A gyönyörű strandjaival és meleg, napos időjárásával Algarve, Portugália egyik legnépszerűbb nyaralóhelye. A nyüzsgő tengerparti üdülőhelyektől, amelyek bővelkednek a szabadidős tevékenységekben...

Lisszaboni képek- Unesco Világörökség emlékekkel

Lisszaboni képek- Unesco Világörökség emlékekkel  3*

Portugália, Lisszabon és környéke, Lisszabon
Indulások: 2024.09.18-tól
Időpontok: 18 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Utazas:

Program 1. nap

Budapest – Lisszabon

Elutazás menetrend függvényében a délutáni órákban. Transzfer a szálláshelyre.

2. nap

Lisszabon

Reggeli után félnapos buszos városnézés Lisszabonban, melynek során láthatják a város ikonikus nevezetességeit, mint a Belem torony ahonnan a portugál hajósok a földrajzi felfedezések korában elindultak, a mánuelin stílusú Jeromosok kolostora (kívülről) Vasco da Gama síremlékével, vagy a Golden Gate hídra emlékeztető Április 25-híd. Nem maradhat ki a Felfedezések emlékművének érintése, a Marquis de Pombal tér, és a VII. Edward park sem. A buszos városnézést követően egyénileg felfedezhetik az alsó ( Baixa) és felső városrész ( Barrio Alto) utcácskáit vagy az Alfama negyed sikátorait.

3. nap

Óbidos – Batalha – Nazare – Fátima

Reggeli után szabadidő, vagy fakultatív egész napos kirándulás Óbidos, Batalha, Nazare, Fátima csodáinak felfedezésére. Közös séta Óbidos városában, amelynek bájos fehér házikóit középkori városfal övezi. Az egyik legfestőibb fekvésű halászfaluban, Nazaréban panoráma a felsővárosból és rövid szabadidő az alsóvárosban. Utunk következő állomása az UNESCO világörökség Batalha kolostor (belépő helyszíni fizetés ellenében), a portugál gótika gyöngyszeme, majd Fátima világhírű zarándokhelyéről térünk vissza a fővárosba.

 

Time for Lisboa from Jose Pando Lucas on Vimeo.

4. nap

Sintra

Reggeli után szabadidő további sétákra, vagy fakultatív egész napos kirándulás. Az UNESCO világörökség Sintra az ország legromantikusabb szeglete. A vadregényes fekvésű nyaralóhelyen a XIV. századi királyi palota (a belépő helyszíni fizetés ellenében) termeiben régmúlt korokba repít bennünket a képzelet. Rövid szabadidő után Európa legnyugatibb pontjától, a Cabo da Rocatól elkészíthetjük utazásunk legszebb fotóit. Hazafelé Cascais előkelő villáiban és a halászkikötő látványában gyönyörködhetünk.

5. nap 

Evora

A 6 nap/ 5 éjszakás indulási időpontok esetén fakultatív kirándulás a műemlékekben gazdag Evora-ba. Az UNESCO Világörökség részét képező városban szinte minden korszak stílusjegyei felfedezhetők. Történelmi középpontja mór és középkori emlékekkel teli, de román, gótikus, reneszánsz és barokk épületekkel is találkozhatnak a városnézés során. A katedrális mellett láthatják a hajdan az inkviziciók színteréül szolgáló Praca do Giraldo teret és a Csontok Kápolnáját is.

Az 5 nap / 4 éjszakás  időpontok esetén szabad program. Transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerint az esti órákban.

 

6. nap

Lisszabon – Budapest

Reggeli után szabadidejükben még felkereshetik az 1998-as Expo közelében lévő Oceanariumot, vagy akár libegőzhetnek is a város felett. Transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerint az esti órákban.

A látnivalók, vagy kirándulások sorrendje változhat!

Fakultatív programok Sintra-Cascais kirándulás ( min. 15 fő) : 26.900 Ft/fő + 16 EUR/fő Obidos-Nazare-Fatima kirándulás ( min. 15 fő) : 29.900 Ft/fő + 15 EUR/fő Evora kirándulás (min. 15 fő):

34 900  Ft/fő ( a 6 nap/ 5 éjszakás 2024.10.11., 18-i turnusok esetén)

Vacsora 4 x ( menüvacsora 1 pohár itallal): 56 000 Ft/fő (2024.10.11., 18. időpontok esetén) Vacsora 3 x ( menüvacsora 1 pohár itallal): 42.000 Ft/fő (2024.09.18. időpont esetén) Tudnivalók
  • Utazás:közvetlen menetrend szerinti járattal
  • A díj kézipoggyászt tartalmaz, feladható poggyász felárért foglalható.
  • Elhelyezés: 3*-o szállodában
  • Ellátás: büféreggeli, vacsora felárért foglalható
  • Helyszínen fizetendő üdülőhelyi díj 2 EUR/fő/éjszaka.
  • Minimum létszám: 15 fő
Menetrend

2024.09.18.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő: Budapest (BUD) - Lisszabon (LIS) 17.10 20.15 Lisszabon (LIS) - Budapest (BUD) 20:30 01.10 (09.23-n)

2024.10.11. és 10.18.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő: Budapest (BUD) - Lisszabon (LIS) 16.45 19.50 Lisszabon (LIS) - Budapest (BUD) 20.55 01:35 ( X.17-n ill. X.24-én)

A menetrend és a szállodaváltozás jogát fenntartjuk!

