Thaiföld kulináris világának egyik legismertebb ételét, a Pad Thai-t talán senkinek sem kell bemutatni. Végtelen számú variációja létezik ennek az időtlen, hagyományos fogásnak...

Utazás Thaiföldre Bangkok+Phuket (Grand China Hotel + Patong Paragon Hotel)

Utazás Thaiföldre Bangkok+Phuket (Grand China Hotel + Patong Paragon Hotel)  4*

Thaiföld, Közép-Thaiföld, Bangkok
Indulások: 2025.03.13-tól
Időpontok: 3 db
Ellátás: reggeli
Ellátás: önellátás
Besorolás: 4*
Besorolás: A kategória
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Utazas:

Program 1. nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében Thaiföld fővárosába, Bangkokba, étkezés a repülőgépen. Bangkok Thaiföld legnagyobb városa, fővárosa és legfőbb kikötője, kulturális, oktatási, politikai és gazdasági központja - az egyetlen metropolisz az országban. A Távol Kelet Velencéjeként is emlegetett thaiföldi főváros elsősorban mindenkit lenyűgöző templom együtteseinek köszönheti népszerűségét. A múlt és jelen hagyományait őrző építészeti remekművek, arany-ezüstben pompázó szemet kápráztató vallási templom és palota együttesek mellett szinte mindenki felkeresi az amerikai árubőséggel vetekedő bevásárlóközpontjait illetve különféle vendéglátó helyeit.

2. nap

Érkezés Bangkokba a kora délutáni órákban, transzferrel egybekötött rövid, informatív városnézés Thaiföld nyüzsgő fővárosában. Bejelentkezés a hotelbe, igény esetén vacsora a hotelben.

3. nap

A reggelit követően egész napos városnézés autóbusszal, hajóval és gyalogosan Bangkokban. A városnézés során betekintést nyerhetünk a Chao Praya folyó mentén élő emberek életébe, miközben a múlt egyedülálló történelmi és kulturális örökségeit tekintjük meg. A bangkoki városnézés első állomása az Arany Buddha kolostor, utána a Chinatown főutcáján és a virágpiacon átbuszozva elmegyünk a Fekvő Buddha Kolostorba (Wat Po) ahol körbejárják az óriási fekvő Buddha szobrot, majd a templom egyéb érdekességeit és szépségeit mutatjuk meg, úgymint Marco Polo szobrok, gyönyörű sztupák, Vishnu hatalmas lingamja, jóga szobrok, fő-Buddha csarnoka. Utána kisétálunk a kikötőbe, un.long tail boat-ra szállunk, és a Chao Phraya folyón, majd a thonburi csatornákon hajózunk egy órán át. Ebéd egy helyi étteremben, majd délután látogatás a Királyi Palotában.

4. nap

A reggelit követően fakultatív kirándulási lehetőség a Damnern Saduak Úszópiacra. Menetközben érdemes nézelődni az úszópiac felé kókuszligetekkel szegélyezett úton is, közelről láthatjuk, hogy élnek itt az emberek végtelenül szerény körülmények között leginkább bádogkunyhóikban. Megérkezéskor fabárkákba szállunk és kb. 1 órán keresztül lehet nézelődni, vásárolgatni a vidám, zajos hangulatú piacon, áruval roskadásig megrakott ladikok között. A helyiek mindenfélét árulnak, főznek a bárkákban, az egzotikus gyümölcskínálat fantasztikus! Visszatérés a szállásunkra, szabad program.

5. nap

A reggelit követően szabad program, kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, elutazás belső járattal Phuket szigetére. A megérkezést követően traszfer a szállodába, bejelentkezés.

6-10. nap

pihenés a szállodában, fakultatív kirándulási lehetőségek az adottságok függvényében.

11. nap

Egész nap szabad program, pihenés majd az esti órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással.

12. nap

Hazaérkezés Budapestre.

 

Februárban + 1 éjszaka szállás Phuketen.

 

Előzetes menetrend: (a tényleges menetrendről utasprogramunkban értesítjük) Honnan - hová Indulási idő Érkezési idő odaútban: Budapest - Dubai 15:10 23:20 Dubai - Bangkok 03:50 12:55 Bangkok - Phuket útvonalon belső járattal     visszaútban: Phuket - Dubai 23:50 03:25 Dubai - Budapest 10:35 13:35

A díj a feladott poggyász díját tartalmazza, ami a belső járatok alapján 20 kg.

