése kellemes és megnyugtató, ezek nagyon fontos szempontok a mai kertben is. A kert tele van sziklákkal (a Nagy Szikla a bejáratnál van), folyosókkal, pavilonokkal, és békességet árasztó tavakkal, amelynél a látogatók megpihenhetnek. A pagodák és a művészileg elrendezett buja növényzet teszi teljessé a képet.

Rakpart

A Rakparton való séta az egyik olyan dolog Sanghajban, amit minden látogatónak érdemes átélnie. A Huangpu-folyó nyugati partján található Rakpart, Sanghaj egyik leghíresebb látványossága. A Rakpart a különböző építészeti stílusokat képviselő régi épületekkel, köztük gótikus, román és reneszánsz épületekkel szegélyezett. Ez ellentétben áll a folyó keleti oldalával, amely szédítő magasságú felhőkarcolókkal tarkított. A Rakpart kiváló helyszín egy éjszakai sétához, hiszen a felhőkarcolók úgy világítanak, mint egy karácsonyfa.