Las Vegas: „a világ szórakoztató központja”, „a város, mely sosem alszik”… - ugye ismerősen csengenek e szavak? De ha szeretnénk egy kis pihenőt a szerencsejátékok forgatagából...

MIAMI BEACH VARÁZSA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

MIAMI BEACH VARÁZSA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS  4*

Egyesült Államok, Florida, Miami
Indulások: 2024.11.20-tól
Időpontok: 2 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 4*
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Art deco hangulatok az óceán partján

Fényűző strandjai, izgalmas éjszakai élete, lehengerlő építészete miatt Miami örök és megunhatatlan úti cél! Megannyi épülete, parkja, múzeuma, felfedezni valója mellett egy percre sem lehet unatkozni. Fedezze fel a lüktető South Beach-et, melynek látványos utcaképeit az a több mint 800 art deco épület biztosítja, mely az Ocean Drive mentén az 1930-as években épült, a szecesszió Floridai felfogásában, flamingókkal, egzotikus növényekkel, tengeri figurákkal, napsugarak ábrázolásával. Az eredetileg fehér épületek jellegzetes, pasztell „cukorka” színeiket a 80-as években kapták Leonard Horowitz belsőépítész javaslatára, aki így kívánta még inkább a figyelem központjába helyezni az építészeti ritkaságokat. Új, csoportos városlátogató programunk Miami varázsát igyekszik megfejteni és a remekbe szabott art deco kulisszák mögé bepillantani.

1. nap • Budapest – Miami Beach

Elutazás Budapestről repülőgéppel Miamiba, megérkezés a délutáni órákban. A parton 16 km hosszan elnyúló strand a legmenőbb szórakozóhelyeknek nyújt otthont. Kiváló éttermek, bárok, sörözők, vendéglők, kávézók váltják egymást. Transzfer a szállodába. Öt éjszakai szállás Miami Beach-en, tengerpart közeli szállodában, reggelivel.

2. nap • Miami Beach

Miami Beach - bár közigazgatásilag független város, neve egybeforrt Miamiéval. A város partjaitól 1,5 – 2 km-re lévő hosszú szigetcsoport a turisták és hírességek kedvenc pihenőhelye. Strandjai közül a South Beach a legnevesebb, itt húzódik az ikonikus Ocean Drive 2 kilométer hosszú szakasza, melynek építészete egy letűnt, csillogó korszakról: a 20-as, 30-as évek Amerikájáról mesél. Az 1925-ös Párizsi Világkiállítás után az Egyesült Államokba is beszivárgott Art Deco építészeti stílus Miami Beach egyik védjegye, itt van a világ legnagyobb Art Deco épületgyűjteménye. A mintegy 800, gyönyörűen felújított, pasztellszínekben ragyogó épület minimalista stílusa, hajókorlátos lépcsői és erkélyei, belső tereinek króm részletei fantasztikus látványt nyújtanak. A legtöbb épület ma szállodaként üzemel. Városnézés az Ocean Drive és a Collins Avenue jeles épületeivel, az Art Deco Múzeum megtekintésével: a kicsiny, különleges hangulatú múzeum a kor relikviáival és emlékeivel nyújt képet a múltszázadelő ragyogó korszakáról. Egy ital egy ikonikus szálloda bárjában. Délután tengerre szállás, a városnézés folytatása sétahajózással a Biscayne-öbölben. A Bayside Marketplace-től induló hajózás elhalad a gazdag hírességek villái mellett, a Star- és Fisher-szigetek között és páratlan kilátást nyújt a vízről Miami felhőkarcolóira és a kikötőre. Ha leszáll az est, a neonfényben fürdő sétány izgalmas szórakozóhelyei „lopják el a show-t” a mesés történelmi épületektől.

3. nap • Miami Beach – (Key Biscayne)

Szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: Key Biscayne és a Cape Florida világítótorony. Key Biscayne képeslapra való fotótéma a pálmafákkal, a széles strandokkal, a Cape Florida világítótoronnyal, amelyből pazar a kilátás a modern Miamira és a különleges cölöpházakra az óceánban, melyek melegágyai voltak a tiltott alkoholnak és szerencsejátéknak. A világítótorony túl élt közel kétszáz évnyi parti eróziót, több tucat hurrikánt, szeminol indiánok támadását és puskaporraktár felrobbanását is.

4. nap • Miami Beach – (Miami)

Szabadprogram vagy félnapos fakultatív programlehetőség: a Wynwood művésznegyed és a Pérez Art Museum megtekintésével. A falfestményeiről ismert Wynwood a város egyik legszínesebb negyede. Korábban ipari céllal használt, de ma már átalakított raktárépületekben művészeti kiállítótermek, galériák és kézműves sörfőzdék működnek. A Wynwood Walls szabadtéri múzeumban ismert street art művészének alkotásai láthatók. A modern és kortárs gyűjteménnyel rendelkező Pérez Art Museum meglátogatása.

5. nap • Miami Beach – (Everglades Nemzeti Park)

Szabadprogram, vagy félnapos fakultatív programlehetőség: kirándulás az Everglades Nemzeti Parkba, ahol a lápvilágban 300 őshonos madárfaj mellett aligátorok is élnek.

6. nap • Miami Beach

Délelőtt szabad program, töltsön el még néhány órát a világ egyik leghíresebb strandján! Kijelentkezés a szállodából délben. Útban a repülőtér felé a Vizcaya Múzeum megtekintése. A kastélyt a milliomos iparmágnás James Deering építette, eredetileg XVI. századi olasz mintára. Az évek során számos változtatáson esett át az impozáns épület és kertje, a reneszánsztól a neoklasszicistáig keverednek stílusai; a legtöbb berendezési tárgy Európából származik. Csodálatos trópusi kertjében orchideák, vízililiomok, öreg tölgyfák és számos őshonos növény látható. Az esti órákban hazautazás Budapestre repülőgéppel.

7. nap • Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint. Minimum létszám: 15 fő Figyelem! A beutazáshoz az Egyesült Államokba ESTA engedély szükséges, melynek ügyintézését irodánk vállalja 14 000 Ft/fő/engedély áron.

Vízum: az új, biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, a beutazáshoz érvényes ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt Interneten lehet megkérni. Bővebb tájékoztatást irodáinkban, vagy az usembassy.gov/hu/visas-hu weboldalon kaphat.

799 500 Ft/fő-től +
USA - KELETI PART

USA - KELETI PART  3*

Egyesült Államok, Keleti part, New York
Indulások: 2024.06.11-tól
Időpontok: 8 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

A Niagara-vízesés és Toronto Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel Washington DC – Philadelphia – New York / Manhattan – Niagara-vízesés - Toronto

Az USA keleti partjának történelmi városai, égbeszökő felhőkarcolói és természeti csodái páratlan körutazásra hívogatnak. A „Nagy Almából” nem lehet elég nagyot harapni, hogy beteljünk vele. Manhattan éjszakai fényei és az Empire State Building tetejéről nyíló panoráma semmihez sem fogható. New York nyüzsgése éles kontrasztot alkot a Finger Lakes gyönyörű tóvidékével és a csodálatos szépségű Niagara-vízeséssel, ahonnan még egy torontói látogatásra is lehetőség nyílik az amerikai keleti-parti körutazás során. Washington, a főváros, Philadelphia macskaköves sikátorai mind a keleti part palettájának egy színe - és a körutazás egy-egy állomása.

Garantált indulás: 2024. június 11-19., augusztus 13-21., augusztus 20-28. 1. nap: Budapest – Washington DC

Elutazás Budapestről az Egyesült Államok fővárosába repülőgéppel, átszállással. Érkezés a délutáni, vagy esti órákban, majd transzfer a szállodába, szállás Washington DC-ben.

2. nap: Washington DC

Egész napos városnézés a fővárosban: Capitolium, Fehér Ház, a Washington emlékmű, a Vietnámi Veteránok Emlékműve, a Jefferson emlékmű, a Lincoln emlékmű, a II. Világháborúban elesett katonák emlékére állított Iwo Jima emlékmű és az Arlington Temető megtekintése, ahol többek közt John Fitzgerald Kennedy nyugszik. Szállás Washingtonban.

3. nap: Washington DC – Philadelphia – New York

Elutazás autóbusszal a nemzet bölcsőjének is nevezett Philadelphiába, ahol az alapító atyák egykor aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot és az Alkotmányt. Autóbuszos és gyalogos városnézés: Independence Hall, Liberty Bell, Városháza. Szállás New Yorkban.

4. nap: New York / Manhattan

Egész napos autóbuszos városnézés Manhattanben: Times Square, Metropolitan Opera, Central Park, Fifth Avenue, St. Patrick katedrális, Rockefeller Center, Greewich Village, Soho, Kínai negyed, Little Italy, Wall Street, 9/11 Emlékhely. Manhattan híres panorámája megtekinthető egyénileg az Empire State Building tetején lévő kilátóból. Pillantás a Szabadság szoborra a Battery Parkból. Szállás Manhattanben.

5. nap: New York

Szabad program a „Nagy Almában”. Fakultatív programlehetőség: 12-15 perces helikoptertúra Manhattan felett és belépés a város fölé magasodó Summit One Vanderbilt kilátóba, amely a város egyik legújabb tornya. Páratlan panoráma tárul a látogató elé a város többi ikonikus felhőkarcolójára, többek között az Empire State Buildingre és a Rockefeller Centerre is. Szállás Manhattanben.

6. nap: New York - Seneca-tó / Watkins Glen – Niagara-vízesés

Reggeli után utazás autóbusszal északi irányba a Finger Lakes tóvidéken át. Első állomás a Seneca-tó, ahol rövid pihenő és borkóstolási lehetőség Watkins Glenben. Az utazás folytatása a világ egyik természeti csodájához a Niagara-vízeséshez. Szállás a vízesés közelében.

7. nap: Niagara-vízesés - Toronto

Reggeli után a vízesés felfedezése egyénileg vagy részvétel az idegenvezető által ajánlott fakultatív programon: a „Hornblower” elnevezésű hajós programon, mely keretében hajókázás a dübörgő Patkó-zuhataghoz és ebéd a Skylon Tower panoráma éttermében, ahonnan szép látvány tárul a Niagarára. Délután utazás autóbusszal Torontóba, ismerkedés a kanadai város látnivalóival: Yonge Street, Parlament, Eaton Center, CN Tower (kívülről) Szállás Torontóban.

8. nap: Toronto - Budapest

Délelőtt szabadidő és vásárlási lehetőség a kozmopolita városban, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre, utazás átszállással Budapestre.

9. nap: Budapest

Megérkezés a menetrend függvényében.

Mimimum létszám: 20 fő. Figyelem!A beutazáshoz az Egyesült Államokba ESTA engedély szükséges, melynek ügyintézését irodánk vállalja 14 000 Ft/fő/engedély áron. Vízum: az új, biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, a beutazáshoz érvényes ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt Interneten lehet megkérni. Bővebb tájékoztatást irodáinkban, vagy az usembassy.gov/hu/visas-hu weboldalon kaphat.

1 199 500 Ft/fő-től +

Las Vegas: „a világ szórakoztató központja”, „a város, mely sosem alszik”… - ugye ismerősen csengenek e szavak? De ha szeretnénk egy kis pihenőt a szerencsejátékok forgatagából, a városon kívül is rengeteg lehetőséget találhatunk. Az alábbi kirándulások egy kis változatosságot kínálnak a „Bűnös Városban” eltöltött vakációnkhoz. A helyszínek többsége könnyen és viszonylag olcsón megközelíthető, az utazási időt pedig garantáltan megérik.

 

Zion Nemzeti Park

A Zion Nemzeti Park két és fél órányi útra található Vegastól. A springdale-i nemzeti park lenyűgöző tájakat rejt magában, sok turista órákig képes a távolba meredni, és gyönyörködni a természet adta csodákban. A park színkavalkádjáról ismert: a fehér, vörös, rózsaszín sziklák, fenyvesek zöldjével és a vadvirágok pompás színeivel tarkítva mindig feledhetetlen élményt nyújtanak. Ha pedig túrázni szeretnénk, érdemes felkeresni a sivatagos részeket, a tavacskákat, és a gyönyörű vízeséseket is.

Bonnie Springs Farm

A vegasi turistáknak, akik gyermekeikkel egy szórakoztató kiránduláson szeretnének részt venni, feltétlenül el kell látogatniuk a Bonnie Springs Farmra, e 46 hektáros területre, mindössze 30 percre a várostól. A farm vadnyugati stílusban van berendezve, s a család minden tagja megtalálhatja a neki való szórakozást. Van itt egy szép állatkert, vasút, múzeumok, és persze lovaglási lehetőségek is kínálkoznak. A város kapui szerdától vasárnapig nyitva állnak, revolverharcok és különféle műsorok szórakoztatják a nézőket. A sok vadnyugati csábítás mellett Bonnie Springs modern szórakozási lehetőségekkel is szolgálhat, legyen az karaoke vagy vasárnapi futballmeccsnézés. Az istállók mindennap nyitva tartanak, hogy a gyerekek kipróbálhassák a pónilovaglást. Az állatkert rengeteg fajnak ad otthont, farkasokat, kanadai hiúzokat, és sok más különleges állatot tekinthetünk meg.

Mead-tó

Las Vegastól mindössze 30-45 percre találhatjuk a Mead-tavat, a világ 16. legnagyobb mesterséges tavát. A Mead-tavi Nemzeti Rekreációs Övezet a tökéletes hely arra, hogy élvezzük a napsütést, s este pedig nap barnította bőrrel térjünk vissza Vegasba, egy egész éjszakás szórakozásra. Az aktív egyének rengeteg sportágban próbálhatják ki magukat, legyen az úszás, csónakázás, jet-skizés, vagy éppen egy könnyű túra. Találhatunk árnyékos helyeket is egy kis piknikezésre, és természetesen számos strand áll rendelkezésünkre a majdnem 1000 km hosszú partszakaszon. Emellett sok érdekességre is felfigyelhetünk: joshua-fák, kanadai vadjuhok vesznek bennünket körbe, valamint gyönyörű vörös homokkő sziklák adják a táj jellegzetességét. Ez mind a tó igen különleges elhelyezkedésének köszönhető, ahol a Great Basin, a Mojave-, és a Sonora-sivatag ökoszisztémája találkozik.

