A hazánkban kevésbé ismert Voyageurs Nemzeti Park az Amerikai Egyesült Államok északi részén, Minnesota államban található...

USA - A KELETI ÉS A NYUGATI PART LEGJOBBJAI

USA - A KELETI ÉS A NYUGATI PART LEGJOBBJAI  3*

Egyesült Államok, Keleti part, Boston
Indulások: 2024.07.07-tól
Időpontok: 2 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel Toronto – Niagara–vízesés - New York - Los Angeles - Santa Monica - Grand Canyon - Powell-tó – Horseshoe Bend - Bryce Canyon – Hoover-gát – Las Vegas - Calico - Yosemite Nemzeti Park – San Francisco

Új 17 napos körutazásunk egy életre szóló kalandra, a keleti és nyugati part kiemelkedő természeti látnivalóinak és nagyvárosainak felfedezésére invitálja az utazókat Torontótól San Franciscó-ig. New York, Niagara-vízesés, Torontó a keleti part és Kanada emblematikus nagyvárosai és kedvenc természeti csodája, Las Vegas, Los Angeles és San Francisco a nyugati part ragyogó metropoliszai. A nemzeti parkok sokszínűsége az amerikai kontinens változatosságát és szépségeit tükrözi. Emlékeztetnek arra, milyen csodálatos a természet formáló-alakító ereje és mekkora érték a kultúrák öröksége. A Grand Canyon, a Bryce Canyon és a Yosemite Nemzeti Park nem mindennapi természeti kincsekkel örvendezteti meg a résztvevőket.

1. nap: Budapest – Toronto

Elutazás Budapestről Torontóba repülőgéppel. Érkezést követően transzfer a szállodába, szállás Torontóban.

2. nap: Toronto – Niagara-vízesés

Délelőtt félnapos autóbuszos városnézés Torontóban: Yonge Street, Parlament, Eaton Center, CN Tower (kívülről). Délután továbbutazás a lenyűgöző Niagara-vízeséshez, mely természetes határt képez az Egyesült Államok és Kanada között. A vízesés moraja már kilométerekről hallható, a felszálló vízpára pedig látható, mégis az első pillantás örökre beleég a látogatók emlékezetébe! Megpillantani a víz élénk kékjét, a zuhatagok fehér habját éltre szóló élményt jelent. Fakultatív programlehetőség: hajókázás a dübörgő Patkó-zuhataghoz a Hornblower kishajóval, vacsora a Skylon Tower panoráma éttermében. Szállás a vízesés közelében.

3. nap: Niagara-vízesés – New York

Reggeli indulás déli irányba a Finger Lakes tóvidékén át. Első állomás a Seneca-tó, ahol rövid megálló és pihenési lehetőség Watkins Glenben. Várható érkezés a „Nagy Almába” az esti órákban. Fakultatív Broadway show – est a rivaldafényben: egy musical megtekintése. Szállás Manhattanben.

4. nap: New York

Félnapos autóbuszos városnézés Manhattanben: Times Square, Metropolitan Opera, Central Park, Metropolitan Múzeum, Fifth Avenue, Szent Patrik-katedrális, Rockefeller Center, Grand Central Terminal. Délután szabadprogram, este fakultatív „New York by night” kirándulás. Szállás Manhattanben.

5. nap: New York

Félnapos autóbuszos városnézés Manhattanben: Greenwich Village, Empire State Building, Vasalóház, Soho, Kínai negyed, Little Italy, Wall Street, World Trade Center emlékhely, Brooklyn híd. Pillantás a Szabadság-szoborra a Battery Parkból, átkelés hajóval a Szabadság-szigetre. Szállás Manhattanben.

6. nap: New York – Los Angeles

Transzfer a repülőtérre, továbbutazás a nyugati part felefedezésére. A repülőtéri transzferekhez magyar nyelvű asszisztenciát biztosítunk. A belföldi repülőjáraton az idegenvezető nem utazik a csoporttal. Találkozás a szállodában. Szállás Los Angelesben.

7. nap: Los Angeles

Városnézés az angyalok városában: El Pueblo óváros, Beverly Hills, Rodeo Drive, séta a Hollywood Boulevardon a hírességek kéz- és lábnyomainak megtekintésével. Délután szabadprogram, vagy fakultatív belépés a Universal Studios látványos szabadidős és szórakoztató parkjába, ahol a leghíresebb és legújabb mozifilmek inspirálta létesítmények, hullámvasutak kipróbálására nyílik lehetőség. Szállás Los Angelesben.

