Thaiföld híres a szigeteiről, melyek közül kiemelkedik a Thai-öböl legnagyobb szigete Ko Chang. A sziget az elmúlt években lett népszerű a turisták körében...

Thaiföld híres a szigeteiről, melyek közül kiemelkedik a Thai-öböl legnagyobb szigete Ko Chang. A sziget az elmúlt években lett népszerű a turisták körében, ám a mai napig kalandos úton lehet csak megközelíteni.

A sziget érintetlensége a part menti utat leszámítva kézzel fogható. A hegyvidéki Ko Chang szigetét a 19. század közepén kezdték csak benépesíteni a thai-kínai telepesek. A mangrovék, a kristály tiszta víz, kellemes dzsungeltúrák a sziget belsejében rejtőző vízesésekhez izgalmas időtöltésre adnak lehetőséget.

A sziget nyugati illetve a déli részét jellemzik a homokos tengerpartok, melyek már-már paradicsomi képeket varázsolnak elénk a benyúló pálmafáikkal. Thai-öböl gazdag élővilágát jól jellemzi, hogy úszás közben is gyakran találkozhatunk színes halacskákkal.

A pihenés és a dzsungeltúrák mellett érdemes meglátogatni a cölöpházakból álló thai halászfalvakat, melyek igazán egyedülálló élményt jelentenek. Ko Chang, azaz az Elefánt-sziget nagyszerű dzsungeltúrákat kínál, melyeket elefántháton tehetünk meg. 

Legegyszerűbben motorral közlekedhetünk a szigeten, melynek vezetése a hajtűkanyarokban és emelkedőkön örök élménnyel ajándékozza meg a kalandorokat.

A közeli szigetvilág is tartogat érdekességet, illetve fehér homokos strandokat. A Ko Chang Nemzeti Park Thaiföld egyik legnagyobb tengeri nemzeti parkja, így érdemes egy snorkel túrára is benevezni az itt tartózkodásunk alatt.