Lisszabon

Lisszabon "Hét dombon álmodozva"

Saudade - így hangzik a lisszaboniak kedvenc kifejezése. De azért nem olyan szomorú, mint amilyennek hangzik. A Saudade többek között vágyat is jelent: vannak, akik a régi villamosokról álmodoznak, amelyek az elhagyatott utcákon zörögtek, mások viszont örülnek, hogy megkezdték a metró régen esedékes építését... Mikor az este ráborul Lisszabon (Lisboa) utcáira, a későig dolgozó alkalmazottak is hazafelé tartanak a munkából. A fiatalok viszont ekkor készülődnek, hogy éjszakába nyúlóan megkezdjék esti programjukat a kikötői negyedben. A posztmodern Amoreiras bevásárlóközpontban csillagászati összegért cserélnek gazdát az egyedi tervezésű alkalmi ruhát. "Mennyivel szebb volt akkor a város, amikor a Bairro Altóban mindenki, aki csak akart, rázendíthetett egy fadóra" - morgolódik az öreg cipőtisztító, miközben összecsomagolja szerszámait és cipőpasztáit, hogy ő is hazainduljon. A zsúfolt buszon viszont két technorajongó fiatal szerint akkor lenne Lisszabon az igazi, ha nyílna végül egy egészen modern diszkó, Saudade...


Városok

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Lisszabon

Sajnos, a keresett kifejezéssel a keresés nem volt sikeres, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudunk Önnek ajánlani semmit.

Keresőnk kontinensre, országra, városra, földrajzi helyekre vagy konrét szálláshelyek elérésére van beállítva.

Javasoljuk, hogy a fentiek bármelyikével indítson keresést, majd nagyon egyszerűen szűrje a keresés eredményét a bal oldalon lévő oszlop kapcsolóival!

Mivel oldalunk több tízezer utazáshoz és szálláshelyhez enged hozzáférést, így nagyon valószínű, hogy a fenti módszerrel rengeteg Önnek megfelelő ajánlattal szolgálhatunk.

Nincs találat