Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 7 nap / 6 éj

 

 

349 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
7 nap / 6 éjszaka
7 nap / 6 éjszaka
7 nap / 6 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: autóbusszal

·  Puglia és San Marino világörökségei
·  Loreto, a híres búcsújáróhely felkeresése
·  Bari, az olasz Adria legfejlettebb városa
·  Tudja mi az a trulló? Alberobellóban megmutatjuk

Aki szakítani akar a hagyományokkal és mást keres, mint a szokványos olasz városok, annak a csizma sarkában a helye! Bari és környékének világörökségi látnivalói nem fognak csalódást okozni!
Csorba Klára – 15 éve Olaszország szakreferense

·  Puglia és San Marino világörökségei
·  Loreto, a híres búcsújáróhely felkeresése
·  Bari, az olasz Adria legfejlettebb városa
·  Tudja mi az a trulló? Alberobellóban megmutatjuk

Aki szakítani akar a hagyományokkal és mást keres, mint a szokványos olasz városok, annak a csizma sarkában a helye! Bari és környékének világörökségi látnivalói nem fognak csalódást okozni!
Csorba Klára – 15 éve Olaszország szakreferense

Program:

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUILEIA – OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után leka­nyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legidősebb keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszíté­sét. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően Ferrara környéki szállásunkra buszozunk.

2. NAP: SAN MARINO – BARI

Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé. Mai programunk a legrégebben fennálló köztársaság, San Marino. A hegy tete­jén található fővárosba már a feljutás is élményekben gazdag. Városnézésünk során láthatjuk a bazilikát, ahol Szent Marinus ereklyéit őrzik, illetve a Kormányzósági Palotát, amely előtt az őrségváltást is megtekinthetjük. Aki kedvet és erőt érez magá­ban, felmehet egészen a fellegvárig. Utána szabadidő, ekkor lesz lehetőség egy kis vásárlásra is. Tovább utazunk, estére érünk Bari környéki szállásunkra. (2 éj)

3. NAP: BARI

Reggeli után városnézésre indulunk. Bari legjelentősebb lát­nivalója az 1087–1197 között, román stílusban épült Szent Miklós Bazilika. Itt nyugszik Szent Miklós, azaz a Mikulás, akinek ereklyéit 1087-ben hozták a városba, miután Törökországban olasz halászok ellopták azokat egy szentélyből. Azért építet­ték fel a templomot, hogy a szent ereklyéknek méltó helyül szolgáljon. A város másik jelentős kulturális emléke a szé­kesegyház, melyet 1292-ben szenteltek fel, és egy 1156-ban lerombolt bizánci katedrális helyére építettek. Közel található a XII–XIII. században épült Castello Normanno-Svevo vár, melyet többször restaurálták, így ma szinte új állapotában látható. Szabadprogram a hangulatos belvárosban, vásárlási lehetőség a helybéli asszonyok által készített tésztákból és séta a tenger­parti sétányon, majd este visszatérünk szállásunkra.

4. NAP: ALTAMURA – MATERA – MARTINA FRANCA

Reggeli után egy csodás nap vár ránk. Két olyan helyet keresünk fel, melyek a vidék kiemelkedő látnivalói. Elsőként Altamura városkát tekintjük meg. A legendák szerint a mai város előd­jét Aeneas király korában alapították. Hírnevét a világszerte híres kenyere alapozta meg, amelyet a XVI. század óta hagyo­mányos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet­megjelöléssel forgalmaznak. A város területén található Lamalunga-barlangban találták meg a 250 ezer éves altamurai ember maradványait, míg a De Lucia kőfejtőben rengeteg dino­szaurusz lábnyomra bukkantak. A pompás Santa Maria Assunta-katedrális pedig egyike Puglia egykoron királyi fennhatóság alatt álló székesegyházainak. Altamura után egy csoda városka vár bennünket. Matera ugyan már nem Pugliához tartozik, de nem lehet kihagyni! A város nevezetessége a Sassi di Matera, a történelmi központot alkotó barlanglakásokból álló negye­dek komplexuma, amely 1993 óta az UNESCO Világörökségének részét képezi. Az őskorban lakott barlanglabirintusokban még a XX. században is éltek emberek, áram és víz nélkül, rettenetes higiéniai körülmények között. Ez mára teljesen megváltozott, oly mértékben, hogy ezeket a helyeket éttermeknek, szállo­dáknak alakították át, sőt a város 2019-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Szállásunk Martina Francában lesz. Aki este sze­retne, még besétálhat a városba. (2 éj)