Fire State Park

Vegastól körülbelül egyórányira helyezkedik el Nevada állam legrégibb parkja, s a Mead-tótól csupán 10 km-re fekszik. Nevét a tűzpiros homokköveiről kapta, noha sok más érdekes sziklaképződmény is formálja a vidéket. Lenyűgöző tájai a fényképészek, túrázók és természetimádók kedvencei közé tartoznak. Csodás történelmi helyszíneket is felfedezhetünk, ahol kosárfonó emberek és a pueblo indiánok is megfordultak, sőt érdekes barlangrajzokat is megtekinthetünk a park néhány részén. Mindezekhez ösvények vezetnek, s néhol lehetőségünk nyílik a piknikezésre is.

Death Valley

A Death Valley, azaz a Halál-völgy Nemzeti Park két-háromórányi autóútra fekszik Las Vegastól, de az utazást rövidíthetjük, ha repülővel megyünk, hisz így csak 40 perc. Mégis érdemes autóval menni, ha szeretnénk gyönyörködni a tájban, ekkor válasszuk a 160-as utat! Annak ellenére, hogy ez Észak-Amerika legszárazabb területe, igen változatos tájakat találhatunk, nagy síkságokat, völgyeket, melyek egyszerűen gyönyörűek. A látogatóközpontban vezetett túrákra jelentkezhetünk, ilyen például az őslénytani túra, melyet bizonyára minden dinórajongó kedvelni fog. A központ természetesen nagyon jó hely felfedezőkörutunk kezdetéhez, de mindenképpen kell időt szentelnünk Scotty kastélyának megtekintésére a Grapevine Canyonban, mely a központtól 90 percre helyezkedik el.

Vörös szikla kanyon

Ha egy jó, hosszú túrára, vagy csak egy rövid kirándulásra vágyunk a természet lágy ölén, a Vörös szikla kanyon kellemes kikapcsolódást ígér távol Vegas fényeitől. A parkban 19 ösvény közül választhatunk, a könnyűektől egészen a kihívást jelentő terepekig, melyek mindegyike növények ezreit és lenyűgöző vadvilágot tár elénk. A turisták körében a teknősök és az érdekes sziklaképződmények a favorit. Emellett a 21 km hosszú úton történő élményautózás is népszerű. Az év bármely napján is érkezünk a kanyonba, mindig más és más eseményeknek lehetünk szemtanúi. A vezetett túrák, madárlesek és rajzprojektek minden évben megrendezésre kerülnek.

Hoover-gát

Naponta körülbelül háromezer ember utazik a Hoover-gáthoz. A 221 méter magas, hatalmas ívelt gát egy építészeti csoda, melyet az árvízszabályozás, elektromos energiatermelés és öntözővíz szerzése végett építettek. Az idelátogatók bejárhatják a Hoover-gátat, s megnézhetnek egy kisfilmet a gát történetéről, illetve interaktív kiállítás is várja őket. Csodás kilátás nyílik a gátra, a Mead-tóra, a Fekete Kanyonra és a Colorado folyóra. Az erőműbe is kaphatunk betekintést viszonylag olcsó belépőjegyért. A Hoover-gát csupán 56 kilométerre helyezkedik el Vegastól délre, Boulder City-ben.

Grand Canyon

A Grand Canyont okkal sorolhatjuk a világ legszebb természeti csodái közé. Évente emberek milliói látogatnak el ide, s töltenek el itt egy nagyszerű napot. Las Vegasból érkezhetünk autóval, de akár helikopterrel is. Két főbb út vezet ide: A West Rim egy bennszülött amerikai rezervátumon keresztül, illetve a South Rim, melyet az USA kormánya tart fenn. Az utóbbi hosszabb, öt órát vesz igénybe, ha nincs nagy forgalom. A West Rim néhány szakasza földútból áll, mely sok járművet lelassíthat, de az elképesztő tájak ezt feledtetik velünk, s összességében az út rövidebb. S ha még van valami, amiért érdemes ezt az utat választani, az a Skywalk. Végigsétálhatunk egy patkóalakú hídon, mely a Grand Canyon nyugati része fölé nyúlik ki, s valóban olyan élményt nyújt, mintha az égben sétálnánk, hisz a padlója üvegből van. Persze, ha helikopterrel érkezünk, az tart a legrövidebb ideig, és olyan látványt tár elénk, amit a földről nem tapasztalhatunk. Azonban bármelyik utat választjuk, mindegyiknek megvan a saját gyönyöre, s egy életre szóló élményként marad majd meg bennünk, hogy láthattuk a Grand Canyont.