Az elkövetkezendő napokban a világ figyelme Portugália fővárosára szegeződik. Köszönhető ez a 2014. május 24-én rendezendő Bajnokok Ligája döntőjének, mely a világ legnézettebb eseményei közé tartozik...

Lisszaboni képek- Unesco Világörökség emlékekkel

Lisszaboni képek- Unesco Világörökség emlékekkel  3*

Portugália, Lisszabon és környéke, Lisszabon
Indulások: 2024.09.18-tól
Időpontok: 18 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Utazas:

Program 1. nap

Budapest – Lisszabon

Elutazás menetrend függvényében a délutáni órákban. Transzfer a szálláshelyre.

2. nap

Lisszabon

Reggeli után félnapos buszos városnézés Lisszabonban, melynek során láthatják a város ikonikus nevezetességeit, mint a Belem torony ahonnan a portugál hajósok a földrajzi felfedezések korában elindultak, a mánuelin stílusú Jeromosok kolostora (kívülről) Vasco da Gama síremlékével, vagy a Golden Gate hídra emlékeztető Április 25-híd. Nem maradhat ki a Felfedezések emlékművének érintése, a Marquis de Pombal tér, és a VII. Edward park sem. A buszos városnézést követően egyénileg felfedezhetik az alsó ( Baixa) és felső városrész ( Barrio Alto) utcácskáit vagy az Alfama negyed sikátorait.

3. nap

Óbidos – Batalha – Nazare – Fátima

Reggeli után szabadidő, vagy fakultatív egész napos kirándulás Óbidos, Batalha, Nazare, Fátima csodáinak felfedezésére. Közös séta Óbidos városában, amelynek bájos fehér házikóit középkori városfal övezi. Az egyik legfestőibb fekvésű halászfaluban, Nazaréban panoráma a felsővárosból és rövid szabadidő az alsóvárosban. Utunk következő állomása az UNESCO világörökség Batalha kolostor (belépő helyszíni fizetés ellenében), a portugál gótika gyöngyszeme, majd Fátima világhírű zarándokhelyéről térünk vissza a fővárosba.

 

Time for Lisboa from Jose Pando Lucas on Vimeo.

4. nap

Sintra

Reggeli után szabadidő további sétákra, vagy fakultatív egész napos kirándulás. Az UNESCO világörökség Sintra az ország legromantikusabb szeglete. A vadregényes fekvésű nyaralóhelyen a XIV. századi királyi palota (a belépő helyszíni fizetés ellenében) termeiben régmúlt korokba repít bennünket a képzelet. Rövid szabadidő után Európa legnyugatibb pontjától, a Cabo da Rocatól elkészíthetjük utazásunk legszebb fotóit. Hazafelé Cascais előkelő villáiban és a halászkikötő látványában gyönyörködhetünk.

5. nap 

Evora

A 6 nap/ 5 éjszakás indulási időpontok esetén fakultatív kirándulás a műemlékekben gazdag Evora-ba. Az UNESCO Világörökség részét képező városban szinte minden korszak stílusjegyei felfedezhetők. Történelmi középpontja mór és középkori emlékekkel teli, de román, gótikus, reneszánsz és barokk épületekkel is találkozhatnak a városnézés során. A katedrális mellett láthatják a hajdan az inkviziciók színteréül szolgáló Praca do Giraldo teret és a Csontok Kápolnáját is.

Az 5 nap / 4 éjszakás  időpontok esetén szabad program. Transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerint az esti órákban.

 

6. nap

Lisszabon – Budapest

Reggeli után szabadidejükben még felkereshetik az 1998-as Expo közelében lévő Oceanariumot, vagy akár libegőzhetnek is a város felett. Transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerint az esti órákban.

A látnivalók, vagy kirándulások sorrendje változhat!

Fakultatív programok Sintra-Cascais kirándulás ( min. 15 fő) : 26.900 Ft/fő + 16 EUR/fő Obidos-Nazare-Fatima kirándulás ( min. 15 fő) : 29.900 Ft/fő + 15 EUR/fő Evora kirándulás (min. 15 fő):

34 900  Ft/fő ( a 6 nap/ 5 éjszakás 2024.10.11., 18-i turnusok esetén)

Vacsora 4 x ( menüvacsora 1 pohár itallal): 56 000 Ft/fő (2024.10.11., 18. időpontok esetén) Vacsora 3 x ( menüvacsora 1 pohár itallal): 42.000 Ft/fő (2024.09.18. időpont esetén) Tudnivalók
  • Utazás:közvetlen menetrend szerinti járattal
  • A díj kézipoggyászt tartalmaz, feladható poggyász felárért foglalható.
  • Elhelyezés: 3*-o szállodában
  • Ellátás: büféreggeli, vacsora felárért foglalható
  • Helyszínen fizetendő üdülőhelyi díj 2 EUR/fő/éjszaka.
  • Minimum létszám: 15 fő
Menetrend

2024.09.18.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő: Budapest (BUD) - Lisszabon (LIS) 17.10 20.15 Lisszabon (LIS) - Budapest (BUD) 20:30 01.10 (09.23-n)

2024.10.11. és 10.18.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő: Budapest (BUD) - Lisszabon (LIS) 16.45 19.50 Lisszabon (LIS) - Budapest (BUD) 20.55 01:35 ( X.17-n ill. X.24-én)

A menetrend és a szállodaváltozás jogát fenntartjuk!

300 400 Ft/fő-től +

Az elkövetkezendő napokban a világ figyelme Portugália fővárosára szegeződik. Köszönhető ez a 2014. május 24-én rendezendő Bajnokok Ligája döntőjének, mely a világ legnézettebb eseményei közé tartozik.
A napokban a HelloVilág csapata is szétnézett a „Fények Stadionjában” vagy, ahogy a szurkolók hívják "A Catedral"-ban. A legegyszerűbben a városból metróval (Linha Azul, azaz a kék vonalon utazzunk és a Colégio Militar-Luz megállónál szálljunk le) közelíthetjük meg a szentélyt. A ma látható stadiont 2003-ban adták át, melyet Damon Lavelle tervei alapján építettek. A régi stadion hagyományait igyekeztek további vinni a mérnökök, így nem csak a nevében emlékeztet az Estádio da Luz az eredeti 120 000 arénára. Jelenleg több mint 65 000 ember befogadására alkalmas az épület, mellyel a huszonegyedik legnagyobb stadion Európában.

A 2014-es Bajnokok Ligája döntőének helyszíne...
A mérkőzésekre nehéz jegyet vásárolni, mivel az arénát a bérletesek és a klub támogatói szinte minden mérkőzésen megtöltik. Azonban a stadion egyedülálló hangulatáról nem maradnak le az érdeklődők, 10 euró befizetése ellenében picivel több mint 1 órás látogatáson vehetünk részt. A túra során az öltözőktől, a vip páholyig mindent bejárunk, sőt még a pálya szélére és a kispadokhoz is levisznek bennünket.
A Benfica otthonául szolgáló stadionban könnyű elérzékenyülni. Három szobor található a bejáratnál.

Guttmann Béla legnagyobb felfedezettje, Eusébio. Ma üveggel elkerített életnagyságú szobra áll a stadion előtt...

A portugál legenda, azaz Eusébio szobra mellett két honfitársunk „várja” a látogatókat és a klub munkatársait. Szívfacsaró élmény a tragikus hirtelenséggel elhunyt Fehér Miklós mellszobrát nézni, akiről a mai napig hatalmas tisztelettel beszélnek a Benfica szurkolói. Bevalljuk, a szobor előtt nekünk is könny szökött a szemünkbe. 


Csempe festmény az aluljáróban...  

Guttmann Béla a klub legsikeresebb edzője büszkén mosolyog két Bajnokcsapatok Európa Kupája serleggel a kezében. Nevéhez legendák sora kapcsolódik, melyek közül a legérdekesebb mikor elátkozta a klubot. A történet a két egymást követő BEK siker után kezdődött. A második győztes döntő után extra prémiumot kért a klub elnökétől, aki buta módon elutasította azt. Ekkor az elmondások szerint Guttmann mielőtt az elnökre csapta volna az ajtó visszaüvöltette, hogy nélkülem 50 évig nem nyertek európai kupát (más források 100 évet állítanak). Sokáig nevettek ezen a történeten, azonban az elmúlt 8 nemzetközi kupadöntőről a Benfica mindig vesztesen távozott. 
A sportot szerető turistáknak mindenképpen érdemes felkeresni a Fény Stadionját, ha Lisszabonban járnak. A 2004-es Labdarugó Európa-bajnokság döntőjének helyszíne könnyen elérhető a belvárosból, ha metróval utazunk 2,8 euróba kerül az utazás (oda-vissza) és 10 euróba a belépő, ezért cserébe egy fantasztikus élménnyel gazdagodhatunk. 


Az Estádio da Luz a levegőből...


A stadion a metró kijáróból...


Hagyomány és tisztelet, Guttmann Béla és Fehér Miklós szobra a bejáratnál...


Az előző stadionból "megmentett" jelkép...


Az öltöző...


"A Catedral"...


Készülődés a 2014-es Bajnokok Ligája döntőre...


A sasok, melyeket egész nap reptetnek a stadionban...


Séta a stadion külső részén...


Csak a Benfica...