Az Andamán-tenger legszebb szigetei közül is kiemelkednek a Phi-Phi szigetek. A két nagy sziget (Phi-Phi Don és Phi-Phi Leh) a Nopparat Thara Nemzeti Park...

Az Andamán-tenger legszebb szigetei közül is kiemelkednek a Phi-Phi szigetek. A két nagy sziget (Phi-Phi Don és Phi-Phi Leh) a Nopparat Thara Nemzeti Park védettségét élvezi, így hangulatában még megőrizte érintetlenségét. 

A két sziget közül nagy kedvencünk Phi-Phi Leh, mely lakatlanságával és természeti szépségével teljesen lenyűgözött bennünket. A hatalmas sziklatömbök, barlangok és a kék különböző árnyalataiban tündöklő lagúnák látványa paradicsomi környezetet varázsol körénk. 

A Part című film által híressé vált Maya-öböl szépségéhez kevés dolog fogható, azonban ide érdemes a reggeli órákban érkezni, hogy elkerüljük a tömeget, mivel a világ számos pontjáról érkeznek turisták, hogy saját szemükkel csodálják meg a filmben látott lenyűgöző szépségű öblöt. 

A Viking-barlang sajnos nem látogatható, de kívülről is érdemes egy pillantást vetni rá. A barlangban az őskorból találhatóak rajzok, illetve 100 évnél idősebb hajófestmények. Jelenleg a kis kazuári fecskék fészkelőhelye ezért elég erős a nemzeti park őreinek a jelenléte a barlangnál. 

Phi-Phi Don ellentétben Phi-Phi Leh szigetével már közel sem érintetlen. Kisebb és nagyobb hotelek, hostelek csábítják a turistákat, akik a hely szépsége miatt szép számmal érkeznek a szigetre. 

A súlyzó alakú sziget, festői hegyeivel gyönyörű látványt nyújt. A turisták elől nagyszerű menekülés, ha felkapaszkodunk a hegyoldalba kiépített kilátóponthoz. Innen rögtön megértjük, hogy miért is használjuk a súlyzó alakú jelzőt. S a túra után jöhet a megérdemelt pihenés, csobbanás az Andamán-tenger égszínkék vízében.

Ha személyesen is csatlakoznál Kalandnyaralásunkhoz és saját szemeddel is kíváncsi vagy ezekre a lenyűgöző helyekre, itt tudsz jelentkezni.