Ho Si Minh-város (korábban Saigon) Vietnam legnagyobb városa, és egy nyüzsgő keveréke a réginek és az újnak. Például, a városba látogatók találhatnak itt elegáns bevásárlóközpontokat és régi fajta piacokat...

Ho Si Minh-város (korábban Saigon) Vietnam legnagyobb városa, és egy nyüzsgő keveréke a réginek és az újnak. Például, a városba látogatók találhatnak itt elegáns bevásárlóközpontokat és régi fajta piacokat is tömve standokkal, amelyek helyi kézműves portékák szédítő sokaságát és fantasztikus utcai élelmiszereket is árusítanak. Ho Chi Minh otthont ad számos pagodának és templomnak, valamint a történelmi helyszínnek is, mint például a Cu Chi alagútrendszer (mivel ez egy vidéki kerületben található, messze a központtól, nem szerepel itt a listán), amelyeken át a Vietkong gerillák mozogtak a város alatt a Tét-offenzíva idején. Az alábbi lista kis áttekintést ad Ho Chi Minh város kevésbé híres, de szintén érdekes turisztikai látványosságairól.  

 

 

Binh Tay piac  

Mint a Ben Thanh, a Binh Tay piac is sok mindenből kínál egy keveset, ideértve a friss termékeket és helyi kézműves portékákat is.  A Binh Tay piac  Saigon kínai negyedében található és, és valójában egy elosztó csomópontja a saigoni ruházati és élelmiszer-ipari termékeknek, így az idelátogatók felfedezhetik, hogy a piaci standok százain fellelhető néhány termék kizárólag nagykereskedők számára megvehető.  A látogatók a Binh Tay piacra  kora reggel érkeznek, hogy esélyük legyen a friss élelmiszerek gondos megválasztására, amelyek a kültéri "Nedves piacon" állnak rendelkezésre, úgy mint a halak, és termények. Található itt egy élelmiszer udvar is a Binh Tay piacon, ahol a látogatók megkóstolhatják a helyi ételeket és utcai élelmiszereket.  

Saigon Operaház

Ez az elegáns épület, amely Ho Chi Minh Városi Színházaként is ismert, 1897-ben készült el, Ferret Eugene francia építész tervezte. Így talán nem meglepő a Saigon Operaház visel némi hasonlóságot az ugyanabban az évben, Párizsban épült Kis Palotával (Petit Palaice). Megnyitásától kezdve, egészen 1955-ig, ez a 800 férőhelyes épület volt a szórakozóhelye a francia telepeseknek. 1956-ban, a vietnami kormány elkezdte az épületet az Alsó Ház tanácskozásainak színhelyéül használni. Nem egészen 1975 volt, amikor ezt a gyönyörű épületet ismét az eredeti céljára használták. A Saigoni Operaház látogatása technikailag nem nyilvános a látogatók előtt, így aki szeretné megtekinteni ennek a lenyűgöző épületnek a belső tereit,  jegyet kell váltania egy előadásra.  

Jáde Császári Pagoda  

Ezt a kis pagodát 1909-ben építette a Vietnami Kanton Közösség, és a város egyik legérdekesebb helye. Teknős Pagodaként is ismert, mert egy tó található a templom udvarán, amely tele van teknősökkel. A Jáde Császári Pagodának van néhány érdekes, egyedi darabja, mint Jáde Császár szobra és Kim Hue, termékenység istennőjének a bálványa. Emellett a népszerű turisztikai látványosság mellett, ez egy működő templom is, így a Jáde Császári Palotára főként nyüzsgés jellemző, és a levegő tele van az égő füstölő illatával.  

Bitexco Pénzügyi Torony  

Amikor a 68 emeletes, 262 méter magas Pénzügyi Torony építése 2010-ben befejeződött, ez lett a legmagasabb épület Vietnamban. Ma, a 49. emeleten lévő kilátó igen népszerű idegenforgalmi látványossága Ho Si Minh-városnak, ahol a látogatók élvezhetik a csodálatos 360 fokos kilátást a városra. A Bitexco Pénzügyi Toronyban két étterem található, az 50. és 51. emeleten, amely csodálatos kilátás nyújt a környező területre.  Ezen túlmenően, ez a felhőkarcoló híres a helyszínen megrendezett Bitexco Függőleges Futásról, ahol a versenytársak az előcsarnoktól a kilátóig versenyeznek. Másik különlegessége a toronynak, hogy a saját helikopter leszálló nem az épület tetején található, mint a legtöbb épület esetén, hanem ehelyett a leszálló konzolszerűen kiáll az 52. emeleten.  

Dong Khoi utca  

Azok számára, akik kiváló vásárlási és étkezési tapasztalatokra szeretnének szert tenni Saigonban, a  Dong Khoi utca a legjobb választás! Ez az utca otthont ad elegáns régi gyarmati épületeknek, jó minőségű, ám drága butikoknak, híres márkás üzleteknek, szép kávézóknak, éttermeknek és luxusszállodáknak. Néhány jól ismert épület is van az utcán, így az Operaház, a Saigoni Központi Postahivatal, és a Notre-Dame Székesegyház. A jól ismert Givral-kávézó, amely egy népszerű hely volt az 1950-es években, szintén a Dong Khoi utcában található, viszont ez már nem az eredeti épület. Azt az épületet, amely kedvelt találkozóhelye volt a nemzetközi újságíróknak, fotósoknak és íróknak a vietnami háború idején lebontották. Most egy új Givral-kávézó nyitott meg, közel az eredeti helyéhez.