A mesés Strip tele van a világ legjobb kaszinóival, amelyek lehetővé teszik a turistáknak, hogy „ellátogassanak” különböző országokba és világhíres helyszínekre anélkül, hogy kitennék a lábukat a Strip-ből, vagy hivatalosan a Las Vegas Boulevard-ról...

Las Vegas „Sin City" néven is közismert, a maffia és a szerencsejáték miatt, azonban a város sokkal többet nyújt egyszerű nyerőgépeknél, póker asztaloknál és esküvői kápolnáknál, ahol Elvis imitálja a szertartást. Az alábbi lista néhány a népszerűbb turisztikai látványosságot mutat be Las Vegasban...

 

 

New York - New York Hotel & Kaszinó

A Big Apple hullámvasút, a New York Hotel & Kaszinóban biztosan nem a gyenge idegzetűeknek ajánlott. A hullámvasút adta leírhatatlan élményt, mintegy 1.4 millióan keresik fel évente. Ez a világ első hullámvasútja, amely egy 180 fokos csavart tesz és lebukik, azaz a kalandorok fejjel lefele vannak az idő egy részében, miközben a hullámvasút mintegy 107 km/h süvít. A szabadtéri pálya kevesebb, mint egy 1,6km hosszú.

Paris Las Vegas

Nagyszerű kilátás kínálkozik azok számára Las Vegasban, akik részt veszek egy Eiffel-torony élményen a Párizs Las Vegasban. Az igazi épületnek fele akkora léptékű mása, 46 emelet magas, és ezzel Las Vegas mérföldkövének számít. Található itt egy kilátó, ahonnan a város 360 fokos panorámáját lehet megcsodálni. Egy felhőmentes napon az ember mindenfelé elláthat innen. Amennyiben nem ismer fel mindent az idelátogató, a személyzet segítséget nyújt ebben is. A látvány különösen éjszaka lenyűgöző, a soha nem alvó város úgy fénylik, mintha egy karácsonyfa lenne.

Mob-múzeum

Amennyiben szeretné az idelátogató többet tudni azokról a napok, amikor a bűnözők uralták nem csak Las Vegas-t, de az Egyesült Államok nagy részét is, érdemes ellátogatni a Mob-múzeumba, amely Las Vegas belvárosában kínál arra lehetőséget, hogy többet tudjon meg a bűnözőkről, a szervezett bűnözésről. Ez a non-profit múzeum a kiállításaival és interaktív lehetőségekkel bemutatja a szervezett bűnözést a kezdetektől napjainkig. Érdemes ismereteket szerezni a maffiózókról és az FBI nyomozókról, örömlányokról és a tiltott italmérésről, az alkoholcsempészetről valamint a tiltott szerencsejátékról továbbá a mai tömegtevékenységekről. 

The Venetian

Las Vegas Velence, Olaszország, híres a csatornáiról és az éneklő gondolásokról, azonban a Nevada legnagyobb városában található Velencei Kaszinó Üdülőhelyen, a Nagy Csatornán való kiránduláshoz az utazóknak nincs szüksége útlevélre. A premier bevásárlóközpontot Grand Canal-nak nevezték el, majd egy csatornát is építettek ezen keresztül. Kosztümös, éneklő gondolások irányítják a vízi járműveket a hidak és erkélyek alatt és hagyják el az igazihoz hasonló külsővel bíró patinás üzleteket. A párok a Rialto-híd alatt, vagy bármely más híd alatt megcsókolhatják egymást.

Fremont Street Experience

A Fremont Street Experience egy olyan látványosság, amelyet egyetlenegy Las Vegasba látogatónak sem szabad kihagyni. A Fremont Street öt-blokknyi részén található, amelyet Glitter Gulch-nak hívtak a város első éveiben. A Fremont Street Experience egy remek hang - és fényshow, amely elkápráztatja az érzékeket. Színes fényjelzők világítanak, és hangos zene szól az éjszaka során több alkalommal a 27 méter magas kupola alatt. A kaszinók és egyéb vállalkozások lekapcsolják ilyenkor a fényeiket, jelezve, hogy a show hamarosan kezdődik. Több mint 12 millió LED világít a sétálóutcán keresztül, amely Las Vegas történelmi részén található.