Ko Phi Phi-t tartják az egyik leggyönyörűbb szigetnek Thaiföldön. Találhatók itt mészkőszirtek, barlangok és a hosszú, fehér homokos strandok. Bár gyakran nevezik egy szigetnek, Ko Phi Phi valójában egy kis szigetcsoport...

Ko Phi Phi-t tartják az egyik leggyönyörűbb szigetnek Thaiföldön. Találhatók itt mészkőszirtek, barlangok és a hosszú, fehér homokos strandok. Bár gyakran nevezik egy szigetnek, Ko Phi Phi valójában egy kis szigetcsoport. Ko Phi Phi Don, a legnagyobb szigete a szigetcsoportnak, és ez az egyetlen sziget, amelynek állandó lakossága van, míg a legkisebb Ko Phi Phi Leh arról híres, hogy a 2000-es években egy film, A part forgatás helyszíne volt, melynek főszereplője Leonardo di Caprio. A legtöbb fejlesztés Phi Phi Don szigeten Ton Sai faluban és környékén történt, amely egy alacsony, homokos földnyelven található, ami két dombos sarkantyúhoz kapcsolódik és felöleli a sziget többi részét. Vannak más, csendesebb üdülőhelyek a strandoktól távolabb. Szinte nincsenek gépjárművek a szigeten, így vagy gyalog, vagy kerékpárral lehet közlekedni, de kizárólag Ton Sai-on a legtöbb hely egy tíz perces sétával elérhető. A strandok között Longtail-csónakkokkal lehet közlekedni.

 

Tonsai-öböl

Tonsai Bay a fő érkezési és indulási elosztóhely Koh Phi Phi-n. Kompok jönnek és mennek, jachtok horgonyoznak, búvár- és túrahajók veszik fel ügyfeleiket, és személy- vagy áruszállításra alkalmas longtail hajók süvítenek oda-vissza. Tonsai, a legfontosabb falu Phi Phi Don-on. Bár kezdetben egy festői helyszínnek tűnhet érkezéskor, azonban a víz Tonsai-öbölben általában meglehetősen szennyezett és forgalmas, hiszen a tisztességes hajóforgalom miatt folyamatosan jönnek ki és be az öbölbe a hajók. Mégis, ez egy vidám hely arra, hogy az idelátogató körülnézzen és élvezze az itt létet.

Phak Nam-öböl

Phak Nam-öböl, Phi Phi Don keleti partján található. Ez egy félreeső öböl egy kis stranddal, amely otthont ad egy kis halászfalunak. Gyalog is el lehet ide jönni, azonban így ez egy hosszú túra, egy masszív hegyen keresztül. Sokkal könnyebb és praktikusabb longtail-csónakkal. Ez a strand csak egy üdülőhelynek ad otthon, és azok számára, akik a csendet és a nyugalmat keresik, tökéletes hely lehet.

Laem Tong Beach

Phi Phi Don távoli északi végén található Laem Tong- strand, amely gyönyörű, csendes, félreeső helyen van, mivel csak hajóval érhető el. Körülbelül 45 percig tart longtail-csónakkal Tonsai faluból eljutni ide. Csak négy igényes üdülőhely található Laem Tong strandon, semmi más. Nem túl messze a strandtól található a Szúnyog-sziget, a Bambusz-sziget és Hin Klang, mindegyik szigetet kiváló búvárkodási helyszínnek tartják.

Monkey Beach

Loh Dalam öböltől északnyugatra elrejtőzve található a Majom-öböl, amely egy kolónia majomnak ad otthont, akik nem haboznak felmászni a látogatók lábára, banánt kéregetni. Nagyon magas a vízállás dagálykor, így a strand szinte eltűnik, azonban, alacsony vízállásnál rengeteg homokos rész várja az idelátogatókat. A strand elérhető gyalogosan, vagy bérelt kenuval, vagy bérelt longtail-csónakkal Loh Dalum-ból.