8. nap: Santa Monica – Kingman környéke

Délelőtt séta Santa Monica tengerparti strandján és a híres mólón. Délután továbbutazás a Mojave sivatag érintésével, változatos természeti képződményeket felvonultató tájon Kingman környékére, ahol szállás. Arizona állam kisvárosa az egykor forgalmas 66-os út egyik fontos csomópontjaként ismert.

9. nap: Grand Canyon

Elutazás a Colorado folyó által több millió év alatt vájt meredek szurdokba, a Grand Canyonhoz. A kopár, óriás vörös sziklák szabdalta völgyeket látva érezni csak igazán a természet lenyűgöző erejét. Fakultatív programlehetőség: helikoptertúra a Grand Canyon felett. Szállás a kanyon környékén.

10. nap: Powell-tó – Horseshoe Bend – Bryce Canyon

A reggelit követően utazás a Powell-tó partjára, melyet a Colorado folyóból mesterségesen rekesztettek le a környék áramellátásának biztosítására. Manapság népszerű pihenőhely, lakóhajóval és kirándulóhajókkal látogatják a vízisportok szerelmesei. Útközben látogatás a Horseshoe Bend patkó alakú kanyarulatához a Colorado folyón. A népszerű látványosság érdekessége, hogy a folyó 270 fokban kanyarodik egy kiemelkedő szikla körül, páratlan panorámát nyújtva ezzel kirándulóknak. Délután utazás tovább a Bryce Canyon csipkézett, varázslatos rózsaszín természeti képződményekben gazdag vidékén. Szállás a kanyon környékén.

11. nap: Bryce Canyon – Las Vegas

Továbbutazás autóbusszal Nevada Államba, a szerencsejáték fővárosába, Las Vegasba. Várható érkezés a délutáni órákban, majd szabadprogram. Sötétedés után fedezze fel a világ egyik legnagyobb szórakoztató-, bevásárló- és szerencsejáték központját! Sétáljon a város főutcáján, a Strip-en, avagy Las Vegas Boulevardon! Szállás Las Vegasban.

12. nap: Las Vegas

Egész nap szabadidő Las Vegasban. Kora délután fakultatív program: látogatás a Nevada és Arizona határán, a Colorado folyóra épült zseniális építészeti különlegességhez a Hoover-gáthoz. Este fakultatív „Las Vegas by night” túra. Szállás Las Vegasban.

13. nap: Calico - Fresno

A kaszinók és a neonreklámok világa után az utazás folytatódik Calico western „szellemvárosába”, ahol az egykori az aranyásók alapította jellegzetes vadnyugati városka meglátogatása következik. Az élmény visszarepíti látogatóit az 1800-as évek hétköznapjaiba. Immár újra Kaliforniában, irány a mamutfenyők birodalma! Szállás Fresnóban.

14. nap: Yosemite Nemzeti Park – San Francisco

Reggeli után kirándulás a Yosemite Nemzeti Parkban, mely a Sierra Nevada hegyvonulatának nyugati lejtőin fekszik. Hatalmas sziklák, magasból lezúduló vízesések, hűs patakok, zöldellő völgyek jellemzik a tájat. A park déli részének fő látványosságát az egyedül Kaliforniában megtalálható óriásfenyők jelentik. A természeti csodák után következik a nyugati part sokak szerint legkedvesebb városa, San Francisco. Szállás San Franciscóban.

15. nap: San Francisco

Városnézés a páratlan elhelyezkedésű, meredek utcák jellemezte városban: Golden Gate híd, Kínai negyed, Fisherman’s Wharf, az Alamo Square viktoriánus házai, városháza, Union Square, Telegraph Hill, Coit Tower, Transamerica Piramis. Szállás San Franciscóban.

16. nap: San Francisco - Budapest

Kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, hazautazás repülőgéppel, átszállással a kora reggeli órákban.

17. nap: Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint. Mimimum létszám: 10 fő  

Figyelem! A beutazáshoz Kanadába ETA engedély, az Egyesült Államokba ESTA engedély szükséges, melynek ügyintézését irodánk vállalja 10 000 Ft/fő/engedély, illetve 14 000Ft/fő/engedély áron. Vízum: az új, biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, a beutazáshoz érvényes ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt Interneten lehet megkérni. Bővebb tájékoztatást irodáinkban, vagy az usembassy.gov/hu/visas-hu weboldalon kaphat.

