Mór emlékek Andalúziában

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 6 nap / 5 éj

 

 

469 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
6 nap / 5 éjszaka
6 nap / 5 éjszaka
6 nap / 5 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: menetrendszerinti járattal

·  Kolumbusz sírhelye a mesés katedrálisban
·  Alhambra, a mór építészeti csoda
·  La Mezquita, katedrális a mecset belsejében
·  A sziklára épült városok, Gibraltár és Ronda

A córdobai Mezquitáról sokat hallhat az ember, de a valóság mindent felülmúl. Az oszlopok erdejében sétálva merengeni a hely páratlan történelmén életre szóló élmény.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

·  Kolumbusz sírhelye a mesés katedrálisban
·  Alhambra, a mór építészeti csoda
·  La Mezquita, katedrális a mecset belsejében
·  A sziklára épült városok, Gibraltár és Ronda

A córdobai Mezquitáról sokat hallhat az ember, de a valóság mindent felülmúl. Az oszlopok erdejében sétálva merengeni a hely páratlan történelmén életre szóló élmény.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: BUDAPEST – MALAGA – COSTA DEL SOL

Menetrend függvényében, utazás Malagába. A reptérről transzfer a Costa del Sol tengerparti szakaszán lévő szállodába (5 éj). Hotelünk a tengerparttól rövid sétára található. A nap hátralévő részben pihenés, szabadprogram. Októberi programunk magasabb áron elérhető, mert szállása egy 4 csillagos szálloda.

2. NAP: GRANADA

Reggelit követően a granadai Alhambrába látogatunk el, mely a világ talán legszebb mór kastélya, ezért is került be a Világörökségek közé. Az Alhambra területe volt az a „kis sziget” melyet az arabok legtovább birtokoltak Európában. A labirintusszerű várkastély építészeti szempontból páratlan a kontinensen. Gyönyörűek a kertjei, lenyűgözőek az épület belső díszítései. Elsősorban a falak díszítettsége, a sok márvány és az érdekes arab motívumok teszik egyedülállóvá a palotát. A csodaszép Generalife mediterrán növényei közt vannak olyanok, melyeket még a mórok telepítettek a parkba. Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok (Kasztíliai Izabella és Aragóniai Ferdinánd) temetkezési kápolnáját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab világot idéző selyembazárban. Vacsorára érünk vissza szállásunkra (Alhambra jegyeket a jelentkezéskor leadott előzetes igények alapján vásároljuk meg. A helyszínen jegyvásárlás nem lehetséges).

3. NAP: GIBRALTÁR – MARBELLA

Reggeli után, aki szeretne, kimehet a szállodától pár percre lévő tengerpartra és pihenhet, vagy aki egy érdekességet akar látni, az részt vehet egy fakultatív kiránduláson, mely során a sziklára épült városállamhoz, Gibraltárhoz látogatunk el. Gyalog lépünk be a határon, s onnan helyi kisbusszal folytatjuk programunkat. Határátlépéshez személyi igazolvány vagy útlevél szükséges. Alaposan bejárjuk az alsóvárost, ami igen változatos képet nyújt erődfalaival, különböző vallásokhoz tartozó templomaival, városi strandjával, háborús emlékműveivel, ráadásul területének jelentős része a tengerből feltöltött terület. Majd felmegyünk a híres fehér sziklára, ahol sokféle élmény fogad bennünket. Többek között egy vízesés, amely mesterséges, a tengerből szűrt ivóvíz mellékterméke, továbbá egy mecset, egy arab erőd és az Európa pont, ahonnan Afrikáig elláthatunk. Azon kívül meglátogatunk egy káprázatos cseppkőbarlangot, ami titokzatos mesevilágként hat, majd találkozunk a szikla majmaival, kik vidáman élik itt életüket. Gyönyörködhetünk ugrándozásukban, pajkos játékukban, és ahogy egymást kurkásszák. Mindeközben a magasból csodálhatjuk a tájat, hisz belátjuk az egész öblöt hatalmas hajóforgalmával. Elképesztő látvány! Végezetül pihenhetünk, ebédelhetünk, és természetesen vásárolhatunk a szabad vámterületű boltok sokaságában. Visszafelé jövet megállunk Marbellában, mely a Costa del Sol egyik legnépszerűbb és egyben legelitebb tengerparti üdülővárosa. Óvárosa a régi világ tanúja hangulatos utcáival, kedves tereivel, virágos homlokzatú házaival. Nagyon bájos az egész. A fakultatív kirándulásunk végén a tengerpart mentén visszatérünk szállásunkra. Gibraltár – Marbella fakultatív kirándulás: 80 € (belépővel). A helyszínen szervezendő kirándulásokat a partner iroda minimum 20 fő jelentkezése esetén indítja.

