Anatólia örök városai és a Fekete-tenger

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

425 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: leírás szerinti ellátás
Besorolás: A kategória
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Az ár nem tartalmazza:

  • a borravalókat
    kb.: 6 €/ fő/ nap
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    75 000 Ft
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    730 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár nem tartalmazza:

  • a borravalókat
    kb.: 6 €/ fő/ nap
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    75 000 Ft
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    730 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza:

  • a repülőjegyet illetékkel 
    (melynek értéke:
    kb. 120 000 - 135 000 Ft)
  • a szállást  kétágyas szobákban
  • a félpanziós ellátást:
    reggeli és vacsora (3 alkalommal plusz ebéddel) italok nélkül
  • a megadott programokat
  • a belépőket
  • a helyszíni közlekedést autóbusszal
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Idegenvezető, videó, térkép(we:

  Ismerje meg Anatóliát!

Miért éppen:

Anatóliában „megszokott” élmény sok ezer éves városok utcáin járni. Bronzkori, ókori ásatások kincseit látni, amikhez képest az antik perzsa vagy görög emlékek szinte kortárs daraboknak számítanak.

Az Ankarához legközelebbi Fekete-tengeri partvidék se más: legszebb kikötővárosát, Amasrát már Homérosz is megénekelte az Iliászban. Rövidke, 5 napos tartózkodásunk alatt évezredek emlékeit tekinthetjük meg ,ugyanakkor ráláthatunk a 21. századi ultramodern metropolisz üvegtornyaira, luxus-negyedeire is.

Programunk gyakorlati időutazás is egyben: 2 éjszakára „kiköltözünk” az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Safranbolu oszmán óvárosába. Kis-Ázsia legépebben megmaradt karavánút központjában élvezhetjük a Pax Ottomanica itt maradt hangulatát, szokásait.    

 

 

Programleírás:

1. nap: Anatólia 10.000 éve

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren. Elrepülés isztambuli átszállással Ankarába. Megérkezés Törökország fővárosába. A belvárosba érve séta a Citadellára (törökül Ankara Kalesi). A frígek által épített fellegvárat többször is átépítették. A falak mai vonalai II. Michaél  császár idején alakultak ki, a tetőteraszokról ma is látható a majd 6 milliós metropolis majdnem minden kerülete. Séta az ókori római romokhoz, majd az óvárosba. Látogatás a Haci Bayram Nagymecsetben. 

Éj Ankarában

Áprilisban a tervezett szállás: New Park Hotel***** vagy hasonló

2. nap: Az Anatóliai Civilizációk Múzeuma kincsei; az Anitkabir

Reggelit követően látogatás az Anatólia Civilizációk Múzeumában, a világ egyik legjobb régészeti gyűjteményében. Közösen megnézzük a legfontosabb ókori asszír, hettita, fríg, urartui, görög, római kincseket , majd a későbbi idők kiállítási anyagait. Látogatás az Anitbakirban – Musztafa Kemal Atatürk  mauzóleumában. Átutazás a gigászi méretű Kocatepe Dzsámihoz, Ankara új ultramodern felhőkarcolóinak látképével. Felmegyünk a 125 m magas Atakule Tower torony tetejére. Rövid vásárlási lehetőség a torony aljában lévő bevásárlóközpontban.

Éj Ankarában

3. nap: Az UNESCO világörökségi Safranbolu; a Selyemút és a karavánok históriája

Reggeli után utazásunk megkezdése északra, Karabük tartomány irányába. Mai napunk fő látványossága Safranbolu, Törökország legépebben megmaradt, UNESCO világörökségi védelem alatt álló, oszmán stílusú karavánközpontka. A város több, mint 1.000 védett épülettel rendelkezik, valamint belső karavánszerájokkal, vásártérrel, 5 törökfürdővel, 8 közkúttal, 25 mecsettel. Nagymecsete a Bağlar, vagyis pincehegy-negyede állítólag az ókori római idők óta működik. Az óvárosba érkezés előtt látogatás a Tokatli kanyon kilátóteraszán. A „Sáfránypolisz”-ba érve közös séta a Fémművesek Bazárjában, majd a Történeti Múzeumban. Bejelentkezés oszmán stílusú hotelünkbe. Egy tipikus ottomán ház közös megtekintése, majd sáfrány- vagy bármiféle más portéka vásárlási lehetősége, illetve szabadidő az óváros  utcáin. Este érdeklődés esetén nargile (shisa, vagyis vízipipa) kóstoló egy autentikus török teázóban.

Éj Safranboluban, oszmán stílusú hotelben

Áprilisban a tervezett szállás: Beyzade Konak Otel vagy hasonló

4. nap: Amasra – „Amastris metropolisz” és a Fekete-tenger

Reggeli után utazás a Fekete-tenger  partvidékére, s annak talán legszebb kikötővárosába, Amasrába.  A várost Homérosz is „megénekelte” az Iliászban. Trajanus császár idején már „metropolisz”-ként tartották nyilván, kincseinek megszerzéséért indították a Rusz I. expedícióját Bizánc ellen.  A városba érve séta a két megerősített szigetre, a híres Boztepe hídon át. Látogatás az Amasra Múzeumban, majd séta a bizánci és genovai falak között. Szabadidő a város strandján. Várhatóan koraesti visszautazás Safranboluba.

Éj Safranboluban, oszmán stílusú hotelben 

5. nap: Visszautazás Magyarország

Kijelentkezés után utazás az ankarai nemzetközi reptérre. Elrepülés isztambuli átszállással , hazaérkezés a Liszt Ferenc reptérre.

UNESCO Világörökségi helyszínek
  • Safranbolu

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2024.08.17 - 5 nap / 4 éj
425 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak