A huszonegyedik-századi Kuba rendkívül izgalmas kalandnak ígérkezik a kíváncsi turisták és a megszállott világjárók számára egyaránt. Gazdaságilag viszonylag gyengébben teljesít az ország, mint társai, azonban kulturálisan annál gazdagabb és sokszínűbb...

A huszonegyedik-századi Kuba rendkívül izgalmas kalandnak ígérkezik a kíváncsi turisták és a megszállott világjárók számára egyaránt. Gazdaságilag viszonylag gyengébben teljesít az ország, mint társai, azonban kulturálisan annál gazdagabb és sokszínűbb. Lenyűgöző épületei vonzzák a kíváncsi tekinteteket és objektíveket. Íme, néhány példa mely megtestesíti Kuba lényegét, és mindazt a sok szépséget, amit ez az egyedülálló ország kínál...

 

 

Havanna: Malecón

Malecón, az Ó-Havannától Miramarig futó tengerparti útvonal, melyet a tengertől egy függőleges fal választ el. A 7 km hosszú sétány mindennél jobban jellemzi Havannát, épületeinek nagy része egykori pompájában csillog a felújításnak köszönhetően, némelyik azonban a múlt vasfogait őrizve igazán autentikus hangulatot teremt. A vacsora utáni kellemes sétákhoz nem is találhatnánk ideálisabb helyszínt.

Madárles

Kubának lenyűgöző állatvilága van, de ezen csekély számú állatoknak több, mint a felét madárfajok alkotják. Körülbelül 350 faj él ezen az elkülönült és ökológiailag talán kissé fura szigetcsoporton, melyek közül nagyjából két tucat őshonos. Igazi látványosságot jelentenek a kubai trogonok, az apró méhkolibrik és a flamingók és azok hihetetlenül nagy fészkelő területei is. A vezetett madármegfigyelő kirándulások rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek.

Kuba forradalmi öröksége

Kuba történelme rendkívül gazdag, a spanyol hódítók, a függetlenségi törekvések, majd a forradalmak egyaránt formálták azt. Bármerre is kalandozzunk, mindenhol visszaköszönnek különböző történetek. Szinte minden épület tudna mesélni valamit, illetve a különböző helyek, mint például Havanna óvárosa,mely világörökségi helyszín, szintén érdekes információkat tartogathatnak számunkra.

Ciénaga de Zapata élővilága

Zapata mocsárvilága egyike Kuba azon területeinek, melyeket az embereknek sosem sikerült teljesen megszelídíteni. Ez az otthona a veszélyeztetett kubai krokodilnak, különböző kétéltűeknek, a méhkolibrinak, valamint több tucat növényfajnak. A Karib-térség egyik legnagyobb lápterülete, melyet többféleképpen is próbálnak megvédeni. Ha ellátogatunk ide, remek alkalmunk nyílik az élőlények és a természet megfigyelésére.

Trinidad

Az 1513-ban alapított várost, a 16-19 századig tartó dohány- és a cukortermesztés gazdaggá, és pompázóvá tette. Egészen a 19. századig Trinidad Kuba egyik legjelentősebb cukor fellegvára volt, azonban az "európai" cukorrépa-termesztés bevezetése egyben a város fénykorának végét is jelentette. Gyönyörű gyarmati stílusban épült házai azonban alig vesztettek pompájukból. Legfőbb látnivalója a Plaza Mayor, mely szintén a gyarmati időket idézi, a fontosabb múzeumok is e körül találhatóak.