Argentína egy hatalmas területet felölelő ország Dél-Amerikában, melyet talán a tangóról, a pampákról ismerünk a legjobban. Amit viszont csak kevesebben tudnak, az az, hogy a kontinens legmagasabb csúcsa, az Aconcagua Argentína nyugati határán húzódik. A másik földrajzi érdekessége pedig Ushuaia...

Argentína egy hatalmas területet felölelő ország Dél-Amerikában, melyet talán a tangóról, a pampákról ismerünk a legjobban. Amit viszont csak kevesebben tudnak, az az, hogy a kontinens legmagasabb csúcsa, az Aconcagua Argentína nyugati határán húzódik. A másik földrajzi érdekessége pedig Ushuaia, melyet a Föld legdélebbi városának tekintünk. Természetesen elsősorban azért utazik Argentínába az ember, hogy eljuthasson Buenos Aires-be, mely a leglenyűgözőbb latin-amerikai fővárosok egyike. A lehető legjobb hely arra, hogy kiránduljunk, focit nézzünk, vásároljunk, vagy egyszerűen csak ámuldozzunk az egyedülálló környezetben. A fővároson kívül az óriási földek és bennük rejtőző változatos vadvilág az igazi látványosság Argentínában.

 

 

Iberá lápvidéke

Iberá lápvidéke Földünk második legnagyobb lápvidéke a brazíliai Pantanal után. Ez egy valódi paradicsom a természetimádók számára, hisz állatvilága kiemelkedő sokféleséget mutat egész Argentínában. Számtalan különleges állatfaj él itt, mint a kajmán, vízidisznó, pampaszarvas, bőgőmajom, sörényes farkas, és még sorolhatnánk. S őket akár gyalog, hajóról, vagy lóháton is megfigyelhetjük.

Ushuaia

Ushuaia, a Föld legdélebben fekvő városa, a Beagle-csatorna mentén terül el. Valaha egy misszionárius városként létezett, illetve fontos hadtengerészeti bázisként is szolgált. Ma pedig Argentína legfőbb turisztikai látványosságai közé soroljuk, ahol kaszinók, hotelek és éttermek rengetegével találjuk szembe magunkat. Ushuaia gyakran használt bázis az Antarktikára induló túrázók, síelők részére.

Mendoza borvidéke

Kétségtelen, hogy Mendoza az argentin borkészítés szíve. Az Andok keleti lábánál termesztett szőlőtőkék azért is különlegesek, mert nagy magasságban ültették őket, így kiváló körülmények között érhetnek a szőlőszemek. Mendoza városa a legjobb hely arra, hogy bortúrára induljunk. Ennek megszervezésében rengetegen állnak rendelkezésünkre a városban, így vadvízi evezésben, síelésben illetve egyéb kalandban is részt vehetünk az Andok lankáin.

Fitz Roy

A Fitz Roy egy 3375 méter magas hegység a Dél-Patagóniai-jégmezőn, Argentína és Chile határán. A hegy elképesztő, már-már nem is evilági tájai temérdek fotóst vonzanak évente. Legelsőként 1952-ben mászta meg két francia hegymászó, Lionel Terray és Guido Magnone, s azóta szüntelen lelkesedéssel próbálkoznak vele más túrázók is.

Beagle-csatorna

A Beagle-csatorna egy tengerszoros a Tierra del Fuego szigetvilágának rengetegében. A csatorna a három hajózható útvonal egyike Dél-Amerika körül. A másik kettő a Magellán-szoros és a Drake-átjáró. A csatorna felfedezésére a hajókázás a legmegfelelőbb választás, s így nagy élménynek lehetünk részesei. Érdemes megfigyelni az oroszlánfókákat az Isla de los Lobos, illetve az Isla de Pájaros környékén, akik mindig le tudják nyűgözni a turistákat.