Mariazell

Mariazell Ausztria Stájerország tartományában, a Bürgeralpe lábánál fekvő kis város, Mariazell igen közkedvelt a zarándokok és a turisták körében. A városka több völgy találkozásánál fekszik, minek következtében azt hihetnénk védett helyen van, ennek ellenére éghajlata mégis egészen sajátos.
Telei az átlagnál hidegebbek, nyaranta pedig az idő sokkal hűvösebb és csapadékosabb, mint Ausztria más területein. Mariazell városkáját számos legenda veszi körül. Ilyen például az a legenda, miszerint 1157. december 21-én este egy Magnus nevű szerzetes érkezett a környékre St. Lambrechtből, az ottani apát azon megbízásának eleget téve, hogy az itt élők lelkipásztora legyen. Útját egy hatalmas szikla zárta el, így nem tudott tovább menni, ezért elővette a Mária-szobrát és a szűzanyához fordult segítségért.
Az előtte lévő szikla kettéhasadt, így ismét folytathatta útját. Később a sziklába, egy cellát épített a szobornak, innen ered a Maria in der Zelle („Mária a cellájában”), azaz a Mariazell név. Minden évben zarándokok érkeznek ide, hogy Máriához imádkozzanak. Ezt a sziklát, jelölt turistautat követve bárki felkeresheti.


Városok

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Mariazell