Vannak, akik irigykednek rá az innovatív építészete, valamint mesés múzeumai és kertjei miatt, amelyek egyben Sanghaj legnépszerűbb turisztikai látványosságai közé tartoznak. Néhány látogató nem tud betelni az ételekkel, amely köszönhető...

A látogatók többnyire vagy szeretik, vagy gyűlölik Sanghajt. Sokan nem kedvelik az embertömegek és az irritáló dugók miatt, amely elkerülhetetlen velejárója Kína legnagyobb, 24 millió lakosú városának. Mások pedig áradoznak a kanyargó Huangpu-folyó által két részre osztott (régi, és az új Sanghaj) városról. Vannak, akik irigykednek rá az innovatív építészete, valamint mesés múzeumai és kertjei miatt, amelyek egyben Sanghaj legnépszerűbb turisztikai látványosságai közé tartoznak. Néhány látogató nem tud betelni az ételekkel, amely köszönhető annak, hogy a sanghaji konyha az egyik legjobb a kínai konyhák közül. Valóban, Kína pénzügyi tőkéje itt, a Jangce-folyó deltáján található. Ez egy nyüzsgő város, de mégis a látogatók számos ókori kulturális látványosságot találhatnak itt, emellett megismerhetik ennek a városnak a báját is, amely igazán vonzóvá teszi ezt a várost! 

 

 

Sanghaj Cirkusz  

Sanghaj világszerte híres akrobatikus mutatványairól, és nincs is ehhez jobb hely, mint a Sanghaj Cirkusz (Shanghai Circus World). A látogatók megtekinthetik ezeket a csodálatos akrobatamutatványokat a napi előadások során, egy olyan show-ban, amely hasonlít a Broadway zenés darabjaihoz. Mozgékony akrobaták váltják egymást, az előadások a hagyományos akrobatikától kezdve a harcművészetekig terjednek, mindez zene, világítás és fantasztikus díszlet segítségével. A Sanghaj Cirkusznak van saját társulata is, a Happy Circus, ahol minden megtalálható, bohócoktól az állatokig, és az akrobatákig. A Happy Circus a hétvégéken és az ünnepek idején a központi színpadon lép fel.  A Sanghaj Cirkusznak van továbbá egy saját, önálló teljes méretű cirkuszi porondja is, ahol nemzetközi cirkuszok is fellépnek.  

Sanghaj Maglev-vonat    

Sanghaj fő repülőtere, a Putung Nemzetközi Repülőtér, amely elérhető távolságra fekszik Sanghaj belvárosától. A Sanghaj Maglev-vonat a leggyorsabb út a városba való bejutáshoz. 430 km/h sebességgel haladva ennek a lebegő mágnesvonatnak mindössze nyolc perc kell ahhoz, hogy a 30 km-es utat megtegye és Putung központjába jusson.  Innen a látogatók átszállhatnak a metróra, buszra vagy taxiba, hogy elérjék úti céljukat. Ennek a 2000-es évek elején épült Maglev-vonalnak a megépítése 1,2 milliárd dollárba került. Abban az időben ez volt a legsebesebb kereskedelmi elektromos vonat volt a világon.    

A Kelet Gyöngye Torony  

A Kelet Gyöngye Torony Sanghaj kiemelt látnivalója, amely a Huangpu folyó fölé tornyosul Putung New Area körzetében. A 468 méter magasságával ez számított a legmagasabb épületnek Sanghajban építésekor, az 1990-es évek elején. Az Eiffel-torony és a Seattle-Űrkutató Állomáshoz hasonló kinézete van, a világ hatodik legnagyobb rádiós és televíziós tornyának számít, amelynek 15 kilátója van és egy forgó étteremmel rendelkezik 264 méteres szint magasságban.  Tizenegy, különböző méretű függőlegesen kifeszített gömb alkotja, amelyek mintha fel lennének fűzve, ezzel olyan hatást keltenek, mintha egy sárkány játszana a gyöngyökkel. A kilátók tükör padlója - valószínűleg - Sanghaj egyik legizgalmasabb látnivalója.  

Zhujiajiao  

A Sanghajba látogatóknak érdemes legalább egy vízi városba ellátogatni és elidőzni.  A Sanghaj külvárosában található Zhujiajiao az egyik legjobb állapotban fennmaradt vízi város annak ellenére, hogy 1700 éves. A látogatóknak érdemes egy hajóútra is elmenni és hajózni csatornán, 35 ősi kőhíd alatt, elhagyva a csatorna mellett futó régimódi házakat. A leghíresebb hídnak az 1571-es Fangsheng-híd számít, az öt nyílásával (Zhujiajiao és a Shanghai régió területe között) és nyolc sárkányával, amelyeket gyöngyök vesznek körül. Nem éri meg kihagyni azt a rövid Északi-utcát sem, amelyet Ming és Qing dinasztia épületei szegélyeznek. Érdemes ellátogatni a Kezhi-kertbe, Zhujiajiao legnagyobb emlékkertjébe.  

Tianzifang  

Tianzifang a francia koncesszió idején lakóterület volt. Ma egy olyan művészeti körzet, amely hasonlít a Pekingi 798-as Körzethez. Tele van butikokkal, ahol a látogatók megvehetik a művészeti tárgyakat és a kézműves termékeket vagy sétálhatnak és megtekinthetik a hagyományos kínai építészeti remekműveket. A Taikang-úton lévő sikátorok labirintusában található Tianzifang tele van számos kisvállalkozással, amelyek között vannak művész-ellátó üzletek, trendi stúdiók, galériák és kávézók. A kerület híres a műemlék épületeinek hagyományos építészetéről. Tianzifang népszerű a képzett városi fiatalság körében, de ez a körzet nem Sanghaj legmodernebb részeként ismert, azonban itt minden folyamatosan  változik!