Vannak apró, meghitt környezetben fekvő és egészen nagy tavak is, melyek szinte könyörögnek, hogy szörfözzünk vagy vitorlázzunk rajtuk. Hegyek vagy dombok veszik körbe őket, de ami...

BORDEAUX - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

BORDEAUX - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS  3*

Franciaország, Közép-Franciaország, Bordeaux
Indulások: 2024.05.22-tól
Időpontok: 2 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel

Bordeaux, Saint-Émilion és Arcachon együttesen alkotnak egy lenyűgöző utazási célpontot Franciaországban, ahol a bor, a történelem és a tengerparti élet összeolvad. A Garonne folyó partján fekvő Bordeaux híres a kiváló borairól, amelyeket a környező szőlőültetvényekről szállítanak ide. Saint-Émilion egy varázslatos középkori város, amely a világörökség része, szűk utcáit átjárja a múlt idők hangulata. Arcachon a tengerparti paradicsom, ahol Európa legmagasabb homokdűnéjét találjuk, a Dune de Pilat-ot. Tartson velünk és fedezze fel Franciaország esszenciáját.

1. nap • Budapest-Bordeaux

Elutazás Budapestről Bordeaux-ba repülőgéppel a délutáni órákban. Érkezés után transzfer a szállodába, szállás.

2. nap • Bordeaux

Reggeli után városnéző séta során látogatás a Kapucinusok piacán, melynek épületében már a XVII. században is tartottak piacnapokat. Friss zöldségek, gyümölcsök, halak, olívabogyók, rákok, kagylók kaphatók és kostolhatók. Majd városnéző séta az Unesco Világörökség részét képező óvárosban, mely során Európa legtágasabb belvárosi tere az Esplanade des Quinconces, és XVIII. századi épületek: a Szent András-katedrális, a püspöki palotaként épült későbbi városháza a Rohan Palota, és a XIV. Lajos által építtetett Börzepalota, a Palais de Bourse, a Grand Theatre és a környező árkádos házak, a La Miroir d’Eau, a víztükrős ház látható. Fakultatív programlehetőség: Este látogatás tömegközlekedéssel a város jelképévé vált La Cite du Vin bormúzeumba, ahol a borkultúra és a borkészítés rejtelmei láthatók egy állandó kiállítás keretében.

3. nap • Saint Emilion

Reggeli után szabad program. Fakultatív programlehetőség: Látogatás autóbusszal a közeli Saint-Emilion borvidékre, és a Unesco Világörökség részét képező a mészkőbarlagra alapított középkori hegyközségbe. A bájos, macskaköves, szűk kis utcákat homokkőből épült középkori hangulatú épületek szegélyeznek. A központban látható a XII. századi, Európa legnagyobb monolitikus temploma, mely a föld alatt található, és számos legenda és csoda fűződik hozzá. A felszínen csak a 68 méter magas harangtorony látható. Továbbutazás a környező borvidékre, ahol ismerkedés a borkészítés kultúrájával. Látogatás az 1702-ben épült Chateau De Ferrand kastélyban, melynek birtokán termesztett szőlőből készült Ferrand bor elnyerte 2012-ben a Grabd Cru Classé minősítést. Borkostoló után visszautazás Bordeuxba, ahol szállás.

4. nap • Arcachon

Reggeli után szabad program. Fakultatív programlehetőség: Kirándulás autóbusszal az Atlanti óceán partján fekvő Arcachonba, amely különleges mikroklímájának, és az öbölben az óceánba ömlő Eyra folyó édesvizének köszönhetően az osztrigák egyik legkedveltebb élőhelye. az ár-apály jelenség formálta homokos parton található a 3 km hosszú, Európa legnagyobb homokdűnéje, a Dune de Pilat, melyről gyönyörű kilátás nyílik az óceánra. Hajókázás az Arcachon öbölben, mely során az öböl madarai, az Ile aux Oiseaux sziget, osztrigaágyások, és a Cap Ferret félsziget apró osztrigatenyésztő falvai, és a XIX. századi tengerparti villák láthatók. Visszautazás Bordeauxba, ahol szállás.

5. nap • Bordeaux-Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre repülőgéppel a délutáni órákban.

Minimum létszám: 20 fő

354 500 Ft/fő-től +

Akár az anyatermészet, akár ember alkotta, mesterséges tavakról beszélhetünk, Franciaország bővelkedik a gyönyörű tavakban. Vannak apró, meghitt környezetben fekvő és egészen nagy tavak is, melyek szinte könyörögnek, hogy szörfözzünk vagy vitorlázzunk rajtuk. Hegyek vagy dombok veszik körbe őket, de ami mindegyikben közös: pár, a tónál eltöltött nap után szinte teljesen feltöltődve kapcsolódhatunk be ismét a nyüzsgő körforgásba.

 

 

Lac du Bourget

A Lac du Bourget-et tartják Franciaország legmélyebb tavának. Kialakulása glaciális, 19.000 évre tehető vissza. Egyik oldalról hegyek határolják, másik oldalról pedig városok. Dent du Chat-ból remek kilátás nyílik a tóra, melyhez autóval először Relaisba, majd onnan gyalog a kilátóhoz kell mennünk. Kerékpározók és túrázók körében egyaránt népszerű célpont a tó, de a gyerekek is jól érzik magukat. Továbbá a tó egy szép stranddal is rendelkezik, ahonnan remek kilátás nyílik az Alpokra.

 

Lac de Sainte Croix

Franciaország harmadik legnagyobb tavának keletkezése 1973-ra nyúlik vissza, amikor megépült a Sainte Croix gát a Verdun folyón. Ennek ellenére nem mesterséges tóról beszélhetünk. Dombok és erdők veszik körül, panorámája csodás, csakúgy, mint homokos strandjai, melyeknél vízi mentők vigyáznak épségünkre. Vitorlázni, szörfözni és kajakozni egyaránt lehetséges, azonban csak az ember, a szél vagy a villanymotor hajtotta járművek használata megengedett a tavon.

 

Lac Léman

A Svájcot és Franciaországot elválasztó tó egészen lenyűgöző. A mélykék víz a tó egyes pontjain hullámzik, míg máshol olyan sima a tó felszíne, mint az üveg. Az Alpok veszi körül a tavat, ezzel is biztosítva a lenyűgöző kilátást. A Rhone-folyó legnagyobb tava, illetve Nyugat-Európa egyik legnagyobbja igen népszerű a csónakázók és jachtversenyzők körében. A tavon csónakázva megcsodálhatjuk Chillon középkori várát, a szőlőültetvényeket és a lenyűgöző villákat a tó partján.

 

Lac de Serre-Poncon

Meredek hegyek, gyönyörű dombok, és Európa egyik legnagyobb mesterséges tavának csodás mélykék vize tárul szemünk elé, ha meglátogatjuk a Lac de Serre-Poncon-t Délkelet-Franciaországban. A tavat az 1960-as években, egy árvízvédelmi projekt részeként hozták létre. Sajnos egyes falvakat el kellett árasztani, hogy helyet adjanak a tónak. A tó mentén kempingezhetünk, melynek lehetősége igen népszerű az úszók, szörfösök és a vitorlázók körében. Szeptemberben azonban az időjárás kiszámíthatatlansága miatt fontoljuk meg látogatásunk idejét és hosszát.

 

Annecy-tó

A meseszép Annecy-tavat egy kövezett ösvényen körbesétálhatjuk, közben beülhetünk egy tóparti kávézóba, vagy pihenésképp úszhatunk vizében. A szigorú környezetvédelmi előírásoknak hála, bátran kijelenthetjük, hogy ez Európa legtisztább tava, melyet a látogatók a víz tisztaságára adott magas pontszáma is megerősít. Franciaország legnagyobb tavai közé tartozik, falvak és hegyek veszik körül, és persze Annecy, melyet az „Alpok Velencéje” néven emlegetnek.