Az indiai Goa híres tengerpartjáról és bulijairól. Most Dél-Goa legszebb strandjait mutatjuk be.

Agonda-part

Az Agonda-part Goa talán egyik legnyugisabb strandja, Palolem és Cola között helyezkedik el. A kb. 3 km hosszú partszakasz a többi goai strandhoz hasonlóan, vakító fehéres-aranyló homokkal rendelkezik. Viszonylag kevesen látogatnak el ide, így aki pihenni szeretne, erre a partra jöjjön. A szokásos tengerparti bungalókban csodás napokat lehet eltölteni, az éttermekben európai és indiai fogásokkal is találkozhatunk, megspékelve a tenger gyümölcseivel. További képek Agondáról itt.

 

Palolem-part

Goa egyik leghíresebb partja a Palolem beach vagy Palolem-part. Goa déli részén fekszik, távol a nyüzsgő, vadabb, bulis partoktól, ám ez nem jelenti azt, hogy itt nem találunk megfelelő szórakozást. A part kb. 2 km hosszú, a föveny olyan 80-100 méter széles lehet, mögötte pálmafák, bungalók és kisebb épületek sorakoznak: jellemzően éttermek és szállások. Még több fotó Palolemről.

 

Pillangó-part

A Pillangó-part Goa egyik legintimebb és legelzártabb partszakasza. Az apró tengerpart Palolemtől északra található, teljes hosszúsága kb. 150 méter lehet. A homok itt szinte vakítóan fehér és a tengervíz pedig hihetetlenül tiszta és áttetsző. Megközelíteni jószerivel csak a tenger felől lehet, Palolem tengerpartján érdemes csónakot bérelni a helyiektől, akik nem felár ellenében bevisznek a nyílt tengerre is delfint nézni és ha szerencsénk van, meg is pillanthatunk néhányat. A szárazföld felől megközelíteni szinte lehetetlen, aki megpróbálja, az legalább két órás túrára készüljön és legyen nála bozótvágó kés és lehetőleg túracipő is. További képek a Pillangó-partról.

 

Colva-part

Nem maradhat ki a felsorolásból a Colva-partszakasz, ami a leghíresebb strandok egyike, 25 km hosszan nyújtózik és az Arab-tenger nyaldossa partját. A kiterjedése miatt sok kis különböző strandra oszlik, de igazi határa nincs ezeknek a strandoknak. Nyüzsgő, élettel teli strandokat találunk itt, de épp a mérete miatt nem érezzük a balatoni nincs hova terítenem a törölközőm feelinget. Az igazi trópusi érzést itt is a kókuszpálmák, a tenger morajlása és a nap teszi teljessé.