Ausztria hegyekkel körülzárt ország, azonban rengeteg lenyűgöző vizes területtel rendelkezik. Számos tó található Ausztriában, amely méltán népszerű az utazók és a helyi lakosok körében. Akár gyönyörködni...

Ausztria hegyekkel körülzárt ország, azonban rengeteg lenyűgöző vizes területtel rendelkezik. Számos tó található Ausztriában, amely méltán népszerű az utazók és a helyi lakosok körében. Akár gyönyörködni kíván a vízparti kilátásban, vagy csobbanni egyet az osztrák Alpok árnyékában, az ausztriai tavakhoz mindenképpen érdemes ellátogatni. Egy ausztriai kirándulás során érdemes az alábbi lenyűgöző tavak - első rész - egyikét meglátogatni.

 

 

Mondsee

Mondsee az egyik legnagyobb magántulajdonban lévő tó Ausztriában, egy lenyűgöző menedék, amely lehetővé teszi a látogatóknak, hogy elmeneküljenek a nyüzsgő mindennapi élet zajától. Az egyik James Bond regényben is említett Mondsee, a festői látvány megtestesítője. A part környéki előnyös helyszínekről jól látható az Alpok vad vonulata. A Mondsee partjánál lévő, vele azonos nevű városból a Drachenwand-hegyre kiváló kilátás nyílik.

Achensee

A legnagyobb tó Tirol tartományban az Achen-tó, vagy más néven az „Alpok fjordja”. A tó maga lenyűgöző, köszönhetően a földrajzi helyének, mivel a hegy lábánál található. Azonban ezt a vizet a színei és tisztasága teszi szokatlan és felejthetetlen célponttá. Az Achen-tó zöld vagy kékeszöld színű tó, melynek mélyébe körülbelül 10 méterre lehet belátni. Többféle lehetőség is kínálkozik a tavon, ezek közé tartozik a vitorlázás és a szörf, amely népszerű, köszönhetően a szeles időjárásnak, valamint lehetőség van kirándulni a közeli Bärenkopf-hegységbe is, ahonnan csodás kilátás nyílik a tóra.

Wolfgangsee

Salzkammergut Ausztria egyik legszebb része, ahová az emberek a világ minden tájáról érkeznek, hogy élvezzék a buja zöld tájat és a rengeteg látványos tavat. Az egyik leginkább ismert tó a Wolfgang-tó. A tó nevét a X. században Szent Wolfgangról kapta, aki állítólag több, mint 1000 évvel ezelőtt épített egy templomot, közel a tóparthoz. A legjobb kilátás érdekében érdemes a Schafberg hegyi vasúton a Schafberg hegység csúcsára felutazni, amely hihetetlen szép kilátást nyújt a tájra a tó vize felett.

Zellersee

Az Alpokban található Zellersee vagy Zell-tó egy viszonylag kicsi, de szép édesvízi tó. A tó a mérete miatt télen befagy, így tökéletes kikapcsolódást nyújt egész évben. A nyár folyamán lehetőség van úszásra, továbbá horgászni vagy kajakozni a tiszta tó vizén. Télen a helyiek tömegei korcsolyázhatnak a befagyott tó egész felületén. A tó nevét a közeli városról (Zell am See) kapta, amely otthont ad egy lenyűgöző XVI. századi várnak valamint egy román stílusban épült templomnak.

Hallstatter See

A Hallstatt-tó, egy a Salzkammergut régióban található tavak közül. A tó körül hegyek találhatók, amitől olyan a táj, mint egy festői oázis. A Hallstatt-tó partjainál található  Hallstatt városa, amely hagyományos osztrák építészettel és bájos látnivalókkal büszkélkedhet. A Hallstatt-tóra a legszebb panorámát egy kis kirándulással elérhető közeli hegy nyújtja, de azoknak, akik szeretnének egy igazán különleges élményt a tónál, érdemes részt venniük egy búvároktatáson is.