Ho Chi Minh otthont ad számos pagodának és templomnak, valamint a történelmi helyszínnek is, mint például a Cu Chi alagútrendszer (mivel ez egy vidéki kerületben található, messze a központtól, nem szerepel itt a listán), amelyeken át a Vietkong gerillák mozogtak a város alatt a Tét-offenzíva idején...

Ho Si Minh-város (korábban Saigon) Vietnam legnagyobb városa, és egy nyüzsgő keveréke a réginek és az újnak. Például, a városba látogatók találhatnak itt elegáns bevásárlóközpontokat és régi fajta piacokat is tömve standokkal, amelyek helyi kézműves portékák szédítő sokaságát és fantasztikus utcai élelmiszereket is árusítanak. Ho Chi Minh otthont ad számos pagodának és templomnak, valamint a történelmi helyszínnek is, mint például a Cu Chi alagútrendszer (mivel ez egy vidéki kerületben található, messze a központtól, nem szerepel itt a listán), amelyeken át a Vietkong gerillák mozogtak a város alatt a Tét-offenzíva idején. Az alábbi lista kis áttekintést ad Ho Chi Minh város kevésbé híres, de szintén érdekes turisztikai látványosságairól.

 

 

Ben Thanh Piac

A Ben Thanh Piac tele van számos standdal, ahol a látogatók vásárolhatnak olcsó ajándéktárgyakat és helyi kézműves termékeket. De ez a nyüzsgő piac nem csak a turisták számára nyújt lehetőségeket, hanem a helyiek mindennapi igényeit is kielégíti, így a termékek, a kávé és a ruházat iránti keresletet is. A Ben Thanh Piac 1870-ben épült, szintén kiváló helye a vietnami helyi utcai élelmiszereknek. Éjjel, a Ben Thanh Piac belső standjai bezárnak, de a környező rész felélénkül, mivel az éttermek és szabadtéri standok kínálják különböző árujukat az esti tömegek részére.

Saigon Central Post Office

A Saigon Központi Posta Hivatal nem csak lenyűgöző épület; ez Ho Si Minh egyik legrégebbi épülete. Az Gustave Eiffel által tervezett épület építése 1886-ban kezdődött. Ebben a nagy épület csoportban számos festett térkép található továbbá egy mozaik az ország egykori elnökéről (Ho Chi Minh-ről) a nagy csarnok végén. Az épületnek elegáns, magas boltíves mennyezete, szép csempézett padlója, és a régi vágású telefonfülkéi vannak. Ez egy jelenleg is működő postahivatal, amely szabadon látogatható. Üzletek is találhatóak a Saigoni Központi Postahivatalban, ahol a látogatók képeslapokat és egyéb ajándéktárgyakat vásárolhatnak.

Saigoni Notre-Dame Székesegyház

A Saigon Notre Dame Katedrális az I. kerületben található, vitathatatlanul Ho Si Minh-város leghíresebb látnivalója és a két magas harangtornyával minden bizonnyal az egyik leglátványosabb. A székesegyház 1863 és 1880 között épült azon a helyen, ahol a vietnami pagoda egykor állt. A vörös téglás Saigoni Notre Dame Katedrális összes anyagát Franciaországból importálták. Sok éven át Saigon Templomként ismerték, majd 1962-ben, az épületet bazilikává minősítették. A neve is megváltozott Saigoni Notre Dame Bazilika lett, és az ország fő székesegyházává vált.

Függetlenségi Palota

A Ngô Viết Thụ építész által tervezett Függetlenségi Palota szolgált egykor az otthonául és munkahelyéül Dél-Vietnam elnökének. 1975-ben egy észak-vietnami tank áttört a főkapun, és ezzel elhozta a vitatott Vietnami Háború végét. Ma, a Függetlenség Palota, amelyet más néven Újraegyesítése Palotának is neveznek, történelmi mérföldkőnek számít, amely az idők során nem változott. Sőt, a két tank, amely részt vett az eredeti hatalomátvételben még mindig a helyszínen található továbbá az egykori helikopter utánzata is megtalálható az épület tetején. Ezen túlmenően, a szobák is megőrizték 1960-as, 1970-es évek stílusát. Sok érdekes látnivaló ebben az ötemeletes épületben, köztük egy bunker a pincében, amelyben alagútrendszer és távközlési központ van.

Háborús Emlékmúzeum

Ez a múzeum a nyugatiak számára egy eltérő álláspontját mutatja meg vietnami háborúnak, amit valószínűleg ők nem hallhattak vagy láthattak. A Háborús Emlékmúzeum 1975 környékén nyílt meg, eredetileg „Az amerikai Imperializmus és egy Bábkormány Háborús Bűnei Bemutatóháza” néven. Ez a név később megváltozott és a „Háborús Bűnök és Agresszió Bemutatóháza” lett 1990-ben, mielőtt 1995-ben megkapta végleges nevét. A legtöbb kiállítás a múzeumban a Vietnámi Háborúhoz kapcsolódik, de van olyan is, amelyet az első indokínai háborúnak szenteltek. Kívül, sz Egyesült Államok páncélozott járművei, tüzérségi és gyalogsági fegyverei láthatók.