A nézelődést a Stephans-domnál kezdjük, hamar kiszúrjuk a monumentális épületet a belváros bármely részéről. A környékén számos talponálló kínálja a Krainer Wurst-ot, amit egy fenséges punccsal leöblítve garantáltan jókedvűen indul, a véget nem érő séta...

A nézelődést a Stephans-domnál kezdjük, hamar kiszúrjuk a monumentális épületet a belváros bármely részéről. A környékén számos talponálló kínálja a Krainer Wurst-ot, amit egy fenséges punccsal leöblítve garantáltan jókedvűen indul, a véget nem érő séta.

A császárváros egyik különleges hangulatát az adja, hogy 150 évvel ezelőtt elképzelhetetlennek tűnt, hogy földi halandó a Hofburgban sétáljon. Mára tárt karokkal vár bennünket, az összes történelmi jelentőségű épület. Kedvenceink közé tartozik a Természettudományi Múzeum, a vele szemben álló ikertestvérével. Hogy nem csak kívülről impozáns, ezt a tényt az is alátámasztja, hogy nemrégiben a világ legjobb tíz múzeuma közé választották. Közelben találjuk a város legjobb kávézóját, belépve visszacsöppenünk a 19. század elejére. A Cafe Central a Ferstel-palotát foglalja el, ahova a múlt század elején előszeretettel járt a bécsi értelmiség mellett, számos híresség is, mint például Trockij.

A Ringen tovább sétálva, hívogat az égbe törő tornyával a neogótikus Városháza.

A Rathausplatzon óriási vásár vár ránk, kézműves termékek tömegét szerezhetjük be. Viszonylag bonyolult standot szerezni az itt áruló kereskedőknek, az egyik és legfontosabb kitétele, hogy garantáltan kézzel készített portékát kínáljanak a nézelődőknek. A mesébe illő hangulatot fokozza, a sötétedés után kivilágított koszorúk, feldíszített fák és a mézeskalács figurák sokasága, amik illatukkal külön esszenciát adnak az ünnep varázsának.

Csodás napot tölthetünk Bécsben, élvezve a karácsonyi hangulatot, kicsit elszakadva az itthoni gondoktól. A bevásárlás helyett, használjuk ezt a napot városnézésre, az ajándék-gyanús portékák ránk fognak köszönni, ha nem görcsölünk rá, akkor is. A kihagyhatatlan és hamisíthatatlan bécsi fánk majszolása az utcán kellemes befejezése napunknak, a porcukros arcunkról készített fotók pedig örök emléket állíthatnak az utókornak…