Közel egy órás bemelegítő sétával érjük el a Medve-szurdok bejáratát, ahonnan már vad sziklafalak közt vezet a 169 létrából és pallókból álló kiépített út, ami közel 2900 lépcsőfokot állít elénk, mint leküzdendő feladat...

A festői szépségű Bärenschützklamm, Graz közelében a hegyek közt megbújva várja lassan több, mint 100 éve a látogatókat.

A szurdok kiépítése a múlt század elején nem tartozott az egyszerű feladatok közé, sajnos emberéleteket is követet a helyiek által medveölő szurdokként számon tartott terület felfedezése. 1978-ban az osztrák állam egyedülálló természeti kincsé nyilvánította Ausztria egyik legszebb vízlevezető szurdokát.

A túra kiindulópontja Mixnitz falucskából indul. Közel egy órás bemelegítő sétával érjük el a bejáratot, ahonnan már vad sziklafalak közt vezet a 169 létrából és pallókból álló kiépített út, ami közel 2900 lépcsőfokot állít elénk, mint leküzdendő feladat.  

A szurdok végén található menedékházban (Zum Gute Hirten hütte) egy pohár sör mellett feltöltődve új erőre kaphatunk s innen már csak egy órát kell kellemes tempóban sétálni a festői szépségű Teichalmsee -ig.

Ha kedvet kaptál a Medve-szurdok túrához bátran jelentkezz nálunk!