Télen mindenképpen érdemes ellátogatni Európában a legszebb karácsonyi vásárokra. Az idelátogatók, nem csak gyönyörű karácsonyi ajándékokat találhatnak itt, de a karácsony hangulatát idéző fenyőillat és a karácsonyi énekek dallamai is igazi élményt nyújthatnak...

Télen mindenképpen érdemes ellátogatni Európában a legszebb karácsonyi vásárokra. Az idelátogatók, nem csak gyönyörű karácsonyi ajándékokat találhatnak itt, de a karácsony hangulatát idéző fenyőillat és a karácsonyi énekek dallamai is igazi élményt nyújthatnak. Már emiatt is érdemes lehet az európai karácsonyi vásárok egyikének forgatagába belevetni magát az idelátogatóknak. Érdemes ellátogatni és felfedezni a legszebb karácsonyi vásárokat Németországban például Aachenben, Kölnben vagy Drezdában, Lipcsében és Nürnbergben is, de varázslatos a karácsony az Egyesült Királyságban is, Londonban vagy akár Manchesterben. A legszebb Adventi vásárok közé sorolták Franciaországban, Strasbourgban valamint Lilleben található vásárokat, illetve a Belgiumban, Spanyolországban és Svájcban található karácsonyi vásárokat - első rész - is...

 

 

Strasbourg

1570-ben Strasburgban került sor az első karácsonyi vásár megrendezésére, amely később „Christkindelsmärik" néven vált ismertté. Azóta Strasbourgban hagyományosan mindig megtartották a tradicionális elzászi karácsonyi ünnepséget. Mindezek miatt a „Karácsony fővárosa”-ként számon tartott Strasbourgban továbbra megtartják a nagy sikert arató karácsonyi vásárt, amely idén:

Aachen

Minden évben karácsony előtt a Székesegyház és a Városháza körüli terek és utcák a fények és színek kavalkádjává alakul át, ahol ünnepi dallamok és csábító illatok töltik be a teret. A gondosan megszervezett hangulatos karácsonyi vásár a városban mind az időseket, mind a fiatalokat elkápráztatja. A vásár bőséges eredeti, stílusos és értékes árukészletével mind a kis és nagy álmokat valóra válthatja.

Bécs

A bécsi karácsonyi vásár valójában egy ősi hagyomány. A mai események előzményei a középkorig nyúlnak vissza, amikor 1298-ban I. Albert német király engedélyezte a bécsi polgároknak, hogy megtartsák a Decemberi Vásárt, vagyis a „Krippenmarkt"-t. Azóta a vásároknak jellege jelentősen megváltozott. Napjainkban több mint 20 hivatalos Adventi vásár kínálja szezonális ajándékok sokaságát és az ínycsiklandozó élvezeteket.

Nürnberg

A város már kezd úgy kinézni, mint karácsonykor! A forralt bor csábító illata és a rum puncs, a pirított mandula és a nürnbergi sült mézeskalács illata száll a levegőben. És nem csak a gyerekek azok, akik felhevülten figyelnek, amikor a nürnbergi „Christkind” (vásár választott nagykövete) megjelenik a Miasszonyunk-templom erkélyén és megnyitja a vásári szezont. Advent első vasárnapja előtti pénteken kezdődik minden, a világhírű nürnbergi Christkindlesmarkt megnyitásával.

Lille

Decemberben Lille szikrázik és ragyog az életörömtől. Varázspálca ütésre a város ünnepi hangulatúvá válik, és téli csodavilágot varázsol az idelátogatóknak. A Rihour-téren, több mint 80 faház kínálja ajándékötleteit, a betlehemes figurákat, karácsonyi díszeket és ünnepi ételeket. Az idelátogatók megtalálhatják itt a helyi specialitásokat is, valamint Oroszországból, Lengyelországból, és Québecből, valamint amerikai őslakosoktól származó iparművészeti alkotásokat is.