Graz

Graz az Alpok középsõ részének keleti lábánál fekszik. A várost a Mura szeli ketté. Graztól északra, a Mura völgyének két oldalán mészkõbõl és palából képzõdött hegyvidék magasodik. Itt található az 1446 m magas Schöckl-hegy is. 2003-ban Graz állt az európaiak érdeklõdésének középpontjában. Ebben az évben egyedül Graz kapta meg az "Európa kulturális fõvárosa" címet. Az Óvárosban sétálgatva román stílusú, gótikus, reneszánsz, barokk és szecessziós stílusú épületekben gyönyörködhetünk. A Schlossbergrõl lenézve a város háztetõinek, romantikus utcáinak, a csodálatos olasz palotáinak, a város házainak és azok gyönyörű belsõ udvarainak látványa tárul elénk. Graz Óvárosát Világörökségként ismerték el. A 474 m magas, kicsi, zöld hegy, a Schlossberg az óratoronnyal Graz egyik jellegzetes ismertetõjele. Ha Grazban jár, mindenképpen látogassa meg! A Schlossbergrõl nyílik a legjobb kilátás a város piros téglatetõire. Az óratorony hatalmas számjegyei és felcserélt óramutatói hasonló benyomást keltenek. A Schlossbergre feljuthatunk a 260 fokból álló Schlossberg lépcsõn is miközben a kilátásban gyönyörködhetünk. Amennyiben nem szeretne gyalogolni, a hegyi vasúttal vagy a felvonóval kényelmesen feljuthat a Schlossbergre.


Városok

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Graz

Sajnos, a keresett kifejezéssel a keresés nem volt sikeres, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudunk Önnek ajánlani semmit.

Keresőnk kontinensre, országra, városra, földrajzi helyekre vagy konrét szálláshelyek elérésére van beállítva.

Javasoljuk, hogy a fentiek bármelyikével indítson keresést, majd nagyon egyszerűen szűrje a keresés eredményét a bal oldalon lévő oszlop kapcsolóival!

Mivel oldalunk több tízezer utazáshoz és szálláshelyhez enged hozzáférést, így nagyon valószínű, hogy a fenti módszerrel rengeteg Önnek megfelelő ajánlattal szolgálhatunk.

Nincs találat