2 369 500 Ft/fő-től +
NEW YORK ÉS MIAMI BEACH

NEW YORK ÉS MIAMI BEACH  4*

Egyesült Államok, Keleti part, New York
Indulások: 2024.07.03-tól
Időpontok: 3 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 4*
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Csoportos városlátogatás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Tartson velünk egy izgalmas utazásra New York nyüzsgő sugárútjaitól Miami napfényben fürdő tengerpartjáig, ahol a városi élet összefonódik a trópusi életérzéssel. Fedezze fel a Nagy Alma ikonikus nevezetességeit, mielőtt belevetné magát Miami elbűvölő strandjaiba, art deco építészetébe és változatos kulturális kavalkádjába. Ez a transzkontinentális kaland a nagyvárosi nyüzsgés és a tengerparti életérzés keverékét ígéri, az amerikai kontinens legjavát tárja elénk.

1. nap • Budapest – New York

Elutazás repülőgéppel Budapestről New Yorkba átszállással. Az érkezést követően transzfer a szállodába, 5 éjszakai szállás Manhattanben.

2. nap • New York

Félnapos autóbuszos és gyalogos városnézés Manhattanben: Greenwich Village, az Empire State Building épülete kívülről, Vasalóház, Soho, Kínai negyed, Little Italy, Wall Street, World Trade Center emlékhely, Brooklyn híd. Pillantás a Szabadság-szoborra a Battery Parkból. Fakultatív programlehetőség: Broadway show, egy musical megtekintése.

3. nap • New York

Félnapos autóbuszos és gyalogos városnézés Manhattanben: Times Square, Metropolitan Opera, Central Park, Metropolitan múzeum, Fifth Avenue, Szent Patrik-katedrális, Rockefeller Center, Grand Central Terminal. Délután szabadprogram, este fakultatív New York by night program.

4. nap • New York

Délelőtt fakultatív program: hajóval átkelés a Szabadság-szigetre a szobor talapzatához, majd látogatás az ikertornyok helyén épült felhőkarcoló, a One World Observatory kilátójába. Az új torony nem csupán a kilátás miatt érdekes, építészetileg is felejthetetlen élményt nyújt. Délután szabadprogram, vásárlási lehetőség, vagy séta a High Line szabadidőparkban, mely az egykori vasúti vágányok nyomvonalán épült.

5. nap • New York

Egész nap szabadprogram. A művészetrajongók 150 múzeum közül választhatnak érdeklődésük szerint modern vagy klasszikus témában, a sportrajongók érdeklődésére számot tarthat egy amerikai foci-, vagy egy kosárlabda mérkőzés megtekintése. Aki a város legújabb látnivalóit szeretné felfedezni és madártávlatból gyönyörködni a felhőkarcolókban, felkeresheti a One Vanderbilt kilátókomplexumát, vagy a Top of The Rock hetven méteres magasságban lévő kilátóját a Rockefeller Centerben. New Yorkban a vásárlás is kihagyhatatlan élmény. A programtervezésben idegenvezetőnk segítséget nyújt.

6. nap • New York – Miami

Reggeli a szállodában, szabadidő Manhattanben. Kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, elutazás repülőgéppel az esti órákban Miamiba. Transzfer a szállodába, Miami Beachre, ahol szállás 5 éjszakára.

7. nap • Miami Beach

Miami Beach - bár közigazgatásilag független város, neve egybeforrt Miamiéval. A város partjaitól 1,5 – 2 km-re lévő hosszú szigetcsoport a turisták és hírességek kedvenc pihenőhelye. Strandjai közül a South Beach a legnevesebb, itt húzódik az ikonikus Ocean Drive 2 kilométer hosszú szakasza, melynek építészete egy letűnt, csillogó korszakról: a 20-as, 30-as évek Amerikájáról mesél. Városnézés az Ocean Drive és a Collins Avenue jeles épületeivel, délután tengerre szállás, a városnézés folytatása sétahajózással a Biscayne-öbölben. A Bayside Marketplace-től induló hajózás elhalad a gazdag hírességek villái mellett, a Star- és Fisher-szigetek között és páratlan kilátást nyújt a vízről Miami felhőkarcolóira és a kikötőre. Ha leszáll az est, a neonfényben fürdő sétány izgalmas szórakozóhelyei „lopják el a show-t” a mesés történelmi épületektől.

