Castelmola település látványos vizeinek látványa elkápráztatja az idelátogatókat, de említhetnénk Neive település színes virágainak tündöklését vagy azt, ahogy a falvak az erodálódott ormokhoz simulnak, mint például Civita di Bagnoregio településen is. Ha a képeslapszerű középkori falvak elnyerik...

Kicsi nem feltétlenül rossz. Olaszország kis falvai lenyűgözőek! Bár a kisvárosokból talán hiányzik a történelmi helyek sokasága, amelyekkel a nagyvárosok büszkélkedhetnek, azonban Castelmola település látványos vizeinek látványa bőven kárpótolja az idelátogatókat, de említhetnénk Neive település színes virágainak tündöklését vagy azt, ahogy a falvak az erodálódott ormokhoz simulnak, mint például Civita di Bagnoregio településen is. Ha a képeslapszerű középkori falvak elnyerik a tetszését, itt az ideje meglátogatni a sok olasz kisváros egyikét.

 

 

Neive

Neive Piemonteban található, ezt tartják az egyik legszebb falunak Olaszországban. Mindenfelé szűk macskaköves utcák jellemzik, a középkori építészet és a fura házak kőfalára felfutó színes virágok jellemzik. A legtöbb ember nem azért keresi fel Neivet, hogy megtapasztalja ennek a településnek a szépségét, hanem többnyire a híres borok miatt látogatnak ide. Kényelmes túracipő javasolt a környék borozóinak felfedezéséhez. Itt található továbbá egy régi őrtorony valamint a barokk Chisel di San Petro, amelyet az egyik legfontosabb templomnak tartanak a városban.

Bosa

Bosa Szardínia szigetén található, egyike a legszínesebb városoknak Olaszországban. Ennek az oka, hogy a házak a szivárvány pasztell színeiben pompáznak. A települést a föníciaiak hozták létre, majd később arab kalózok kezébe került. Bosa báját fokozzák a halászhajók, bár egykor a cserzőműhelyek jelentették a település gazdaságának alapját. A városi séta kellemes kikapcsolódást nyújthat több órán keresztül, majd ez után érdemes meglátogatni a város lenyűgöző romvárát is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a város utcáira, ahol korábban járt.

Alberobello

A dél-olaszországi Alberobello nagyobb és fiatalabb, mint a legtöbb kis olasz város, melyek közül soknak az eredete a római korig nyúlik vissza. Ennek a városnak, amelyet 40 család alapított a XVI. században, jelenleg több mint 10.000 lakosa van. Ez egy valódi festői város, kúpos tetős épületekkel - amelyek teteje gyakran fehér színű. A fehérre meszelt házak egyedülállóak, mert ezeket kőből építették habarcs használata nélkül, azért hogy kikerüljék az adófizetést.

Castelmezzano

Castelmezzano Olaszország déli részén fekvő bájos hely, amelyet az egyik legszebb kisvárosnak tartanak. Mivel ez a település hegyekkel körülvett, jó búvóhelyet jelent, így a XIX. században ez volt a menedéke a banditáknak. Éves szinten a lakosság száma mintegy 1.000 ember, számuk nyáron felduzzad sok ezerre azokkal a látogatókkal, akik a zip-line pályákról érkeznek a hegyekből. Éjszaka, amikor minden ki van világítva, a falu úgy néz ki, mint egy élő betlehemi jelenet.

Malcesine

A Garda tó keleti partján lévő Malcesine település legkülönlegesebb adottsága: a képeslapszerű szépsége. Ez azonban nem volt mindig ilyen békés, hiszen a rómaiaktól a keleti gótokig és a frankoktól Napóleonig mindenki harcolt itt. Talán ezért is számít a legfontosabb mérföldkőnek a Scaligero-kastély, amely egy XIII. századi erődítmény, amelyet egy V. századi erődítmény helyén építettek. Ezt jelzi egy középkori torony, amely fehér kőből készült, és egy etruszk sír, amelyet a falain belül találtak.