Bámulatos történelmével, mely visszarepít a civilizáció hajnaláig, Egyiptom a világ egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. Az afrikai ország lenyűgöző templomai és piramisai évezredek óta ejtik rabul az utazókat...

Gravity Sahl Hasheesh

Gravity Sahl Hasheesh  5*

Egyiptom, Vörös-tenger, Hurghada
Indulások: 2024.06.02-tól
Időpontok: 1122 db
Ellátás: all inclusive
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Az 550 szobával rendelkező szálloda kb. 25 km-re található Hurghada repülőterétől, Sahl Hasheesh régiójában, közvetlenül a homokos-aprókavicsos tengerparton. Hurghada városközpontja kb. 28 km-re található. A part közelében korall foltok lehetnek, ezért fürdőcipő viselését javasoljuk. A napágyak, napernyők térítésmentesen vehetők igénybe a medencénél és strandon. A szórakozásról animációs és sportprogramok, alkalmanként élőzenés műsorok gondoskodnak. Wireless internetezésre a lobbyban és a szobákban ingyenesen van lehetőség. A szállodában központi étterem, a'la carte éttermek (olasz, távol-keleti, ázsiai, mexikói-brazil konyhák), bárok, szabadtéri medencék, gyermekmedence, aquapark  várják a vendégeket .Térítés ellenébenorvosi ellátás, mosoda, vízi sportok, biliárd, masszázs és ületek bővítik a szolgáltatások körét.  

Felhívjuk Utasaink figyelmét, hogy a szállodák a csúszdák használatát életkorhoz és/vagy magassághoz köthetik, valamint az őszi időszakban a csúszdák használatának időpontját a szálloda határozza meg, adott esetben korlátozhatja a működési idejüket.
 

A jó minőségű szállodát minden kedves Utasunknak ajánljuk. 

346 303 Ft/fő-től +

Bámulatos történelmével, mely visszarepít a civilizáció hajnaláig, Egyiptom a világ egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. Az afrikai ország lenyűgöző templomai és piramisai évezredek óta ejtik rabul az utazókat. Bár a legtöbb ember az ókori műemlékek miatt jön Egyiptomba, természeti látnivalói is joggal vonzzák a turistákat. A Vörös-tenger partja korallzátonyairól és tengerparti szállodáiról nevezetes.

Egy a Szaharán keresztül vezető túra alkalmával a látogatók "belekóstolhatnak" az oázisok frissítő forrásaiba is. A 2011-es forradalom és az azóta tartó ellenforradalom óta sok turista fél Egyiptomot választani utazása céljául. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy egyedülálló élményeket szerezhessünk Egyiptom látványosságairól, zavaró tömeg nélkül. Így az, hogy egyedül találod magad egy piramis belsejében, ma már bármikor megtörténhet.  

 

 

Dahshur

Dahshur egy temetkezőhely (nekropolisz) a sivatagban, a Nílus nyugati partján, mintegy 40 kilométerre délre Kairótól. Gízához és Szakkarához képest ez egy túl nyugodt és elszigetelt terület ahhoz, hogy nagyon nagy piramisokat láthassunk. A látogatók száma jóval kisebb, a sorok sokkal rövidebbek, és kevesebb a hangos szóváltás is. A dahshuri piramisok közé tartozik a Tört-falú piramis (Bent Pyramid) és a Vörös piramis (Red Pyramid), melyeket Sznofru fáraó uralkodása idején építettek (Kr.e.: 2613-2589).

Asszuán

Egyiptom legdélebbi települése Asszuán, egy közepes méretű város a Nasser-folyótól északra. Habár műemlékei kisebb jelentőségűek, mint Luxoré, Asszuán jó kiindulópont a Philae és Kabasha templomokhoz, vagy éppen a délre fekvő Abu Simbel-be, II. Ramses Nap templomához tervezett kirándulások alkalmával. Szintén a legjobb kiindulási helye lehet Kom Ombo és Edfu templomához vezető kirándulásoknak, melyek Asszán és Luxor között találhatók.

Kairó

A Nílus-delta torkolatának közelében található Egyiptom mai fővárosa, mely egy forgalmas, nyüzsgő nagyváros, hosszú és viharos történelemmel. Kairó az ókori fővároshoz, Memphishez közel épült, mely népszerű kiindulópontja a Nílusi körutazásoknak, vagy a város határában található Gizai piramisok felfedezésének. A Tharir-téren található, világhírű Egyiptomi Múzeumban a látogatók egészen közelről megcsodálhatják Tutankhamun kincseit, valamint múmiákat és egyéb leleteket Egyiptom ősi múltjából.

Luxor

Ezer évvel a Nagy Piramisok építése után Új Királyság született Egyiptomban, és a hatalom az ókori fővárosból, Memphisből átkerült a délre fekvő Thébába, a mai Luxor területére. Az egyik legjobb hely, melyet érdemes meglátogatni Egyiptomban, a közepes méretű város, mely rengeteg látnivalóval kecsegtet a látványos sivatagi és folyami tájakon túl az ókori Karnak és Luxor templomoktól, a Királyok Völgyében található ősi sírokig.

Gíza

A Gízai nekropolisz (temetkezőhely) Kairó közvetlen külvárosában talán a világ leghíresebb ókori látnivalója. A Gízai-fennsík lábánál csúcsosodó piramisok és a Szfinx Egyiptom szimbólumai. Három generáció építette őket - Hufu, a másod uralkodó Hafré, és az unokája, Menkauré. Ezeken a főbb műemlékeken túl számos kisebb építmény is található, mint a királynő piramisok, gátak, vagy templomok.