Thaiföld méltán híres gyönyörű, fehér homokos tengerpartjairól, melyeket lenyűgözően tiszta és kék tenger ölel körbe. Több mint háromezer kilométer hosszú tengerparttal és nyolcezer trópusi szigettel...

Thaiföld méltán híres gyönyörű, fehér homokos tengerpartjairól, melyeket lenyűgözően tiszta és kék tenger ölel körbe. Több mint háromezer kilométer hosszú tengerparttal és nyolcezer trópusi szigettel rendelkezik, így az ideérkezők sokféle strandolási lehetőség közül választhatnak, beleértve a csendes, nyugodt, eldugott és homokos partszakaszokat, és azokat is, melyek közkedveltek bulizási lehetőségeik miatt.

Patong Beach

Azon utazóknak, akik a napozásnál többre vágyakoznak, érdemes felkeresni a színes és zsúfolt Patongot, Phuket nem hivatalos parti-fővárosát. Számos éjszakai klub, bár, étterem és üzlet vár bennünket. Három és fél kilométeres strandján kipróbálhatjuk a vízi ejtőernyőzést vagy bérelhetünk magunknak jet-ski-t. Akik szeretnek jó időben jókat bulizni, mindenképpen látogassanak el ide.

Hat Pramong

Hat Pramong vagy Sunset Beach egy kis öbölben, Ko Lipe-nél található. Ahogyan a neve is tükrözi, a nyugatra néző tengerpart lenyűgöző naplementékkel büszkélkedhet. Thaiföld egykori énjének tükreként, békés, nyugodt, szép területen élvezhetjük a panorámát és a pihenést. Sunset Beach még nem rendelkezik nagyobb üdülőhelyekkel, azonban kényelmes bungalókat és kunyhókat bármikor könnyű szerrel találhatunk.

White Sand Beach

Ko Chang meseszép tengerpartja minden évben vonzza a nyaralni vágyó családokat. Habár a part a legvonzóbb része, Ko Chang városa sokkal csendesebb, mint Phuket nyüzsgő üdülőövezetei, így előszeretettel választják az ideutazók célpontjuknak. Négycsillagos üdülőhelyek, bungalók, bárok és éttermek igyekeznek minden igényünket kielégíteni. A város Délkelet-Thaiföldön, Kambodzsa közelében helyezkedik el.

Maya Bay

Ko Phi Phi Leh gyönyörű helyszíne, talán Leonardo DiCaprio, A Part című filmjéből is ismert lehet. Ma a világ minden tájáról vonzza a turistákat védett öble, melyet három oldalról magas szirtek ölelnek körbe. Ko Phi Phi tökéletes adottságokkal rendelkezik búvárkodáshoz és a könnyűbúvárkodáshoz egyaránt. Azonban mivel a terület nemzeti parknak minősül, így a belépéshez 200 baht díjat számolnak fel tőlünk. Ha csoportosan, egy túra keretében látogatunk el ide, abban az esetben a túra ára általában tartalmazza a belépőnket is. Szállást a nagyobb, Ko Phi Phi Don szigetén találhatunk, mely szintén lenyűgöző természeti adottságokkal büszkélkedhet.

Phra Nang Beach

Az Andamán-tengerben elhelyezkedő félsziget déli csúcsánál, Railay Beach közelében található Phra Nang Beach, mészkő szikláival és tiszta, smaragdzöld vízével, valamint fehér homokos tengerpartjával kiérdemelte, hogy Thaiföld egyik legszebb tengerpartjaként tartsák számon. Railay hatalmas mészkő sziklái miatt a hegymászók körében is közkedvelt. Akik szeretnék meghódítani a hatalmas sziklákat, azok számára rengeteg oktató áll rendelkezésre, hogy segítségükre legyen. Phra Nang-ot, Ao Nang szárazföldjéről hosszított, jellegzetes csónakokkal is megközelíthetjük. Az utazás ezen módja, rendkívül keresett a turisták körében, így néha előfordulhat kisebb zsúfoltság.