Egyik legérdekesebb időutazásunk Gori városában tesszük grúziai utazásunk során. Ez az a hely, ahol minden a történelem egyik leghíresebb alakjáról, Sztálinról szól...

Egyik legérdekesebb időutazásunk Gori városában tesszük grúziai utazásunk során. Ez az a hely, ahol minden a történelem egyik leghíresebb alakjáról, Sztálinról szól. 

Az első döbbenet után, amit a helyszínen éreztünk, azt kell írjuk, hogy remek tárlatot hoztak össze Joszif Visszarionovics Dzsugasvili szülővárosában.

A fő hangsúlyt a múzeumban nem Sztálin történelmi tetteire helyezték, hanem Sztálinra, mint emberre. Talán még a grúzok is nehezen döntik el, hogy szégyellniük vagy éppen büszkének kellene lenniük leghíresebb „fiúkra”. Ez a kettős érzés végig elkíséri az ide látogatókat a múzeumban.

Sztálin szülőházát a múzeumon kívül találjuk, mely föle görög szentélyre emlékeztető pavilont emeltek, abból a célból, hogy a házat megóvják az utókor számára.

Kint még egy látnivaló várja az érdeklődőket, ami nem más, mint a híres sztálini páncélvagon. A képek és emléktárgyak mellett talán a legnagyobb élményt a vagon belsejében tett séta nyújtja a turistáknak…