Kolumbiára sok turista kíváncsi, egyre többen veszik fel a bakancslistájukra. Azonban aki belevág ebbe a kalandba, számára kihagyhatatlan, szinte már kötelező Guatapé felkeresése. Ha ellátogatunk a városba egyből...

Kolumbiára sok turista kíváncsi, egyre többen veszik fel a bakancslistájukra. Azonban aki belevág ebbe a kalandba, számára kihagyhatatlan, szinte már kötelező Guatapé felkeresése.

Ha ellátogatunk a városba egyből megértjük miért. Guatapé az ország fővárosának (Medellín) peremén fekszik és a világ egyik leginkább sokszínű városa. Az egész város színes és vidám, mely valószínűleg azzal kezdődött, hogy a családok saját házaik oldalára képeket kezdtek festeni.

Fotósok számára igazi mennyország, vibráló színeivel és kedves, mosolygós lakosaival igen közkedvelt téma.  Minden épület színes és egyszerű minták vagy ábrák találhatóak rajtuk. Igazán érdekes felfedezni a várost, nem tudhatjuk a következő sarkon túl milyen színek és motívumok fogadnak majd bennünket.

Van egy szikla, melyet szintén érdemes felkeresnünk még. Messzebbről ránézve szinte szó szerint úgy néz ki, mintha a domb tetejére csak úgy ráesett volna.

Hihetetlen 360 fokos kilátást nyújt a környező tájakra. Kolumbia rengeteg eldugott kinccsel büszkélkedhet, Guatapé városához hasonlóan. Habár sokan veszélyesnek, kockázatosnak, vagy nem kellően biztonságosnak tartják az utazáshoz, ez egyáltalán nincs így. Érdemes nekivágni és felfedezni, egy egészen más világ tárul majd a szemünk elé.