5. NAP: MARTINA FRANCA – ALBEROBELLO – POLIGNANO A MARE

Reggeli után Martina Franca barokk templomokkal és kanyar­gós utcákkal büszkélkedő óvárosában sétálunk. Ez a városka nincs zsúfolásig tele turistával, belekóstolhatunk a pug­liai emberek mindennapjaiba. Ezt követően, aki szeretne, maradhat az úszómedencés hotelünkben, pihenhet, fürdőz­het. Aki további szép helyeket szeretne látni, arra egy fakulta­tív kirándulás vár. Elsőként Alberobellóba megyünk. A kisváros hírnevét a trullóinak köszönheti, amelyek hengeres vagy négy­szögletes alaprajzú épületek, süveges tetővel. Kiépülésében II. Giangirolamo di Acquaviva grófnak volt nagy szerepe, aki segítséget nyújtott az itt letelepedő parasztoknak, illetve az Apulia más részeiről érkező menekülteknek. Annak érdeké­ben, hogy elkerülje a területén álló házak utáni adó megfizeté­sét, megparancsolta alattvalóinak, hogy csakis olyan épületeket húzzanak fel, amelyeket az adószedők érkezésekor könnyen el lehet bontani, majd távozásuk után gyorsan visszaépíteni. A habarcs nélkül épült trullók tökéletesen megfeleltek elkép­zeléseinek. Ezek Alberobello legnagyobb nevezetességei, ame­lyek jóvoltából UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánították. Nagyrészük ma egy műemléki zónában található. Itt fogunk sétálni, majd megtekintjük a modern belvárost is. Rövid szabadidő után tovább utazunk a tengerparti gyöngyszemhez, a fehér városba, Ostuniba. A jellegzetesen fehér házak, sikátorok, a ten­ger illata, a megannyi hangulatos terasz elvarázsolja az idelá­togatót. Javasoljuk, hogy a szabadprogram során kóstolják meg a helyi tésztakülönlegességeket! Visszaúton kitérünk egy másik tengerparti drágakőhöz. Polignano a Maréban élt Domenico Modugno Grammy-díjas énekes, akinek a szobra a kikötőben áll. Híres dala a Volare… mely sokaknak ismerősen csenghet. A fehér mészkősziklára épült házak csodás kontrasztot nyúj­tanak a tenger kékjével. Híres a városkába benyúló öböl, ahol turisták százai strandolnak. Rövid szabadidőnkben, aki akarja, ki is próbálhatja az Adria kellemes vizét, vagy sétálhat a szűk sikátorokban. Este érkezünk vissza szállásunkra. A fakultatív kirándulás ára: 30 €.

6. NAP: MARTINA FRANCA – LORETO – FERRARA

Reggeli után északra indulunk. Az első megállónk Olaszország leghíresebb búcsújáró helyén, Loretóban lesz. Maga a kegy­hely egy kis terméskő házikó, mely állítólag a Szentföldön állt és a Szent Család lakhelye volt. E köré épült a Bazilika, melynek 3 hatalmas bronzkapuja mellett freskói és cédrusfa faragásai is jelentős művészi alkotások. Megállónk után folytatjuk utunkat Ferrara környéki szállásunkra.

7. NAP: FERRARA – BUDAPEST

Reggeli után irány Magyarország. Útközben megállunk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városában, mely a rene­szánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvá­rosi utcakép. Sétánk után Szlovénia érintésével utazunk haza. Budapestre érkezés kb. 21 órakor. Ezt követően mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2024.06.13 - 7 nap / 6 éj
349 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak