Vibráló városainak, hangulatos falvainak, hófödte hegyeinek és festői tengerpartjának köszönhetően Szlovénia remek úti cél...

Szlovénia egy festői ország Európa szívében, mely Európa számos országából könnyedén elérhető. Vibráló városainak, hangulatos falvainak, hófödte hegyeinek és festői tengerpartjának köszönhetően Szlovénia ( első rész) remek úti cél...

 

 

Piran

Az Adriai­-tenger parján fekvő Piran a Velencei Birodalom része volt több mint öt évszázadon át, így a mai napig érezhetőek az olasz hatások. Habár a város nem túl nagy, mégis különleges történelmi hangulata van és igazán festői látványt nyújt a tengerrel. Érdemes felkeresni a főteret, valamint a régi velencei házat, azaz a város legrégebbi épületét, illetve a Szent György templomot.

Postojna

A több mint 20 kilométeres postonjai cseppkőbarlang, mely közel 50 méteres belmagassággal rendelkezik, igen keresett a turisták körében. 1819 óta a látogatók rendelkezésére áll. A barlangrendszerben világítás, kijelölt útvonalak és egy kisvasút is található, melyek mind a barlang felfedezésében vannak segítségünkre. Valamint a barlang oldalában helyezkedik el egy középkori vár is amit szintén érdemes felkeresnünk.

Triglav Nemzeti Park

Ha szeretünk a szabadban lenni és csodás tájakat felfedezni akkor a Triglav Nemzeti Park ideális hely számunkra. A park nagy részét a Júliai­ Alpok képezi, illetve a Triglav hatalmas csúcsa és a Bohinji-­tó is mind a nemzeti parkhoz tartoznak. Akár egy kellemes túrát tervezünk, akár a Vintgar­-szurdokban és annak 19. századi fahídjain kalandozunk, esetleg felkeressük a Savica vízesést, vagy a Soca­ folyóban raftingolunk kicsit, mindenképpen élményekkel feltöltődve térünk majd haza.

Bledi-­tó

A Bledi­-tó Szlovénia második legnagyobb tava. Ideális kirándulóhely, hiszen festői környezetben, hegyekkel és erdőkkel határolt. Az imént említett Triglav Nemzeti Parkon belül található, az egyébként nem túl nagy, de annál gyönyörűbb tó. A fővárostól mindössze 55 kilométerre fekszik így könnyedén megközelíthető. Érdemes megcsodálnunk a tó közepén megbújó is szigetet és a Mária mennybemenetele templomot, melyet a 17. században, barokk stílusban építettek. A tavat és környékét egy nap alatt kényelmesen felfedezhetjük.

Ljubljana

Szlovénia fővárosa bár sokkal kisebb, mint a legtöbb európai főváros, mégis egyedi bája miatt mindenképpen megéri a látogatást. Érdemes megtekintenünk a Három hidat, ahol három festőien szép híd ível át a folyón, egymás mellett, az óvárost, a lenyűgöző állatkertet és természetesen az operát is. Számos más látnivaló is vár ránk a városban, a fényképezőgépünket tehát semmi esetre se felejtsük otthon.