A legkedvezőbb árak alakulása:
Legjobb ár:
- 5 nap / 4 éj
340 400 Ft / fő
- 5 nap / 4 éj
340 400 Ft / fő
Igazi gasztronómiai utazás részesei lehetünk. Kulináris élvezetek sokaságában gyönyörködhetünk, kedvünkre kóstolhatunk és vásárolhatunk. Az olasz konyhaművészet az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon. Rendkívül változatos, minden tartománynak megvan a maga jellegzetes étele, itala. A régió kedvelt ízei közé tartozik az ízletes pármai sonka, a karakteres Parmiggiano Reggiano (parmezán sajt), amit mi is előszeretettel fogyasztunk, hogy kicsit „olaszosabb legyen” az ételünk. Valódi csemege a rendkívül sokrétűen felhasználható tradicionális balzsamecet, saláták, zöldséges ételek, levesek, valamint húsok páclevének nélkülözhetetlen ízesítője. A napsütötte toszkán szőlőültetvények zamatos borai az étkezések elengedhetetlen részét képezik. Ízek és zamatok kavalkádja…
Igazi gasztronómiai utazás részesei lehetünk. Kulináris élvezetek sokaságában gyönyörködhetünk, kedvünkre kóstolhatunk és vásárolhatunk. Az olasz konyhaművészet az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon. Rendkívül változatos, minden tartománynak megvan a maga jellegzetes étele, itala. A régió kedvelt ízei közé tartozik az ízletes pármai sonka, a karakteres Parmiggiano Reggiano (parmezán sajt), amit mi is előszeretettel fogyasztunk, hogy kicsit „olaszosabb legyen” az ételünk. Valódi csemege a rendkívül sokrétűen felhasználható tradicionális balzsamecet, saláták, zöldséges ételek, levesek, valamint húsok páclevének nélkülözhetetlen ízesítője. A napsütötte toszkán szőlőültetvények zamatos borai az étkezések elengedhetetlen részét képezik. Ízek és zamatok kavalkádja…
Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Útközben rövid megállás Udine hangulatos kisvárosában. Udine sokáig a Velencei Köztársaság fennhatósága alatt állt, melynek lenyomatait sok helyen fellelhetjük ma is. A város főterének árkádos központi épülete a velencei Dózse-palotára, kék-fehér-arany óratornya pedig a Szent Márk térre emlékeztet. A torony tetején látható két, harangot kongató fiú szobra a város egyik jelképe. Hangulatos, kis kávézókkal tarkított terek, különféle építészeti korokból származó épületek mind-mind jól megférnek egymás mellett. Továbbutazás Bologna környéki szálláshelyünkre. Fakultatív vacsora.
2. napReggeli után városnéző sétára indulunk Bologna-ban, Emília Romagna tartomány fővárosában, a híres egyetemi városban. Európa egyik legrégebbi egyetemének anatómiaterme egyedülálló a világon. Kiemelkedő látnivalói közé tartozik a San Petronio bazilika, a hétszáz éve épült városháza palotaszerű épülete. Központi tere a Piazza Maggiore, a város szíve, egyben a legismertebb nevezetesség. Ma is látható arculatát a XV. század óta őrzi, nemcsak a város legjelentősebb épületei határolják, de pazar paloták is, melyek hűen tükrözik a régmúlt gazdagságát. A főtér közelében, a szomszédos Piazza del Nettunon magasodik a monumentális Neptun szökőkút, a Fontana di Nettano, mely a ferde tornyok mellett fontos városi szimbólum. Délután látogatást teszünk a Grand Tour Italia gasztronómia parkban, ahol egyénileg megismerkedhetünk az egyes olasz régiók helyi specialitásaival, jellegzetes ételeivel, zamatos italaival. Térítés ellenében mindenki kedvére kóstolhat, válogathat a különlegességek között. Majd visszatérés a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
3. napReggeli után a régió egyik legszebb városába, Modena-ba utazunk. Óvárosa, a Palazzo Ducale a Világörökség részét képezi. Modena a balzsamecetről és a híres, olasz autógyárakról a legismertebb, Enzo Ferrari a város szülöttje volt. A hagyományos balzsamecet (Aceto Balsamico Tradizionale) Modena gasztronómiai csemegéje, amit kis fahordókban érlelnek akár 12-25 évig is. Kóstolóval egybekötött látogatást teszünk egy helyi balzsamecet gyártónál, majd felkeresünk egy sajtüzemet, ahol a híres parmigiano reggiano előállításával ismerkedhetünk meg. Napunk következő állomása a Párma környéki, Langhiranó, ahol egy húsfeldolgozó üzemben betekintést nyerünk a pármai sonka érlelésének menetébe, majd meg is kóstoljuk a zamatos sonkákat és felvágottakat. Majd visszaindulás a szálláshelyre. Útközben rövid fotószünet a XV. században épült Torrechiara váránál. Az élménydús nap után visszatérés a szálláshelyre az esti órákban. Fakultatív vacsora.
4. napReggeli után utunk Firenzébe, a reneszánsz bölcsőjeként számontartott városba vezet. Az Arno folyó partján fekvő, hosszú történelmi múltra visszatekintő város Toszkána régió székhelye és egyben kulturális központja. Érkezés után 2 órás gasztronómiai városnézésre indulunk a belvárosban helyi idegenvezetővel. Ellátogatunk a San Lorenzo tér környékére, ahol a piac épületében gyümölcsök, pecorino sajtok, olivák, sonkák között sétálva a fűszerek illatát belélegezve tipikus olasz ételeket kóstolhatunk (egyénileg, helyszínen fizetendő). Délután egy vidám, hangulatos, borkóstolóval egybekötött farmlátogatáson veszünk részt. Az élményekkel teli nap után visszatérés a szálláshelyre az esti órákban, fakultatív vacsora.
5. napReggeli után hazaindulás. Útközben Schiavonban megtekintjük a szeszfőzdét, a program végén meg is kóstolhatjuk a helyben készített termékeket. Ezt követően kellemes hazautazás rövid technikai szünetekkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
TudnivalókA naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.