300 400 Ft/fő-től +

A gyönyörű strandjaival és meleg, napos időjárásával Algarve, Portugália egyik legnépszerűbb nyaralóhelye. A nyüzsgő tengerparti üdülőhelyektől, amelyek bővelkednek a szabadidős tevékenységekben a félreeső homokos területekig, amelyek tökéletes kikapcsolódást nyújtanak a pihenésre, Portugália legdélebbi régiója ideális kiindulópont mindazok számára, akik ide terveznek nyaralást. Algarve fehérre meszelt épületei és érdekes régi városi kerületei, falvai elragadó kirándulóhelyek is, amelyeket érdemes megtekinteni.

 

 

Rocha-tengerpart

A maga lenyűgöző méretével és tagadhatatlan szépségévek a Rocha-tengerpart (Praia da Rocha) az egyik legnépszerűbb strand a Algarveben. Portimao város déli részén található fehér homokos széles strand mögött drámai sziklaszirtek tetején sokemeletes szállodák, bárok és éttermek találhatóak. Számos étterem található a fa sétányon, amely a Rocha-tengerpart mentén húzódik. A XVII. századi Fortaleza de Santa Catarina erőd egy sziklafalba vájt lépcsőn közelíthető meg a tengerpart keleti végében, és lélegzetelállító kilátást nyújt a partra, a kikötőre és az Atlanti óceánra.

Silves

Silves város északkeletre található Portimaotól izgalmas bepillantást Portugália kulturális történelmébe. A hajózható Arade folyó parján épült város volt a mór fővárosa Algarvenek, amíg keresztény erők el nem elfoglalták a 1249-ben. A vörös homokkőből épült Mór Kastély (Castelo dos Mouros) egy hegy tetején található, ahová a lőrésekkel ellátott oromzat mentén lehet felsétálni és el lehet képzelni milyen is lehetett az élet Portugáliában ezer évvel ezelőtt. Mindenképpen érdemes ide ellátogatni, hiszen a innét a fehérre meszelt falu és a Dél-Portugália környező vidékének csodás panorámája tárul az idelátogató elé. A közeli múzeum kerámiákat és helyi régészeti lelőhelyeken feltárt fajanszokat mutat be.

Albufeira

Az egyik utolsó mór város Dél-Portugáliában a keresztények kezébe került a XIII. században, Albufeira majdnem eltűnt a történelemben, amikor az 1960-as években ismételten felfedezték, mivel kiváló helynek tartották a tengerparti nyaralásokhoz. Ma Albufeiraban két népszerű turisztikai látványosságot érdemes mindenképpen megtekinteni: a festői Óváros negyede és az Avenida Francisco Sá Carneiro régió. Mindkét területen számos bár, klub és étterem található, így Albufeira a partizók paradicsoma. A városi tengerpart (Praia dos Pescadores) még fogadja a halászokat, akik az aznapi fogást szállítják és a könnyűbúvár túrákhoz is.

Lagos

Algarve délnyugati partján található Lagos, egy ősi tengeri város, amely ma ugyanolyan híres a festői strandjairól, mint amilyen a történelméről. Sziklaszirtekkel körülvett homokos öblök teszik Lagost idilli hellyé a napozás szerelmesei számára, akik egy kis magányra vágynak. A nagy strandok, mint a félhold alakú Meia-tengerpart (Meia Praia) tökéletes hely az úszáshoz és a szörfözéshez. A XVIII. századi Szent Antal Templom, az Igreja de Santo António aranyozott belső díszítésétől a barokk Kormányzói Kastélyig Castelo dos Governadores, a város történelmi nevezetességei szintén lenyűgözőek. A XV. századi falaival és macskaköves utcáival az Óváros negyede kihagyhatatlan látnivalónak számít.

Marinha-tengerpart

Portimai és Albufeira között található a Marinha-tengerpart (Praia da Marinha), amelyet Algarve legszebb strandjai között tartanak számon. Tény, hogy a strandot egy meredek szikláról lefelé vezető lépcsősoron át lehet elérni, amely miatt kevésbé zsúfoltnak számít, a többi strandhoz képest a területen. A partvonal mentén található sziklaalakzatok nem csak vizuálisan feltűnőek, de a tökéletes tengeri környezetet biztosítanak a búvárkalandokhoz is. A kivételesen nyugodt vizű strand ideális a fürdőzésre. Egyéb tevékenységekre is lehetőség van a Marinha-tengerparton, így hajókirándulásra is a közelben található barlangokhoz.