8. nap • Miami Beach

Szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: Key Biscayne és a Cape Florida világítótorony. Key Biscayne képeslapra való fotótéma a pálmafákkal, a széles strandokkal, a Cape Florida világítótoronnyal, amelyből pazar a kilátás a modern Miamira és a különleges cölöpházakra az óceánban, melyek melegágyai voltak a tiltott alkoholnak és szerencsejátéknak. A világítótorony túl élt közel kétszáz évnyi parti eróziót, több tucat hurrikánt, szeminol indiánok támadását és puskaporraktár felrobbanását is.

9. nap • Miami Beach

Szabadprogram: élvezze a napot a világ egyik leghíresebb strandján, vagy a szálloda trópusi kertjében!

10. nap • Miami Beach

Szabadprogram, vagy félnapos fakultatív programlehetőség: kirándulás az Everglades Nemzeti Parkba, ahol a lápvilágban 300 őshonos madárfaj mellett aligátorok is élnek.

11. nap • Miami Beach

Délelőtt szabad program, majd kijelentkezés a szállodából. Az esti órákban hazautazás Budapestre repülőgéppel.

12. nap • Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint kora este. Minimum létszám: 25 fő Elhelyezés: legfeljebb két 18 éves gyermek két teljes árat fizető felnőttel egy szobában. 3, vagy 4 fő esetén a szobákban 2 db kisebb méretű franciaágyon történik az elhelyezés gyermekek és felnőttek esetén is! Figyelem! A beutazáshoz az Egyesült Államokba ESTA engedély szükséges, melynek ügyintézését irodánk vállalja 14 000 Ft/fő/engedély áron.

Vízum: az új, biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, a beutazáshoz érvényes ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt Interneten lehet megkérni. Bővebb tájékoztatást irodáinkban, vagy az usembassy.gov/hu/visas-hu weboldalon kaphat.

1 499 500 Ft/fő-től +
MIAMI BEACH VARÁZSA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

MIAMI BEACH VARÁZSA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS  4*

Egyesült Államok, Florida, Miami
Indulások: 2024.11.20-tól
Időpontok: 2 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 4*
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Art deco hangulatok az óceán partján

Fényűző strandjai, izgalmas éjszakai élete, lehengerlő építészete miatt Miami örök és megunhatatlan úti cél! Megannyi épülete, parkja, múzeuma, felfedezni valója mellett egy percre sem lehet unatkozni. Fedezze fel a lüktető South Beach-et, melynek látványos utcaképeit az a több mint 800 art deco épület biztosítja, mely az Ocean Drive mentén az 1930-as években épült, a szecesszió Floridai felfogásában, flamingókkal, egzotikus növényekkel, tengeri figurákkal, napsugarak ábrázolásával. Az eredetileg fehér épületek jellegzetes, pasztell „cukorka” színeiket a 80-as években kapták Leonard Horowitz belsőépítész javaslatára, aki így kívánta még inkább a figyelem központjába helyezni az építészeti ritkaságokat. Új, csoportos városlátogató programunk Miami varázsát igyekszik megfejteni és a remekbe szabott art deco kulisszák mögé bepillantani.

1. nap • Budapest – Miami Beach

Elutazás Budapestről repülőgéppel Miamiba, megérkezés a délutáni órákban. A parton 16 km hosszan elnyúló strand a legmenőbb szórakozóhelyeknek nyújt otthont. Kiváló éttermek, bárok, sörözők, vendéglők, kávézók váltják egymást. Transzfer a szállodába. Öt éjszakai szállás Miami Beach-en, tengerpart közeli szállodában, reggelivel.