4. NAP: RONDA – CÓRDOBA

Reggeli után indulunk Rondába. A neve megtévesztő lehet, hisz Andalúzia egyik legaranyosabb, sziklára épült településéről van szó. Fő látnivalók: az Új Híd, a bikaviadal Aréna és a Főtér épületei. A hídról mesés a rálátás a környékre, és a száz méter mély szurdokba. Rondát elhagyva folytatjuk utunkat Córdobába. A városban a mór építészet egyik legszebb alkotása található, ez a Mezquita, mely Világörökség. Programunkat ennek megtekintésével kezdjük. A monumentális épület a világ legkülönlegesebb mecsete, amelyben 850 oszlop, és egy keresztény templom(!) is fellelhető. Ilyen jellegű építményt sehol máshol a világon nem találhatunk. Az óvárosi sétánk során felkeressük a Virágok utcáját, Európa legrégebbi fürdőjét és a Guadalquivir folyón átívelő 225 m hosszú, 16 ívből álló római kori hidat is. A hófehér házakkal tarkított, kanyargós utcákon sétálva sok bájos belső kertet (patiót) láthatunk. Ezeknek komoly szerepük volt abban, hogy a forróságot árasztó kövek közt nyáron jobb levegőt biztosítsanak az ott lakók számára. A tartalmas nap végén visszatérünk szállásunkra.

5. NAP: SEVILLA

Reggeli után pihenés a szálloda medencéjénél, vagy fakultatív kirándulás Andalúzia központjába, a történelmi Sevillába. Megérkezésünk után először a felbecsülhetetlen értékekkel rendelkező Katedrálist nézzük meg, melyben Kolumbusz síremléke is található. Belső díszítése miatt mondják, hogy ez Spanyolország egyik legszebb vallási helye, melyről magunk is meggyőződhetünk. A programunkat helyi idegenvezető is segíti. Ezt követő sétánk során felkeressük az Alcázart, amelyet keresztény uralkodó építtetett mór stílusban. Az operadíszlet jellegű Santa Cruz negyedben lesz szabadidőnk, ahol finom helyi specialitásokat tesztelhetünk. A várost ezen kívül számtalan szép palota és díszes épület tarkítja. A nap befejezéseként busszal felkeressük a szemkápráztató Plaza de Espanát, melynek hatalmas méreteivel alig tudunk betelni. Az épület homlokzatát borító csempéken a spanyol történelem neves eseményei láthatóak. A Guadalquivir folyóparton lefényképezhetjük az almohád uralom idejéből származó, közel 800 éves Aranytornyot, majd visszautazunk szállásunkra. Sevilla fakultatív kirándulás (2 belépővel): 120 €.

6. NAP: MALAGA – BUDAPEST

Reggeli után szabadprogram, majd menetrend függvényében, várhatóan dél körül indulunk a Costa del Sol fővárosába, Malagába. Séta a központban, mely során megtekintjük a több, mint fél milliós város fő látványosságait. A kikötőnél nagyon szép sétány fogad bennünket, látványos a katedrális, melyen a hosszantartó építése miatt több építészeti stílus is megjelenik. Továbbhaladva a Plaza de la Merced térre érkezünk, ahol Picasso szülőháza is található, ezt követi a Larios főutca. Meg kell említeni a város másik ismert szülöttét, a híres színészt, Antonio Banderas-t is. Ezt követően szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan az esti órákban hazarepülünk Budapestre. Járatunk várhatóan késő esti órákban landol a Liszt Ferenc Budapest Nemzetközi Repülőtéren.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2024.05.25 - 6 nap / 5 éj
469 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak