Vibráló városainak, hangulatos falvainak, hófödte hegyeinek és festői tengerpartjának köszönhetően Szlovénia remek úti cél...

Szlovénia egy festői ország Európa szívében, mely Európa számos országából könnyedén elérhető. Vibráló városainak, hangulatos falvainak, hófödte hegyeinek és festői tengerpartjának köszönhetően Szlovénia remek úti cél...  

 

 

Maribor

Maribor Szlovénia második legnagyobb városa, Ljubljana után. Az osztrák határhoz közel fekvő várost a Dráva partjaira építették. Maribor híres bortermelő vidék, mely rengeteg pincészettel rendelkezik. A város körül szinte megszámlálhatatlan szabadtéri kikapcsolódási lehetőség várja a turistákat. Maribor nevezetességei között szerepel az Öreg szőlő, mely egy több mint négyszáz éves tőke, és amit a világ legidősebb tőkéjének tartanak. Részt vehetünk bortúrákon, meglátogathatjuk a város szépséges tereit és számos más impozáns történelmi épületet is.

Koper

Mint az egyik legrégebbi tengerparti város, valamint az ország legfontosabb kikötővárosa, Koper szerves részét képezi Szlovénia infrastruktúrájának. Tengerparti városként egykor a Velencei Birodalom része volt, majd később Jugoszlávia része lett. A város számos látnivalót kínál számunkra, mint például a főtér, a Prétori palota vagy a harangtorony, illetve a Szent Nazarius székesegyház. Ingyenes, nyilvános strandja pedig kiválóan alkalmas fürdőzésre és feltöltődésre.

Kranjska Gora

Kranjska Gora igen népszerű a téli sportok szerelmeseinek körében, hiszen kiváló sportolási lehetőségeket biztosít, a gyakori havazásnak és meredek lejtőinek köszönhetően. Nyáron is igen vonzó a túrázók és a természet kedvelőinek körében. Előkelő szállodák és kiváló éttermek várják a kikapcsolódásra, illetve az aktív pihenésre vágyókat egész évben.

Celje

Szlovénia egyik legrégebbi városa a Savinja folyó partjainál terül el. Kiemelkedő vonzereje a 14. században épült vár, ami a dombtetőn méltóságteljesen magasodik a város fölé. Érdemes felkeresni az óvárost, melynek épületei és macskaköves sétáló utcái egészen a középkorba repítenek bennünket vissza, miközben számos lehetőségünk akad a tradicionális helyi ételek megkóstolására az éttermekben, illetve a város egyedülálló építészetét is megcsodálhatjuk.

Ptuj

A Dráva partján fekvő Ptuj igazán lenyűgöző történelmi építészettel büszkélkedhet. A nemzet egyik legrégebbi városa, hiszen már a kőkorban lakott volt. Érdemes felkeresni a római kori Orpheusz­ emlékművet, a városházát, a kastélyt és a tavat is. A várost termálforrása is igen keresetté teszi az utazók körében, hiszen tökéletes kikacsolódást nyújt, valamint az évente megrendezésre kerülő Kurentovanje karnevál is számos látogatót vonz.