Mehdi Bilel egy észak-tunéziai esküvő után tartott hazafelé, amikor a forró napsütésben megpillantott egy nagy csillogó tavat a kiszáradt sivatag kellős közepén, mintegy 25 kilométerre Gafsa városától...

El Mouradi Palace

El Mouradi Palace  2*+

Tunézia, Port El Kantaoui
Indulások: 2024.06.04-tól
Időpontok: 570 db
Ellátás: all inclusive
Besorolás: 2*+
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

A szálloda leírása

FEKVÉS

Közvetlenül a gyönyörű homokos tengerparton található, a főépület és a part között hatalmas pálmafás kert terül el. Monastirtól 50 km-re található, Port El Kantaoui jachtkikötője 2,5 km-re, Sousse központja kb. 10 km-re van. A szálloda hivatalos besorolása 5*; a Taurus Reisen besorolása szerint 4*+. 

ELHELYEZÉS

515 központilag légkondicionált szobája telefonnal (a távirányítóért letét fizetendő), szatellit Tv-vel, mini hűtővel (fogyasztás térítés ellenében), fürdőszoba/WC-vel, hajszárítóval, bérelhető széffel, szőnyeggel vagy padlólappal, erkéllyel vagy terasszal rendelkezik. A hotelben 452 kétágyas-, 40 háromágyas-, 8 négyágyas szoba, valamint 15 lakosztály található. A Superior szobák újonnan felújított Standard szobák. A légkondicionáló csak főszezonban működik a szobákban. 

ÉTEL ÉS ITAL

All inclusive ellátással foglalható, mely tartalmazza a büféjellegű reggelit, késői reggelit, ebédet, vacsorát és a helyi italok fogyasztását. Minden ital műanyag pohárban kerül felszolgálásra. Heti egy alkalommal vacsora fogyasztható az a’la carte étteremben ingyenesen az all inclusive ellátást foglalt utasoknak. Vízipipa térítés ellenében próbálható ki a mór kávézóban.

SPORT ÉS SZABADIDŐ

Kertjében felnőtt- és gyermek medence található, valamint belső medence jakuzzival és gyermekrésszel (mely nyári szezonban zárva tart), mini klub (5-12 évig), tini klub (13-17 évig), mini diszkó, asztalitenisz, petang, darts, strandröplabda, betonos teniszpálya (felszerelés letét ellenében kérhető), animációs programok, diszkó áll rendelkezésre. A wellness központban szauna, masszázs, török fürdő, thalassoterápiás kezelések, fitneszterem várja a vendégeket. A tengerparton térítés ellenében számos vízi sportolási lehetőség adódik.

EGYÉB INFORMÁCIÓ

Négy lift, recepció, ajándéküzlet, üzletek, fodrászat, mosoda, szobaszerviz, gyermekfelügyelet, orvosi ügyelet szolgálják az utasok kényelmét. A recepciónál pénzváltó és bankautomata található. WIFI használata a recepciónál ingyenes. A medencék mellett és a tengerparton a napágyak, a napernyők és a matracok ingyen állnak vendégeink rendelkezésére, a strandtörülközőért kb. 20 TND letét fizetendő.

 

Charteres utazási csomag részletei

Charteres utazási csomag:

Az árak tartalmazzák: a szállást a választott szobatípussal és ellátással, repülőjegyet, feladható (20 kg)- és kézipoggyászt (5 kg), repülőtéri illetéket, kerozin pótdíjat (az Utazási Feltételekben meghatározott számítás szerint), transzfert és magyar nyelvű képviseletet. 

Az árak NEM tartalmazzák: az útlemondási biztosítást, BBP prémium biztosítást (950 Ft/fő/nap ártól), reptéri parkolást (12 720 Ft/ hét/autó).

Tájékoztató

A leírás tájékoztató jellegű, és a szálláshelyszolgáltató hivatalos, angol nyelvű leírása alapján került lefordításra. Az esetleges eltérésekért, illetve a szálloda szolgáltatásainak változásáért Irodánk felelősséget nem vállal. További információkért javasoljuk a szállodák hivatalos weboldalának felkeresését. A hotelek fenntartják a változtatás jogát.

223 066 Ft/fő-től +
El Mouradi Hammamet

El Mouradi Hammamet  2*+

Tunézia, Yasmine Hammamet
Indulások: 2024.06.04-tól
Időpontok: 420 db
Ellátás: all inclusive
Besorolás: 2*+
Besorolás: 4*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

A szálloda leírása

FEKVÉS

Az újonnan kiépített Yasmine Hammamet központjában, kellemes környezetben lévő szálloda, közvetlenül az El Mouradi El Menzah szálloda mellett fekszik, kb. 20 méterre a homokos tengerparttól, melytől csupán egy út választja el. A monastiri repülőtértől 110 km-re (kb. 1 óra 20 perc transzferidő), az enfidhai repülőtértől pedig 40 km-re (kb. 30 perc transzferidő) található.

