A fehér homokos partszakasz a kék lagúnák íve körül nem az egyetlen vonzóereje a szigetnek. Phuket a kulturális és szórakozási lehetőségek széles skálájával büszkélkedhet, kezdve a nyüzsgő Patong klubjaitól a nemzeti parkokig, derűs templomokig...

Thaiföld második legnagyobb repülőtere és a szárazfölddel összekötő közúti hidak biztosítják Phuket könnyű megközelíthetőségét a turisták számára. A nyugati parton az Andamán-tenger vonzza idelátogatókat a világ minden tájáról. A fehér homokos partszakasz a kék lagúnák íve körül nem az egyetlen vonzóereje a szigetnek. Phuket a kulturális és szórakozási lehetőségek széles skálájával büszkélkedhet, kezdve a nyüzsgő Patong klubjaitól a nemzeti parkokig, derűs templomokig és vonzó múzeumokig. Rengeteg kalandban lehet része az idelátogatónak Phuket szigetén, ilyen többek között a mélytengeri búvárkodás, merülés és túrák a sziget hegyes sziklás belsejébe. Az alábbi lista Phuket legjobb kirándulóhelyeihez ad betekintést.

Rawai-tengerpart - Hat Rawai

Hat Rawai volt az első strand, amelyet Phuketen turizmus céljából létrehoztak. A déli fekvésű strandot elsődlegesen a Long-tail csónakok, a motoros csónakok és a halászhajók számára kikötőnek használták. A nemrég épült móló ideális a kényelmes sétákhoz, emellett itt található a Tengeri Cigányok Halpiaca így mindenképpen érdemes meglátogatni. A halászok a frissen fogott tenger gyümölcseinek széles választékát kínálják. Az út túloldalán egy sor családi üzemeltetésű étterem várja a látogatókat, amely elkészíti a megvásárolt halat. Érdemes ellátogatni Hat Rawaira és megkóstolni Phuket tengeri ételeit.

Phuket város

Phuket fővárosa és egyben legnagyobb városa visszaviszi az látogatókat az időben, hogy felfedezzék a sziget gazdag történelmét. Ón bányászat tette Phuket-et virágzó várossá a XIX. század folyamán, és a város báját a virágzó korszaka alatt épült csodálatos kínai-portugál építményeknek köszönheti. A szorosan egymás mellé épült, színesen festett üzletek, az Óváros megtekintése elengedhetetlen azon vásárlók számára, akik a szigetről származó különlegességeket szeretnének megvásárolni, mint például az ónedények és batikolt ruhák. A hihetetlen trompe-l'oeil festmények a Phuket Trickeye Múzeumban tekinthetők meg, és kihagyhatatlan látnivalónak számítanak.

Kata-tengerpart - Hat-Kata

A Hat Karon testvérstrandjaként ismert Hat Kata, amelyik délre található a testvérétől és két hosszú aranyszínű homokos strandját egy sziklás földnyelv választja el. Az északi oldalon, a tiszta víz és a viszonylag biztonságos úszás feltételeit adottak, így a Hat Kata Yai egy családi kedvenc. Több üdülő, étterem és üzlet található az út túloldalán, a strand mellett. A félreeső Kata Noi tengerpart egy kis öbölben található, amely erdős hegyek között húzódik meg. Kihívó hullámok vonzzák a szörfösöket Kata Noi-ra a monszun időszakban valamint a gyönyörű táj vonzza a látogatókat egész évben.

Karon-tengerpart - Hat-Karon 

Mindössze egy rövid motorozásra található a nyüzsgő Patongtól a Hat-Karon, amely a második legnépszerűbb hely Phuketen. Nagy üdülőhelyek találhatóak a parton, Hat Karon vonzza a látogatókat, akik kényelmes szállást, hogy könnyed pihentető nyaralást keresik és élvezni szeretnék a napsütést, a tengert és a homokot. A sziget harmadik leghosszabb strandja a laza sétákra, a homokos rész déli végénél található korallzátonyok között a merüléstől és a búvárkodásig mindenre lehetőséget nyújt, a programok a vízi tevékenységek körül forognak. Egy sor kiváló tengeri étterem növeli a hely varázsát.

Patong-tengerpart - Hat Patong 

A több, mint 50 éves folyamatos fejlesztés során Hat Patong egy félreeső strandból egy kiváló nyaralóhely lett, amely leginkább a szürkülettől hajnalig tartó éjszakai életéről a legismertebb. Phuket nyugati partján található Patong város több száz étteremmel, diszkókkal, bárokkal és klubokkal büszkélkedik, amelyek nagy része a Bangla-út köré centralizálódott. A város csendesebb szakaszain találhatóak meg az előkelő üzletek és a különböző fajta elegáns butikok. A város növekedése ellenére, a csodás félhold alakú öblével és a széles homokos tengerpartjával ez a strand továbbra is az egyik legszebb Thaiföldön.