Az indiai vasút legújabb luxus vonata a Maharadzsa Expressz, - amely Ázsia egyik legdrágább vonata is – 2010. január óta működik. Ez a pán - indiai vonat 8 napon át szállítja a vendégeket a legszebb és legkedveltebb helyszínekre szerte az országban...

Az indiai vasút legújabb luxus vonata a Maharadzsa Expressz, - amely Ázsia egyik legdrágább vonata is – 2010. január óta működik. Ez a pán - indiai vonat 8 napon át szállítja a vendégeket a legszebb és legkedveltebb helyszínekre szerte az országban, amely során megtekintésre kerül a Taj Mahal, a Khajuraho templomok, Ranthambore környékének vadvilága, a Fatehpur Sikri és nem utolsó sorban a rituális szertartások helyszíne, a Varanasi Ghátok. A legolcsóbb ár személyenként, naponta egy óriási Deluxe kabinban 800,- US dollár. Bérelhetőek még kabinok naponta 900,- US dollárért és 1.400,- US dollárért valamint az elnöki lakosztály 2500,- US dollárért foglalható el (tájékoztató árak).


A vonat az „Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC)” és a „Cox and Kings India Ltd.” cégek vegyes vállalkozása. A körutat semmihez nem fogható luxusutazásként tartják számon, és nem ok nélkül! A Maharadzsa Expressz 88 utas, hercegi lakosztályokban történő elhelyezésére nyújt egyedülálló lehetőséget. Az étel- és italfogyasztás a körutazás során ingyenes a vendégek számára.
A vonat 24 kocsiból áll, amelyekben a lakosztályok, az étkező, a bár, a szalon valamint a generátor és a tároló kocsik is helyet kaptak. Minden lakosztály úgy lett kialakítva, hogy a maharadzsa stílusú életmód fényűzését, gazdagságát idézze.

A kabinok elegánsak, a fülkék belső tereinek kimunkálását kitűnő szakszerűség jellemzi. A vonat belső tereit exkluzív parketta, bonyolult faragások és lágy színárnyalatú textíliák díszítik. Minden fülkének egyéni hőmérsékletszabályozása van, és LCD tévékészülékkel, DVD-lejátszóval, közvetlen telefonvonallal felszereltek. Internet szolgáltatás, élő televíziós adás és elektronikus széfek biztosítják a kényelmes pihenést a fülkékben.


A kocsik panoráma ablakokkal vannak ellátva, így a vendégek India tájegységeinek lenyűgöző panorámáját megcsodálhatják. A vonaton található egy társalgó, az úgynevezett Rádzsa Club, amely egy privát bárral is rendelkezik. Mindemellett, a vonatnak van még két elegánsan berendezett étkezőkocsija, amely egy sor pazar ételféleséggel várja a vendégeket. A vonat bárja eklektikus keverékét szolgálja fel a világ minden tájáról származó boroknak, egy nyugodt és pihentető légkört nyújtva a tartalmas pihenéshez.

A vonaton található egy kiváló butik is, amely lehetőséget ad arra, hogy pár relikviával maradandóbbá tehessük ennek a fenséges utazásnak az emlékét.