India a világ hetedik legnagyobb országa, amely a Himalája hegységtől a trópusi növényzetű Kerala államig valamint a szent Gangesz folyótól, a Thar-sivatagig húzódik. Több, mint egymilliárd lakosa van, akik mintegy kétezer etnikai csoportot alkotnak és több, mint 200 különböző nyelven beszélnek. Az ország méretének és lakosságának megfelelően, India szinte végtelen sokféle kultúrának...

India a világ hetedik legnagyobb országa, amely a Himalája hegységtől a trópusi növényzetű Kerala államig valamint a szent Gangesz folyótól, a Thar-sivatagig húzódik. Több, mint egymilliárd lakosa van, akik mintegy kétezer etnikai csoportot alkotnak és több, mint  200 különböző nyelven beszélnek. Az ország méretének és lakosságának megfelelően, India - második rész - szinte végtelen sokféle kultúrának, tájegységnek, műemléknek és látnivalónak ad otthont, amelyet érdemes felfedezni. Az ősi romok, a vallásirányzatok sokfélesége, az egzotikus városok és a változatos tájak valamint még végtelen sok turisztikai látványosság – így az alábbiakban ismertetettek is - magával ragadóak és lenyűgözőek a látogatók számára. 

 

 

Kerala holtágak

A Kerala holtágak lagúnák és tavak láncolatai, amelyek az Arab-tenger partjával párhuzamosan Kerala állam területén találhatók.  A Kerala holtágak ad otthont számos egyedülálló, vízi faj számára, ideértve a rákokat, a békákat és a gébeket valamint a  vízi madarakat  és  állatokat is, így például vidrákat és a teknősöket. Manapság a lakóhajó-turizmus a legnépszerűbb turisztikai tevékenység a Kerala holtágak környékén, több nagy „kettuvallam”-nak (hagyományosan rizscsónakok voltak, és mostanában alakulnak át lakóhajókká) nevezett lakóhajók bérelhetőek a vízi utazáshoz.

Lake Palace

Udaipur településen található a Lake Palace palota, amely a Pichola tó vizéből emelkedik ki, és királyi nyári palotának épült a XVIII. században. Ma, ez egy 5 csillagos luxus hotel, amelyet a Taj Hotels Resorts és Paloták szállodacsoport működtet. A Lake Palace hotel fenntart egy hajót is, amely a szállodába szállítja a vendégeket a Pichola tó keleti partján fekvő City Palace egy mólójáról.  A palota 1983-ban vált híressé, amikor a Polipka (eredeti cím: Octopussy) című James Bond film egyik forgatási helyszínéül szolgált.

Virupaksha Templom

A Virupaksha Templom Hampi városban található, kezdetben egy kis szentély volt, majd egy nagy komplexummá nőtte ki magát Vijayanagara királyság időszakában. Úgy tartják, hogy ez a templom folyamatosan nyitva állt a hívők számára megépülése óta (időszámításunk szerinti VII. században épült), és ezáltal az egyik legrégebbi működő hindu templom Indiában.

Palolem

Palolem, Goa település legdélebbi fekvésű, fejlett strandja, amely egyben a legszebb is. Ez egy természetes öböl, amelyet magasztos hegyfokok vesznek körül minden oldalról, és emiatt az öbölben szinte idillikusan nyugodt hullámok és óvatosan mélyülő tengermeder csalogatja a kikapcsolódásra várókat. A strand kiváló körülményeket nyújt olcsó éttermekkel és remek hotelekkel, valamint lehetőségünk nyílik egy csomó éjszakai szórakozási lehetőségre, Palolem igazi paradicsomi körülményeket kínál az idelátogatók számára.

Kanha Nemzeti Park

Kanha Nemzeti Park az egyik legszebb vadrezervátum Ázsiában továbbá az egyik legjobb hely ahhoz, hogy megpillanthassunk egy tigrist Indiában. A buja szálafák (Sholea Rubusta, köznyelvi néven: Sal) és a bambusz erdők,  a füves rétek és Kanha Nemzeti Park szakadékai nyújtottak inspirációt Rudyard Kipling híres regényéhez is: A Dzsungel Könyvéhez. Mindezekkel együtt India egyik legnépszerűbb látványossága ez a vadrezervátum.