Fakultatív programok Félnapos kirándulás a Damnern Saduak úszópiachoz (min. 10 fő) 21.000 Ft/fő Vacsora felár Bangkokban 3 éjszakára 48.000 Ft/fő Fakultatív hajós vacsora a Chao Prayan transzferrel (min. 10 fő) 26.500 Ft/fő Fakultatív a Baiyoke Sky Hotelben transzferrel (min. 10 fő) 25.900 Ft/fő Kései kijelentkezés a szállodából Phuketen (18,00 óra) 16.000 Ft/fő     Phuketen, a helyszínen az alábbi kirándukásokra lehet befizetni:   Egséz napos Phi-Phi sziget kirándulás ebéddel   Egész napos James Bond sziget túra kenuzással és ebéddel   Félnapos Phuket városnézés   Tudnivalók
  • Indulási időpontok:
    • 12 nap/9 éjszaka: III.13.
    • 13nap/10 éjszaka: II.24.
  • Utazás: menetrendszerinti járattal, átszállással Bangkokig, onnan belső járattal Phuketre, a helyszínen autóbusszal
  • Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban
  • Szállodák:
    • Bangkok - Grand China Bangkok Hotel
    • Phuket - Patong Paragon Hotel
  • Ellátás: reggeli, felár ellenében vacsora.
  • Minimum létszám: 20 fő
  • A díj a programokhoz szükséges belépőjegyek árát tartalmazza.

  • A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.

 

825 400 Ft/fő-től +

 

Pad Thai

Thaiföld kulináris világának egyik legismertebb ételét, a Pad Thai-t talán senkinek sem kell bemutatni. Végtelen számú variációja létezik ennek az időtlen, hagyományos fogásnak. Legjellemzőbb a tészta, tofu, babcsíra, hagyma és aprított földimogyoró kombinációja. Ha étteremben fogyasztjuk, akkor az utolsó simításokat többnyire magunk tehetjük meg (halszósz, cukor, chili és földimogyoró hozzáadása) ízlésünknek megfelelően. 

 

 

Tom Yam Goong 

Thaiföld szinte minden aromája megtalálható ebben az ételben, hála annak a rengeteg illatos gyógynövénynek, amiket felhasználnak készítése során. Citromfű, lime levél, galangál és a gyöngyhagyma adják a fogás jellegzetes illatát, a chili és a halszósz pedig az erősségét. Az óriásrák (goong) és a gomba pedig izgalmasabbá teszik azt. A csípős és a savanyú ízek egyedülálló kombinációja teszi ideális előétellé, vagy rizzsel tálalva, méltó főétellé. 

 

Geng Kheaw Wan Gai (Zöld csirke curry) 

Mitől zöld a csirke curry? Természetesen a zöld curry pasztától. Habár így nem tűnik valami érdekesnek, mégis egy izgalmas ételről van szó. Az összes thai curry közül talán ez az egyik legfűszeresebb. Azonban ezek a curryk egyáltalán nem hasonlítanak az indiai currykhoz. Thaiföldön az emberek szeretnek különböző nem thai ételeket „kölcsönvenni”, majd a saját ízlésüknek megfelelően tovább formálni azokat. Erre a legjobb bizonyíték lehet pélául az, hogy az ételt kókusztejjel készítik. 

 

Tom Kha Gai

Talán a világ legfrissítőbb levese a Tom Kaa Gai (galangálos csirkeleves) egyesíti a kókusztejet, a citromfüvet, a galangált (a gyömbér ázsiai testvérét) és a csirkét. Ez az édes, pikáns leves megállja a helyét bármely thai ételeket felsorakoztató asztalon. A helyiek szerint, ha valaki megkóstolja, nem fogja tudni abbahagyni, annyira finom. 

 

Gai Pad Med Ma Moung (Kesudiós csirke)

Pörkölt kesudió, édes szójaszósz, méz, fokhagyma és persze a chili alkotják ezt az ételt, hiszen nem is lehetne valami igazán thai, ha nem lenne benne egy kis „élvezetes fájdalom”. A csirke és a diófélék kombinációja azonban mindig jó párosítás. Valaminek azonban, ami ennyire népszerű, többnek kell lennie a szimplán csak „jó”-nál. Phuket a hagyományos kesudiós csirkét a világ legjobb kesudióinak hatalmas kínálatával készíti el, és ami mindezt még különlegesebbé teszi, az az, hogy a kesudiók mind helyben termesztettek. 

 

Kóstold meg személyesen ezeket a finom ételeket, csatlakozz hozzánk: itt