Korzika

Napóleon szülőföldje, 1000 kilométeres tengerpartjával csaknem 20%-át teszi ki Franciaország partjainak. A vadgesztenyés sziget a nyaralók paradicsoma. Eldugott sziklás öblök és széles homokos strandok váltják egymást a hegyek lábánál. A kristályosan áttetsző tenger a legtisztábbak közé tartozik a világon.
HELYZETE : A földközi tenger nyugati részének szivében, 170 km- re a francia 6s 80 km-re az olasz partoktól. Felülete : 8720 km2 . Lakossága : 260 000. ÉGHAJLATA : Éghajlata mediterráni, az évi közdphőmérséklet meghaladja a 12 fokot. A tengerviz hőmérsékiete lehetővd teszi a fürdést május közepétől (19) egészen október közepéig (20). A hőmérséklet augusztusban éri el a csúcspontját: a levegő átlagban 29 fokot és a tenger 25 fokot mutat. Korzika napsütése maghaladja az évi 2700 órát.
Különlegességei: 1047 km-nyi part, 50 kétezer méternél magasabb hegycsúcs (a legmagasab a MONTE CINTO, 2710 méter). A növényzet, mely a sziget felületének a felét boritja, félig erdő, félig maquis (tipikus korzikai növényzet); és gyakoriak a vizek, tavak, foly6k, patakok; ezek miatt érdemelte ki Korzika a zöld sziget nevet.
A görögök KALLISTE-nak (a legszebb) nevezték; Korzika, az ellentétek világa, megérdemli a szépség szigete címet. A tengerből kiemelkedő hegység, változatos és hódító tájakból áll, tengerparti fürdőhelyek, régi és élénk városok, mint AJACCIO, BASTIA, BONIFA- CIO, CALVI, CORTE, SARTENE, a központi hegységek, AGRIATES sivatag, a keleti sikság, a vörös szinű CALANCHES DE PIANA, a CAP CORSE zöldes palái és a legdélibb part fehér sziklafalai...


Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Korzika