PÁRATLAN PORTÓ

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

489 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Az ár nem tartalmazza:

  • félpanzió felára (4 vacsora italfogyasztás nélkül): 55 000 Ft/fő. A felár csak abban az esetben érvényes, ha min. 15 fő előzetesen igénybe veszi.
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • igény szerint transzfer a bécsi repülőtérre (Budapest – Bécs – Budapest transzfer irányára: 39 000 Ft/fő.)
     
     

Az ár nem tartalmazza:

  • félpanzió felára (4 vacsora italfogyasztás nélkül): 55 000 Ft/fő. A felár csak abban az esetben érvényes, ha min. 15 fő előzetesen igénybe veszi.
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • igény szerint transzfer a bécsi repülőtérre (Budapest – Bécs – Budapest transzfer irányára: 39 000 Ft/fő.)
     
     

Az ár tartalmazza:

  • utazás repülőgéppel Bécs – Portó – Bécs útvonalon közvetlen repülőjárattal turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, transzferek légkondicionált autóbusszal
  • 4 éjszakai szállás helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
  • reggelis ellátás, egy ebéd italfogyasztás nélkül
  • transzferek és a megadott programok Portóban
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára

Szállás:

4 éjszakai szállás helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban

Városlátogatás magyar idegenvezetővel, Portó környéki élménnyel  

Portó - az „észak fővárosa" és egyben az északi vidék legnagyobb városa a Douro folyó torkolatában fekszik, mely az északi hegyvidéken kanyarogva itt torkollik az Atlanti óceánba. Portó szépsége sokak szerint vetekszik Lisszabonéval, és igaz, ami igaz, a folyóparton, a Ribeira színes csempés házain megcsillanó lemenő nap fénye, a kanyargó folyó és hídjai, valamint a túlparton sorakozó borospincék látványával különleges élmény. A környék napsütötte völgyeiben teremnek a világhírű portói bort, valamint a másik helyi specialitást, az üdítő „vinho verdét”, vagyis zöld bort adó szőlőfajták. A vidék csodálatos tájait ódon várkastélyok, udvarházak, apró román stílusú templomok gazdagítják. Új városlátogató programunk egyedülálló részletességgel mutatja meg a szépséges Portó ismert és kevésbé ismert nevezetességeit, s az észak-portugál vidék jellegzetes élményeibe is bepillantást enged egy helyi birtokon tett látogatás során.

1. nap • Bécs – Portó

Elutazás Bécsből közvetlen repülőjárattal Portóba. (A bécsi repülőtérre Budapestről fakultatív transzfer kérhető). Érkezést követően transzfer a szállodába, bejelentkezés. Négy éjszakai szállás reggelivel Portóban.

2. nap • Portó – Vila Nova de Gaia

Reggelit követően egész napos városnézés Portóban. A szálloda metróállomáshoz közeli elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy a környezettudatosság jegyében a város látnivalóit metró igénybevételével és gyalogosan fedezhessék fel. Látogatás a város egyik legfigyelemreméltóbb épületében, a Tőzsdepalotában, majd a XVIII. századi Szent Ferenc templom megtekintése. Szabadidő ebédre a folyóparti Ribiera-negyedben, mely színesre festett csempék borította házairól nevezetes. Ez Portó egyik legrégebbi városrésze, melyet 1996-ban az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak. Délután egyórás hajókirándulás egy hagyományos hordószállító hajó mintájára épített hajón a Douro folyón, amely során a kanyargó folyó szépségei és hat hídja csodálható meg. Ezek közül a leghíresebb a Gustave Eiffel tervezte Ponte de Dom Luís I., mely Porto egyik jelképe. A kétszintes híd a Ribeira-negyedet köti össze Vila Nova de Gaiával. A hajóról Vila Nova de Gaiában leszállva séta a borospincékig, melyek egyikében a híres portói bor kóstolására is lehetőség nyílik. A program után visszautazás metróval a szállodába.

3. nap • Portó

Reggeli, majd félnapos gyalogos városnézés Portóban metró igénybevételével. A séta során a XII. századi ikertornyű katedrális külső megtekintése, mely az évszázadok során a romántól a barokkig több stílusjegyet visel. A Sao Bento állomás mintegy 20 000 kézzel festett csempével - azulejóval - borított falai kék-fehér mozaik képekkel mesélnek a történelemről és a portugál közlekedés múltjáról. Majd – a Lonely Planet szerint - világ harmadik legszebb könyvesboltja, a neogótikus homlokzatú Lello & Irmão megtekintése kívülről. Állítólag J. K. Rowling itt, a kacskaringós falépcsők árnyékában inspirálódott Harry Potter könyvei megírásához. Szabadidő ebédre, majd délután szabad program. Visszautazás egyénileg metróval a szállodába.

4. nap • Birtoklátogatás Sabrosán

Reggelit követően egy különleges program vár a résztvevőkre: egésznapos kirándulás Amarente városkán keresztül Sabrosába. Látogatás a Sao Romao családi birtokra, mely a "Trás os Montes", a Hegyeken Túl vidéken található. A család első háza – mely még ma is áll – a XVI. században épült. A birtok része a 2001-ben, az UNESCO által Világörökségnek minősített Alto Douro Vinhateiro (Felső Douro Bortermelō) régiónak. A kedves vendéglátók helyben készült bor-, olívaolaj- és mézkóstolóval várják a hozzájuk betérőket. Ebéd egy helyi kisvendéglőben. Délután (nyitvatartás függvényében) séta Magellán szülőházához, ahol egy interaktív kiállítás segítségével végig járható a nagy felfedező, Magellán útja. A program végeztével visszautazás Portóba autóbusszal.

5. nap • Portó – Bécs

Reggeli a szállodában, majd kora reggel transzfer a repülőtérre. Elutazás Portóból Bécsbe közvetlen repülőjárattal, érkezés az esti órákban. (A bécsi repülőtérről Budapestre fakultatív transzfer kérhető). Minimum létszám: 20 fő

Fontos információ az út nehézségi szintjével és egészségügyi kockázataival kapcsolatban:

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik Portót szeretnék alaposan megismerni, és környezettudatosan, a tömegközlekedést használva felfedezni a város látnivalóit, ezért sok gyaloglásra kell számítani. Ezen felül kuriózum az utolsó előtti napon egy helyi birtokon tett látogatás, mely során olíva, méz és borkóstolón vehetnek részt, az olíva és szőlőültetvények között sétálva betekintést nyernek egy birtok mindennapi életébe.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2025.04.06 - 5 nap / 4 éj
489 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak