Az ünnepek alatt az amúgy is fantasztikusan gyönyörű várost új, még varázslatosabb köpenyében láthatjuk. Decemberben általában már fehér lepel borítja a háztetőket, mely az ünnepi kivilágítással meghitt hangulatot kölcsönöz Krakkó belvárosának...

Az ünnepek alatt az amúgy is fantasztikusan gyönyörű várost új, még varázslatosabb köpenyében láthatjuk. Decemberben általában már fehér lepel borítja a háztetőket, mely az ünnepi kivilágítással meghitt hangulatot kölcsönöz Krakkó belvárosának.

A karácsonyi vásár a Ryneken várja az érdeklődőket, ahol gyönyörű fából készített standokon árulják a portékáikat az árusuk. Európa legnagyobb középkori főterét a Posztócsarnok impozáns látványa uralja, mely csodálatos hátteret kölcsönöz a karácsonyi vásárnak.

A hagyományos gyapjú ruhák és a kézzel készített ékszerek, illetve a számtalan ötletes ajándék közül biztosan ránk talál a tökéletes karácsonyi meglepetés. Nézelődés közben érdemes a helyi gasztronómiába is belekóstolni. A HelloVilág ajánlata, a hagyományos sült sajt áfonyával, amit egy jóféle galíciai forralt borral öblítsünk le.

 

A hétköznapokból kiszakadva könnyű szerrel ünnepi hangulatba szeretnénk kerülni, nyugodt szívvel ajánljuk a Krakkó –i adventi vásárt!