ELHELYEZÉS

A 377 központilag légkondicionált szoba mindegyike telefonnal, mini bárral (feltöltés térítés ellenében), szatellit Tv-vel, hajszárítóval, fürdőszoba/WC-vel, szőnyeggel vagy padlólappal, erkéllyel vagy terasszal felszerelt, többségük medencére vagy tengerre néző (utóbbi csak térítés ellenében igényelhető). A légkondicionáló csak fő szezonban működik a szobákban. Szoba típusok: standard két- és három ágyas szoba; egy légterű családi szoba, mely 2+2 fő elhelyezésére alkalmas.

ÉTEL ÉS ITAL

All Inclusive ellátás: büfé jellegű reggeli (07:00-10:00), késői reggeli (10:30-11:30), ebéd (12:30-14:00), vacsora (19:00-20:30 és 20:45-22:00), helyi alkoholos és alkoholmentes italok, kávé, tea, sütemények, snack. Az a'la carte étteremben heti két alkalommal, előzetes bejelentkezéssel ingyenes vacsora fogyasztható. Minden ital műanyag pohárban kerül felszolgálásra. 

SPORT ÉS SZABADIDŐ

Kertjében édes vizű felnőtt medence és gyermek medence várja a vendégeket. Belső medencéje a nyári szezonban zárva tart. Ingyenesen: asztalitenisz, darts, petang, röplabda, kajak, vízibicikli, mini klub (5-12 éves korig), tini klub (13-17 éves korig), animációs programok, diszkó, esti szórakoztató műsor. Térítés ellenében: betonos teniszpálya, biliárd, fitnesz központ, szauna, masszázs, fodrászat, török fürdő, a tengerparton jetski, banán, szörf, parasailing, vízisí. A szállodában thalasso- és balneoterápiás központ működik.

EGYÉB INFORMÁCIÓ

Mosoda, szobaszerviz, gyermekfelügyelet, orvosi ügyelet, a recepciónál pénzváltó és bankautomata található. WIFI elérhetőség a recepciónál ingyenesen vehető igénybe. A medencék mellett és a tengerparton a napágyak, a napernyők és a matracok ingyen állnak a vendégek rendelkezésére, a strandtörülközőért letétet kell fizetni (kb. 20 TND/törülköző).

Tájékoztató

A leírás tájékoztató jellegű, és a szálláshelyszolgáltató hivatalos, angol nyelvű leírása alapján került lefordításra. Az esetleges eltérésekért, illetve a szálloda szolgáltatásainak változásáért Irodánk felelősséget nem vállal. További információkért javasoljuk a szállodák hivatalos weboldalának felkeresését. A hotelek fenntartják a változtatás jogát.

213 066 Ft/fő-től +

Mehdi Bilel egy észak-tunéziai esküvő után tartott hazafelé, amikor a forró napsütésben megpillantott egy nagy csillogó tavat a kiszáradt sivatag kellős közepén, mintegy 25 kilométerre Gafsa városától. Mehdi Bilel döbbent csendben állt a parton, hiszen a tó pár nappal ezelőtt még nem létezett. Eleinte azt hitte hallucinál, hiszen órákon át sétált a tűző napon, azonban rá kellett jöjjön, hogy nem képzelődik.

A titokzatos tó híre futótűzként terjedt, tunéziaiak százai özönlöttek a tóhoz hogy lehűtsék magukat a közel 40°C-os melegben. Mindez 2014 augusztusában történt, amikor Tunézia a szárazság közepén volt, amely a tó felbukkanását még rejtélyesebbé tette. A tó eredete nem egyértelmű, a legvalószínűbb magyarázat szerint egy kisebb földrengés hatására megrepedt a szikla a víz felett, így azt a felszínre szorítva. A tó egy hektáron terül el és átlagosan 10-18 méter mély. A titokzatos tó azóta a környék fő attrakciója lett.

Azonban az úszás kockázatokat rejt magában, mivel a tó lehetséges, hogy különböző foszfátokkal szennyezett. A dél-tunéziai régió gazdag foszfátokban, melyet megtalálhatóak a talajban, sziklákban, Gafsa pedig 1886-os felfedezése óta az ország bányászati központja. A foszforvegyületeket műtrágyák, növényvédő szerek, tisztítószerek és vegyi fegyverek előállításához használják. Továbbá a foszfátok radioaktív maradványokat hagynak maguk után, így ha a víz szennyezett, akkor egyben radioaktív és rákkeltő hatású is egyben. Az egyik ok, ami miatt gyanítható a víz ártalmassága, hogy pár nappal a tó megjelenése után a víz színe kékről zöldre változott, ami azt jelzi, hogy a víz nem cserélődik a tóban, hanem algásodik, így elképzelhető, hogy baktériumok hemzsegnek benne, különböző betegségek lehetséges forrását jelentve.

Körülbelül két héttel a tó feltűnése után az Office of Public Safety Gafsa figyelmeztette a helyieket a tóban fürdés veszélyeire, azonban kevesen vették komolyan a figyelmeztetést, így a mai napig kisebb tömegek jönnek ide, hogy felfrissüljenek a sivatagi hőségben.