2. nap • Miami Beach

Miami Beach - bár közigazgatásilag független város, neve egybeforrt Miamiéval. A város partjaitól 1,5 – 2 km-re lévő hosszú szigetcsoport a turisták és hírességek kedvenc pihenőhelye. Strandjai közül a South Beach a legnevesebb, itt húzódik az ikonikus Ocean Drive 2 kilométer hosszú szakasza, melynek építészete egy letűnt, csillogó korszakról: a 20-as, 30-as évek Amerikájáról mesél. Az 1925-ös Párizsi Világkiállítás után az Egyesült Államokba is beszivárgott Art Deco építészeti stílus Miami Beach egyik védjegye, itt van a világ legnagyobb Art Deco épületgyűjteménye. A mintegy 800, gyönyörűen felújított, pasztellszínekben ragyogó épület minimalista stílusa, hajókorlátos lépcsői és erkélyei, belső tereinek króm részletei fantasztikus látványt nyújtanak. A legtöbb épület ma szállodaként üzemel. Városnézés az Ocean Drive és a Collins Avenue jeles épületeivel, az Art Deco Múzeum megtekintésével: a kicsiny, különleges hangulatú múzeum a kor relikviáival és emlékeivel nyújt képet a múltszázadelő ragyogó korszakáról. Egy ital egy ikonikus szálloda bárjában. Délután tengerre szállás, a városnézés folytatása sétahajózással a Biscayne-öbölben. A Bayside Marketplace-től induló hajózás elhalad a gazdag hírességek villái mellett, a Star- és Fisher-szigetek között és páratlan kilátást nyújt a vízről Miami felhőkarcolóira és a kikötőre. Ha leszáll az est, a neonfényben fürdő sétány izgalmas szórakozóhelyei „lopják el a show-t” a mesés történelmi épületektől.

3. nap • Miami Beach – (Key Biscayne)

Szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: Key Biscayne és a Cape Florida világítótorony. Key Biscayne képeslapra való fotótéma a pálmafákkal, a széles strandokkal, a Cape Florida világítótoronnyal, amelyből pazar a kilátás a modern Miamira és a különleges cölöpházakra az óceánban, melyek melegágyai voltak a tiltott alkoholnak és szerencsejátéknak. A világítótorony túl élt közel kétszáz évnyi parti eróziót, több tucat hurrikánt, szeminol indiánok támadását és puskaporraktár felrobbanását is.

4. nap • Miami Beach – (Miami)

Szabadprogram vagy félnapos fakultatív programlehetőség: a Wynwood művésznegyed és a Pérez Art Museum megtekintésével. A falfestményeiről ismert Wynwood a város egyik legszínesebb negyede. Korábban ipari céllal használt, de ma már átalakított raktárépületekben művészeti kiállítótermek, galériák és kézműves sörfőzdék működnek. A Wynwood Walls szabadtéri múzeumban ismert street art művészének alkotásai láthatók. A modern és kortárs gyűjteménnyel rendelkező Pérez Art Museum meglátogatása.

5. nap • Miami Beach – (Everglades Nemzeti Park)

Szabadprogram, vagy félnapos fakultatív programlehetőség: kirándulás az Everglades Nemzeti Parkba, ahol a lápvilágban 300 őshonos madárfaj mellett aligátorok is élnek.

6. nap • Miami Beach

Délelőtt szabad program, töltsön el még néhány órát a világ egyik leghíresebb strandján! Kijelentkezés a szállodából délben. Útban a repülőtér felé a Vizcaya Múzeum megtekintése. A kastélyt a milliomos iparmágnás James Deering építette, eredetileg XVI. századi olasz mintára. Az évek során számos változtatáson esett át az impozáns épület és kertje, a reneszánsztól a neoklasszicistáig keverednek stílusai; a legtöbb berendezési tárgy Európából származik. Csodálatos trópusi kertjében orchideák, vízililiomok, öreg tölgyfák és számos őshonos növény látható. Az esti órákban hazautazás Budapestre repülőgéppel.

7. nap • Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint. Minimum létszám: 15 fő Figyelem! A beutazáshoz az Egyesült Államokba ESTA engedély szükséges, melynek ügyintézését irodánk vállalja 14 000 Ft/fő/engedély áron.

Vízum: az új, biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, a beutazáshoz érvényes ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt Interneten lehet megkérni. Bővebb tájékoztatást irodáinkban, vagy az usembassy.gov/hu/visas-hu weboldalon kaphat.

799 500 Ft/fő-től +

A hazánkban kevésbé ismert Voyageurs Nemzeti Park az Amerikai Egyesült Államok északi részén, Minnesota államban található. A parkot 1975. április 8-án alapították, így védve különleges természeti értékeit. A lenti videó gyönyörűen mutatja be a Voyageurs Nemzeti Park bámulatos vidékeit.

 

VOYAGEURS 8K from More Than Just Parks on Vimeo.